Udang Banjir Kuala Sepetang

/
45 Comments
10:53 pm
Travel Ipoh-Alor Setar ni memang memenatkan. Tapi bila jumpa husband tersayang tu rasa penat semua hilang. Alhamdulillah dah nak masuk 3 tahun PJJ semoga masuk tahun ke 4 dapat lah tinggal sebumbung hew hew hew.... 

Jarang ke Taiping sebab Ipoh ke Taiping ni agak jauh juga. Jadi bila pulang semula  Kedah kalau bersama husband, macam-macam tempat kitaorang singgah along the way tu. Hari tu sempat singgah di Kuala Sepetang mencari Mee Udang Banjir.

Tak pasti kitaorang pergi ke restoren yang selalu orang pergi tu atau restoren lain. Tetapi menunya ada Mee Udang Banjir. Saya order lah 1, while husband yang prefer nasi dari mee order Nasi Goreng Udang Banjir. Kitaorang ambil Size Besar semangkuk/sepinggan berharga RM12.

Besar-besar udangnya, tapi, tak fresh sangat. Mee kuahnya rasa biasa-biasa begitu juga nasi gorengnya. Rasanya sedap lagi mee kuah atau mee bandung dan nasi goreng kampung kat kedai siam hehehe. Cuma yang special adalah udang yang besar dan banyak dalam satu mangkuk. Next time husband suggest we just buy fresh udang dari kuala kedah je atau pasar then balik masak sendiri je letak udang banyak-banyak dalam mangkuk. Hehehe… 

Jangan tertipu dengan gambar, nampak je sedap sebab photographernya memang master in food photography mihmihmih...  tapi rasa biasa-biasa je. huhuhu...


DSC00421

DSC00425


You may also like

45 comments:

Sham said...

Salam...
Blogwalking...erm sedapnya udang...nyam2...

Hana Khairi said...

ramai kata sedap tapi tak berkesempatan nak pergi

Liliyana Ashkar said...

Try mee udang kat tanjung karang or kuala selangor pulak. Kuah dia sedap. Udang pun besar.

Butik GebuGebu said...

uii sedapnye nampak...dah la tgh lapar ni huhu..

Salam perkenalan =)

zafairMAS_shakleeSITE said...

ooohoiiii udanggg sedapp..!!

Putri Homestay said...

he..he..jangan tertipu dengan gambar.

anamizu said...

ana sllunya p mkn mee udang yg kat Salleh Stall since 1956. tp kena masuk jauh ke dlm sikitla drpd yg gerai2 tepi jln tu kak. pd tekak ana kat Salleh Stall tu mmg sedaplah. rasa semua cukup. lg pon org x ramai mcm kedai2 yg dah kuaq TV tu. hehe

sha dhira said...

Besar-besar udang dia noh.

Umi Nazrah said...

kat sini memang popular pun. ramai jugak yg kata sedap. apapun kena test makan sendiri. tu yg penting ^_^

Glory jane said...

ok... Eny nanti dah buat mi udang, sila share ye <3

azman Arsad said...

tengok tajuk aje saya dah tertipu

azman Arsad said...

saya ingatkan eny meredah banjir menangguk udang.. hehehe

azman Arsad said...

rupa-rupanya mee udang.. udang berlambak-lambak

nor nazliana said...

salam blogwalking ya sham

nor nazliana said...

sedap tp mahal la

nor nazliana said...

kedai tepi jln tu ka kalau nk ke kuala selangor

nor nazliana said...

salam perkenalan butik gebugebu

nor nazliana said...

huhuu sedap

nor nazliana said...

kan putri kann

nor nazliana said...

ana stall tu kat area mn tuee..

nor nazliana said...

seekor seringgit hihiii

nor nazliana said...

kat mn tu umi taiping ka

nor nazliana said...

GJ google jerr resepinyaaaaa

nor nazliana said...

hahhahaa apa la azman ni

nor nazliana said...

taw la musim hujan sekarang ni huhuu

nor nazliana said...

8ekor sama dgn harga mee ssemangkuk rm9 hahhahah

nor nazliana said...

mee udang kuala sepetang xberapa fress dah udang dia...huhuu tp tetap juga ramai org

azman Arsad said...

udang memang manis dan sedap

azman Arsad said...

saya pun tak pernah sampai lagi

azman Arsad said...

wah promosi.. tq for the info

azman Arsad said...

kat sini semua orang lapor

azman Arsad said...

yum yum yum

azman Arsad said...

jurugambar pro..

azman Arsad said...

perkongsian tempat makan yang baik

azman Arsad said...

udang kalau segar memang sedap.. tak kira besar atau kecik

azman Arsad said...

yang penting cuba dulu baru tahu sedap ke tak

azman Arsad said...

kita nantikan bersama resepinya

azman Arsad said...

mati mati saya ingat eny redah banjir

azman Arsad said...

musim banjir sekarang nih

azman Arsad said...

buat sendiri.. jimat belanja

azman Arsad said...

itu yang buat terkilan tu.. kalau tak sedap kenapa masih banyak orang?

Norlie Norlieharumaini said...

area seri iskandar pun ada juga gerai mee udang banjir kuala sepetang.. masuk ke dalam ikut trafic light tronoh (dekat klinik kesihatan tronoh) semuanya ada jual ala carte.. tp dia meniaga sebelah pagi shj

ahkak gojes said...

akak klu udang memang surrender...sbb alergik..karang kalau makan...jadi katak puru

Queen Contest said...

Mewahnya udang.. tapi kita takkan order udang kalau kat luar.. malas nak pegang :D

hazman fadzil said...

Tengok kuah mee udang tu macam cair skit jee....tapi kalau nasi goreng tu nak kena cicah sos or sambal baru best....