Hawker Foods Di Kedah

/
15 Comments
9:00 pm

Kalau Ke Utara (Kedah/ Perlis) ni pasti akan jumpa makanan-makanan yang boleh dikatakan senang dijumpai di sini.. Kebanyakan boleh dijumpai si serata Kedah dan di gerai gerai di tepi jalan. Pergi je kemana-mana pastu ada.

Antaranya

Bihun Sup / Kuey Teow Sup Utara.
P4172280ed



Laksa Utara
P4172283ed

Ais Kacang Utara yang original punya mestilah ada Sirap Merah, Air Gula Melaka, dan susu pekat manis. Selain tu mesti ada jagung manis, kacang tanah, sagu, kacang merah dan Buah Na (sejenis buah hutan)

Kalau diletak selain daripada tu, i.e ais krim, coklat atau sprinkle, tu bukan lah ais kacang yang asli hehehe

P4172277

Cendol dan Cucuq Udang Kuah Kacang
20150116_140305


You may also like

15 comments:

Amanda Suria said...

x bleh tgok la...semua tu kegemaran SA tuh....

aisyah ambris said...

Camera tu..bak sini pnjam, hehe

Zahirah Dzahir said...

banyak makan yg sedap kot belah Kedah ni..tapi kena pandai cari tempat makan tu mkanan dia sedap ka dak..

lia ummiirfan said...

kak eny.. kalo gi Alor Staq singgah makan Laksa kat Bangunan Ukir.. sedapp..:))

Roziah Muhammad Nor said...

Aduh sedapnya. Terliur tengok :)

adk dayah said...

semua makanan feceret dayah tu kak eny..balik aritu x sempat nak food hunting kat kedah T_T

khaty aiman said...

makanan kat kedah best...cucok udang kuah kacang terbaikkk

Deanna Morni said...

Serius teringin nk mkn cucuq udang tuhh...sedapnyeee

Amy J said...

buah Na tu macam mana bentuknya.... panas2 sedaplah makan ais kacang utara tu. huuuuu

Nurul Shahira said...

Sodapnyaa. Laksa paling Sha suka! Nyum nyum

Cikgu Norazimah said...

wah ! kenapa nampak sedap sgt ni?

Hanis Amanina said...

dalam banyak2 laksa, sy suka laksa utara :D

Anizz Annisa said...

one day nak pi jalan jalan cari makan kat kedah.. sedap semuanya..speechless..

Akif Imtiyaz said...

Fuhh klau g sana nnt kak lya sggah mkn hehe

hazman fadzil said...

Bihun sup utara menarik sebab warna kuning kan.... tang cucuq tu prefer kuah kacang dari sos cili....