#Cabaran20Hari Menu Wajib Bulan Puasa

12:15 am

Cabaran untuk hari ke 4 ialah entry mengenai menu wajib bulan puasa. Pun senang juga kali ni sebab saya ada senarai list yang panjang untuk menu wajib di bulan puasa hehehe..

Rasanya menu wajib ni umpama menu yang saban kita masak setiap kali tibanya Ramadhan. Mesti tak boleh miss punya setiap tahun.

Menu selalu buat pada bulan puasa ialah Sagu Kuah Santan ni... memang sedappp.. Sagu tu sejukkan dulu dalam peti sejuk. Begi tu juga kuah santanya. Bila berbuka, sagu yang sejuk tu lalu di tekak memang nyaman....... Klik SINI untuk resepi 
Sagu Santan

Sagu Santan

You Might Also Like

18 comments

  1. sedapnyaa..tambah air gula merah jugak..lagi mengancam!

    ReplyDelete
  2. waaaa. simple nya dessert ni ^_^ nasib baca pos ni time pukul 8 pagi, kalau baca masa pkul 5 petang, nahas agaknye, hehe

    ReplyDelete
  3. nyaman je tekak kan.. nak pulak tengah musim panas macam ni.. ;)

    ReplyDelete
  4. Wah! Seronok mendengar banyak senarai menu untuk berbuka puasa... kadang2 Kadang-kadang saya tak tahu nak masak apa... nampaknya kena sedia senarai panjang jugalah pada masa akan datang.

    ReplyDelete
  5. Singgah pagi di sini...
    ala..bestnyer...eh kak..nieyl ada anta emel kat akk..
    rasanya akk x reply lgi..huhu..:P

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hai Nieyl, akak dh drop komen kat blog Nieyl.. nanti resend email k.. heheh

      Delete
  6. macam mana nak join cabaran20hari menu ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai... kalau nak join #cabaran20hari puasa anjuran EFG KBBA boleh rujuk entry ni... :)
      http://www.enyabdullah.com/2015/06/cabaran20haripuasaraya2015.html
      semua org boleh join.

      Delete
  7. feberet sangat..ni bukan lompat tikam ke?eh..

    ReplyDelete
  8. mencik...salah msuk lagi...patut kne ban 1 bulan tau......termaktub dalam akta melaparkan orang di bulan puasa

    ReplyDelete
  9. kalau hanis tertengok sure dia request ; suka sangat dia dgn bubur sagu lazat ni...mamaD tukaq santan kepda susu sejat...hanis tu biasalah..macam2 !

    ReplyDelete
  10. ni yang tak suka terjah blog kekny.. menciiiii.....!!! #Sesat

    ReplyDelete
  11. Lama tak makan kuih sagu, mintak sikit ^-^

    ReplyDelete
  12. sedapnyaa kak eny :))
    Terima kasih efg sebab bagi sokongan pada Nani. In sha allah sikit2 saya bina balik semangat diri :)

    ReplyDelete
  13. ada skali CT beli sagu ni.. tapi dia guna gula merah ngan santan ooo ape eh tak pasti..
    then bila makan.. tawar !! rasa gula pun macam tak ikhlas saja letak..
    mana boleh telan.. hahaha.. adus..

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com