Masak Asam Laksa Untuk Open House

9:56 am

Mesti ramai sekarang ni tengah fikir resepi apa nak masak untuk buat open house kan... hehehe open house ni bagi saya tak perlu membazir masak banyak-banyak, cukuplah sekadar 2 jenis kemudian selang seli dengan kuih dan kek juga kudapan macam kerepek dan muruku.. Masak banyak-banyak pum tak sempat orang nak makan hehehe..

Korang takda idea nak masak apa untuk open house, masak je laksa ni. Senang dan mudah. Apa yang mudahnya, kuah laksa boleh disediakan sehari awal, kerana kuah laksa ni kalau masak awal, esoknya baru hidang, lebih sedap sebab kuahnya lebih sebati dan jadi pekat. Laksa juga boleh dicelur awal. Jadi bila hari open house, tinggal nak panaskan dan potong ulam je..  Resepi boleh rujuk RESEPI ASAM LAKSA

Boleh juga tengok resepi laksa yang lain yang Kekny masak...
RESEPI LAKSA KEDAH ASLI
RESEPI LAKSA LEMAK IKAN SEKOR
RESEPI LAKSA LEMAK UTARA ATAU LAKSA SIAM

Trademark asam laksa kena ada nenas,  daun salad, bawang, kuah kemerahan sikit dan kena ada otak udang. Kalau tak suka otak udang boleh gantikan dengan kicap pekat manis pun boleh hehehe..

P5232176ED  

Dah gaul sebati kuah tu baru ngap, krup krap je rasa masam manis masin... adui sedapnyaaa... 

P5232179ED

You Might Also Like

3 comments

  1. Selamat hari raya ♥
    meleleh air liur sye kak...

    ReplyDelete
  2. bestnya asam laksa. bff kita suka laksa ni. bole buatkan untuk dia. muehehe

    ReplyDelete
  3. Sedap kan laksa...julia pun suka masak laksa kalau harga ikan okey la...kalau ikan tengah mahal berkira2 gak nak masak baik bikin spagetthi je hehe

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com