Udang Banjir Kuala Sepetang

10:53 pm

Travel Ipoh-Alor Setar ni memang memenatkan. Tapi bila jumpa husband tersayang tu rasa penat semua hilang. Alhamdulillah dah nak masuk 3 tahun PJJ semoga masuk tahun ke 4 dapat lah tinggal sebumbung hew hew hew.... 

Jarang ke Taiping sebab Ipoh ke Taiping ni agak jauh juga. Jadi bila pulang semula  Kedah kalau bersama husband, macam-macam tempat kitaorang singgah along the way tu. Hari tu sempat singgah di Kuala Sepetang mencari Mee Udang Banjir.

Tak pasti kitaorang pergi ke restoren yang selalu orang pergi tu atau restoren lain. Tetapi menunya ada Mee Udang Banjir. Saya order lah 1, while husband yang prefer nasi dari mee order Nasi Goreng Udang Banjir. Kitaorang ambil Size Besar semangkuk/sepinggan berharga RM12.

Besar-besar udangnya, tapi, tak fresh sangat. Mee kuahnya rasa biasa-biasa begitu juga nasi gorengnya. Rasanya sedap lagi mee kuah atau mee bandung dan nasi goreng kampung kat kedai siam hehehe. Cuma yang special adalah udang yang besar dan banyak dalam satu mangkuk. Next time husband suggest we just buy fresh udang dari kuala kedah je atau pasar then balik masak sendiri je letak udang banyak-banyak dalam mangkuk. Hehehe… 

Jangan tertipu dengan gambar, nampak je sedap sebab photographernya memang master in food photography mihmihmih...  tapi rasa biasa-biasa je. huhuhu...


DSC00421

DSC00425

You Might Also Like

45 comments

  1. Salam...
    Blogwalking...erm sedapnya udang...nyam2...

    ReplyDelete
  2. ramai kata sedap tapi tak berkesempatan nak pergi

    ReplyDelete
  3. Try mee udang kat tanjung karang or kuala selangor pulak. Kuah dia sedap. Udang pun besar.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kedai tepi jln tu ka kalau nk ke kuala selangor

      Delete
    2. wah promosi.. tq for the info

      Delete
  4. uii sedapnye nampak...dah la tgh lapar ni huhu..

    Salam perkenalan =)

    ReplyDelete
  5. he..he..jangan tertipu dengan gambar.

    ReplyDelete
  6. ana sllunya p mkn mee udang yg kat Salleh Stall since 1956. tp kena masuk jauh ke dlm sikitla drpd yg gerai2 tepi jln tu kak. pd tekak ana kat Salleh Stall tu mmg sedaplah. rasa semua cukup. lg pon org x ramai mcm kedai2 yg dah kuaq TV tu. hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana stall tu kat area mn tuee..

      Delete
    2. perkongsian tempat makan yang baik

      Delete
  7. Replies
    1. udang kalau segar memang sedap.. tak kira besar atau kecik

      Delete
  8. kat sini memang popular pun. ramai jugak yg kata sedap. apapun kena test makan sendiri. tu yg penting ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang penting cuba dulu baru tahu sedap ke tak

      Delete
  9. ok... Eny nanti dah buat mi udang, sila share ye <3

    ReplyDelete
  10. tengok tajuk aje saya dah tertipu

    ReplyDelete
  11. saya ingatkan eny meredah banjir menangguk udang.. hehehe

    ReplyDelete
  12. rupa-rupanya mee udang.. udang berlambak-lambak

    ReplyDelete
    Replies
    1. 8ekor sama dgn harga mee ssemangkuk rm9 hahhahah

      Delete
    2. buat sendiri.. jimat belanja

      Delete
  13. mee udang kuala sepetang xberapa fress dah udang dia...huhuu tp tetap juga ramai org

    ReplyDelete
    Replies
    1. itu yang buat terkilan tu.. kalau tak sedap kenapa masih banyak orang?

      Delete
  14. area seri iskandar pun ada juga gerai mee udang banjir kuala sepetang.. masuk ke dalam ikut trafic light tronoh (dekat klinik kesihatan tronoh) semuanya ada jual ala carte.. tp dia meniaga sebelah pagi shj

    ReplyDelete
  15. akak klu udang memang surrender...sbb alergik..karang kalau makan...jadi katak puru

    ReplyDelete
  16. Mewahnya udang.. tapi kita takkan order udang kalau kat luar.. malas nak pegang :D

    ReplyDelete
  17. Tengok kuah mee udang tu macam cair skit jee....tapi kalau nasi goreng tu nak kena cicah sos or sambal baru best....

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com