Pasta PKP 3.0 Guna Bahan Apa Ada

Hi semua.. dah lama tak bersiaran di log share resepi kan. Disebabkan kita sekarang tengah menjalan Perintah Kawalan Pergerakan Secara Total Atau ada panggil Lockdown, ada panggil MCO, macam macam lah kan. Masa PKP ni masak makanan ringkas sahaja macam macaroni goreng pun sangat sesuai. Selain jimat belanja, menu ni juga disukai oleh ramai terutama kanak-kanak. 

resepi PKP, Lockdown recipe, pasta recipe, mix pasta recipe, fried pasta, pasta goreng

Kalau korang tengok betul-betul, Kekny pakai 3 ke 4 jenis pasta dalam hidangan ni. Ini sebab nak habiskan baki pasta yang ada. Semua jenis bentuk ada. Rebus sahaja dan masak lah macam biasa. Jangan membazir ya.

resepi PKP, Lockdown recipe, pasta recipe, mix pasta recipe, fried pasta, pasta goreng

Pasta goreng ni macam ni paling sedap letak daging cincang dan sayur mix veggis yang frozen tu sebagai rencah. Untuk sos boleh pakai sos siap bolognese dalam botol atau guna tomato puree dan sedikit italian herbs. Tapi jika nak tambah cili kisar pun tak ada masalah. Balance kan rasanya dengan sos cili dan sos tomato. Nak lagi sedap letk kepingan cheese dalam kual masa goreng atau tabur parutan cheddar cheese. Nak lagi berdosa, tabur pula mozarella cheese atas pasta yang dah siap letak dalam mangkuk. Microwavekan sekejap untuk cairkan cheese aduhhhhh sedap betul!

resepi PKP, Lockdown recipe, pasta recipe, mix pasta recipe, fried pasta, pasta goreng

Ok resepi ni campak-campak je tengoklah video kat You Tube Kekny ni ya. Jangan lupa subscribe You Tube Eny Abdullah ya


Post a Comment

0 Comments