Onigiri Japanese Rice Balls Sambal Kerang Adabi

Hai semua hangpa. Hari ni kita sedikit terpesong ke arah negara matahari terbit. Sebenarnya dah lama beli bahan-bahan sushi ni tapi buatnya tak pun. Sebelum beras sushi, cuka dia semua expired, gotta do something la. Ha jadi lah Onigiri Japanese Rice Balls ni simple versi Malaysia. Tapi rasa dia sedap teruk!

Bagi yang tak tahu, Onigiri ni ialah Japanese rice balls, walaupun bentuknya tak lah exactly berbentuk bebola, lebih kepada bentuk segitiga dan lonjong. Kita boleh pelbagai kan flavour dia. Kebanyakkan orang Jepun letak tuna, octopus dan telur.


Tapi Kekny hangpa guna Adabi Sambal Kerang! Bukan nak kata, sedap tau. Jadi lepas ni kena repeat beli sambal kerang tin Adabi tu lagi. Harga pun tak mahal mana. Dan portion dalam 1 kecil sangat banyak untuk 2 orang. 


Ok Kekny tak share resepi kat sini sebab mudah sangat, cuma hangpa boleh tengok cara cara nak buat di video You Tube kat bawah. Please subscribe my You Tube Channel ya. Banyak video resepi kat sana akan diupload.








Post a comment

1 Comments