Buah Setoi

5:02 pm

Pernah makan ke buah ni?

Makan cicah kuah rojak sedapppp!!

Setoi

setoi 2

You Might Also Like

51 comments

  1. kecur air liur.
    sy suka buah ni.
    masam2.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap buah ni..duk ramai2 menyicah ..mencech air liur huhuuu

      Delete
    2. saya tak pernah jumpa buah nih

      Delete
  2. Emak saya memang suka buah ni ... dulu senang nak jumpa, sekarang ni macam susah sikit kot. Kategori buah hutan gak ni.

    www.hasrulhassan.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah semakin pupus la en hasrul hassan buah ni..kat kg ja boleh dpt..pompuan tak leh lepas dengan buah masam2 hahahhaa

      Delete
    2. saya tak pernah jumpa buah nih

      Delete
  3. 1st time tgk n dngr nama buah ni....

    ReplyDelete
    Replies
    1. aien rasanya lain tempat lain kot panggilannya

      Delete
    2. haah myba pggilan nama lain kot

      Delete
    3. saya juga first time dengar buah nih

      Delete
  4. X pernah jmpe pn buah ni. Blog ni jadi bloglist Papaglamz. Pemilihan based on top komenter. Jom terjah www.papaglamz.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah any jd bloglist papaglamz

      Delete
    2. saya juga tak pernah jumpa buah nih

      Delete
  5. abah ana suka gak buah setoi nih. huishh tp apa kalo cicah kuah rojak mmg kick lah! hehe

    ReplyDelete
  6. tak penah makan... kat cini cam tak de jual jer... pendalaman beno tempat ni kan.. eeehheee

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat mn tu zafair cian awk buah ni ikut musim yang satu lag buah sete kecik sikit buahnya

      Delete
    2. saya juga tak pernah makan nih.. mana nak dapat nih?

      Delete
  7. kecur air liur...buat jeruk pun sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan putri kalau ngidam ambk yg jeruk ja..stok sentiasa ada

      Delete
    2. tenguk memang kecur.. cuma tak dapat bayangkan rasanya lagi ni

      Delete
  8. saya tak reti nak makan buah ni...
    makan isi yg dalam tu je...
    tu pun tak reti mkn... hhhaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. rugi kalau ambik isi dalam GJ awak kena kupas kulit cincang2 sikit cicah kicap letak gula sikit dgn cipi api wahhh sambil cerita sambil telan air liur aihh :)

      Delete
    2. dengar memang terliur.. tapi mana nak cari buah nih

      Delete
  9. Kak kampung suami saya banyak... tapi tengok bila ada musim la

    ReplyDelete
    Replies
    1. GJ kalau kawasan kampung bnyak la kat bandar mn nak cari..hihii kn pergi tmpat org jual jeruk la jawabnya

      Delete
    2. kena cari nih.. kampung kat mana Glory jane

      Delete
  10. Replies
    1. buah setoi kalau org kedah panggil azman

      Delete
    2. aduh... tak pernah jumpa nih

      Delete
  11. pertama kali dengar nama buah nih

    ReplyDelete
  12. macam mana le agaknya rasanya buah nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. masam masam manis wahh syurga tu..hihii lepas tu selamat ulang ke tandas :)

      Delete
    2. aduh sedap tu.. kena cari nih

      Delete
  13. tengok kuah tu terasa macam nak makan rojak buah

    ReplyDelete
  14. kuah rojak nih kalau pedas memang sedap

    ReplyDelete
  15. err tak penah, pestaim tengok ni.. tula kita cakap, datang blog akak macam2 info makanan yang kita baru tahu.. :D

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com