Nak Masak Apa Raya Haji Ni?

3:53 pm

Hai semua,

Pastinya disaat ini ramai yang dah berada di kampung halaman masing-masing untuk meraikan raya haji bersama keluarga kan. Saya petang nanti lepas kerja baru nak balik ke Kg Piandang Lama, Siputeh Perak, rumah mak mentua.
Ok pasti ramai yang tengah mencari idea nak masak apa ye untuk hidangan esok. Jadi disini saya nak share resepi-resepi lepas yang mungkin dapat membantu.

Rendang Tok

Resepi dari mak mentua saya ni. Resepi asli orang perak. Boleh KLIK SINI untuk resepi
DSC00525ed


Rendang Daging Hitam Manis

Resepi boleh KLIK SINI
P7171928ed

Rendang Ayam Pedas Utara

Kalau dah jemu dengan daging korban raya ni, boleh cuba Rendang Ayam Pedas Utara. Resepi boleh KLIK SINI

P7171925ed

Kuey Teow Daging Lada Hitam

Daging korban berlebihan tu sedap juga dibuat Kueyteow Daging Lada Hitam. Resepi KLIK SINI
P8316775ed

Kuah Kacang Sedap Eny Abdullah

Resepi kuah kacang yang saya masak sendiri dan mengunnakan resepi sendiri. KLIK SINI untuk resepi

P8011999ed

You Might Also Like

11 comments

  1. Alahaii...nak balik kampung sekarang jugak....nak balik jugak....huwaaaa....eny kejam...

    ReplyDelete
  2. oh tidak!! lamanya tak makan rendang tok :(
    rindu nak balik ipoh!

    ReplyDelete
  3. Dah tak sabar ni nak beraya esok. Nak makan sedap-sedap! Selamat hari raya Aidiladha kak Eny!

    ReplyDelete
  4. meleleh air liur.. nyum3 sedapnya.. :)

    ReplyDelete
  5. :Terliur tengok gambar2 hidangan yang Eny sajikan :)
    Lama dah tak makan rendang tok.

    ReplyDelete
  6. salam kenalan, followlah blog saya
    http://atul-withlove.blogspot.com/

    ReplyDelete
  7. Haishh! Apalah nasib... time2 nak raya badan plak tak sihat. So raya tahun ni buat nasi himpit, rendang ayam, sambal kacang dan... dan... spaghetti! Hheheheh.... Nanti nak try la buat rendang tok tu. I orang Perak pun tak reti buat rendang tok. Sibbaik tak kena buang warganegeri ish! THanks for the recipe =).

    ReplyDelete
  8. Tak nak masak, nak makan je, Hahaha !

    ReplyDelete
  9. wow semua mengancam belaka! hahaha. suka yang daging lada hitam :p

    ReplyDelete
  10. haduyai semuanya makanan. lapaqqqqq T___T

    ReplyDelete
  11. lela baru dapat rasa rendang tok sekali. sedap

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com