Pizza Tak Perlu Uli Doh!

Pizza ni semua orang suka terutamanya kanak-kanak. Kalau nak beli selalu memang mahal harganya. Dan nak buat sendiri pula memang agak renyah nak uli doh pizzanya. Kekny memang angkat tangan kalau suruh uli doh roti. Walau ada mixer tapi ku tak sanggup juga. Roti ni kalau nak buat memang kena ada minat mendalam. Jom tengok macam mana nak buat Pizza Tak Perlu Uli Doh ni


Tortilla Sebagai Base Pizza


Senang je korang boleh guna kepingan roti tortilla sebagai base pizza. Cuma beli tortilla jenama Wraps atau Gardenia. Selebihnya ikut kreativiti masing-masing nak letak bahan apa. 

Tapi step pizza betul untuk susunan inti diatas ialah mula-mula letak sos dahulu, kemudian tabur cheese, susun protein dahulu, diikuti sayuran dan tabur cheese sekali lagi diatasnya sampai penuh.

Kalau tak ada tortilla boleh guna capati, frozen paratha atau apa sahaja flat bread.







Ok jom tengok resepi mudah Tortilla Pizza yang Kekny buat di video di bawah.






Post a comment

1 Comments