Resepi PKPB Mac & Cheese Cara Mudah Dan Murah

Salam PKPB Day 2. Semoga semua sihat, fit, dan enjoy stay at home. Semasa PKPB ni antara cabaran mak mak kat rumah ialah apa nak masak untuk family. Anak dan suami sepanjang masa ada di rumah kadangkala meletihkan mak mak juga. Ok lah hari ni nak share resepi paling mudah paling senang nak buat dan yang penting anak anak mesti suka dan berulang makan. Resepi Mudah Dan Murah  PKPB Macaroni Cheese atau Mac & Cheese

preggo mac & Cheese, resepi mac & Cheese, easy mac & cheese, resepi pasta mudah, PKPB, resepi PKPB, PKPB malaysia, CMCO

Preggo Mac & Cheese


Bila sebut cheese ramai suka dan terliur. Tapi memang agak mahal cheese ni apa lagi kalau beli dijual dalam kuantiti yang banyak. Kalau tak habis kena simpan adakalanya rosak dan rugi je. Ok sebenarnya Preggo ada keluarkan sos instant Mac & Cheese. Dalam tu siap diadun beberapa jenis cheese dan korang cuma perlu masak pasta, gaul sos atau buat macam Kekny buat ni, guna sosej atau isi ayam. Mac & Cheese ni sebenarnya makanan simple, dihidangkan bersama protein seperi ayam panggang atau ikan dan juga salad. Tapi nak makan cara kita pun boleh.


preggo mac & Cheese, resepi mac & Cheese, easy mac & cheese, resepi pasta mudah, PKPB, resepi PKPB, PKPB malaysia, CMCO





preggo mac & Cheese, resepi mac & Cheese, easy mac & cheese, resepi pasta mudah, PKPB, resepi PKPB, PKPB malaysia, CMCO




Sedap ke Mac & Cheese ni? 


Eh sedaplah sebab terasa semua cheese yang blend sekali dalam kuah dia. Kekny beli kat lazada je sebotol pun murah. Untuk 1 pack macaroni, Kekny guna 2 tin sos Preggo Mac & Cheese ni.

Nak tengok step cara buat boleh tengok di Video di bawah dari You Tube channel Eny Abdullah. Please subscribe sebab banyak video resepi Kekny share sana tapi belum sempat nak taip di blog ni.






 

Post a comment

0 Comments