#Cabaran20Hari Menu Wajib Bulan Puasa

/
18 Comments
12:15 am
Cabaran untuk hari ke 4 ialah entry mengenai menu wajib bulan puasa. Pun senang juga kali ni sebab saya ada senarai list yang panjang untuk menu wajib di bulan puasa hehehe..

Rasanya menu wajib ni umpama menu yang saban kita masak setiap kali tibanya Ramadhan. Mesti tak boleh miss punya setiap tahun.

Menu selalu buat pada bulan puasa ialah Sagu Kuah Santan ni... memang sedappp.. Sagu tu sejukkan dulu dalam peti sejuk. Begi tu juga kuah santanya. Bila berbuka, sagu yang sejuk tu lalu di tekak memang nyaman....... Klik SINI untuk resepi 
Sagu Santan

Sagu Santan



You may also like

18 comments:

sayidah napisah said...

wah sedap2! hehehe

Maisarah Humaira said...

sedapnyaa..tambah air gula merah jugak..lagi mengancam!

Mialia Amelia said...

waaaa. simple nya dessert ni ^_^ nasib baca pos ni time pukul 8 pagi, kalau baca masa pkul 5 petang, nahas agaknye, hehe

aizamia3 said...

nyaman je tekak kan.. nak pulak tengah musim panas macam ni.. ;)

Amie said...

Wah! Seronok mendengar banyak senarai menu untuk berbuka puasa... kadang2 Kadang-kadang saya tak tahu nak masak apa... nampaknya kena sedia senarai panjang jugalah pada masa akan datang.

Nieyl said...

Singgah pagi di sini...
ala..bestnyer...eh kak..nieyl ada anta emel kat akk..
rasanya akk x reply lgi..huhu..:P

Lisa Hlovate said...

macam mana nak join cabaran20hari menu ni?

Eny Abdullah said...

hai... kalau nak join #cabaran20hari puasa anjuran EFG KBBA boleh rujuk entry ni... :)
http://www.enyabdullah.com/2015/06/cabaran20haripuasaraya2015.html
semua org boleh join.

Eny Abdullah said...

Hai Nieyl, akak dh drop komen kat blog Nieyl.. nanti resend email k.. heheh

shamiera osment said...

wahhh..mmg sedap tu...

yoorin melacolea said...

feberet sangat..ni bukan lompat tikam ke?eh..

ewento marcello said...

mencik...salah msuk lagi...patut kne ban 1 bulan tau......termaktub dalam akta melaparkan orang di bulan puasa

Nazlee Ismail PCL said...

kalau hanis tertengok sure dia request ; suka sangat dia dgn bubur sagu lazat ni...mamaD tukaq santan kepda susu sejat...hanis tu biasalah..macam2 !

Papaglamz said...

ni yang tak suka terjah blog kekny.. menciiiii.....!!! #Sesat

Dunia Zumal said...

Lama tak makan kuih sagu, mintak sikit ^-^

Inani Hazwani said...

sedapnyaa kak eny :))
Terima kasih efg sebab bagi sokongan pada Nani. In sha allah sikit2 saya bina balik semangat diri :)

Zaidalifah Hussin said...

Nampak menarik sekali :)

Siti Yang Menaip said...

ada skali CT beli sagu ni.. tapi dia guna gula merah ngan santan ooo ape eh tak pasti..
then bila makan.. tawar !! rasa gula pun macam tak ikhlas saja letak..
mana boleh telan.. hahaha.. adus..