HCUBE Home Tuition Dan Mengaji Al-Quran di Rumah Lebih Mudah

October 02, 2018

Hai semua, sekarang ni musim exam kan. Ramai ibu bapa yang sanggup ambil cuti semata-mata anak nak menghadapi exam penting. Alhamdulillah ibu bapa yang begitu mengambil berat hal pendidikan anak-anak. Kadang kala kita tak boleh harap cikgu dan sekolah sahaja dalam mendidik anak-anak. Ibu bapa perlu juga turut serta turun padang mengajar serba sikit anak-anak. Cikgu di sekolah ada ramai pelajar perlu diberi perhatian, tapi anak kita kita lah perlu beri perhatian secukupnya baik dari segi kasih sayang dan juga ilmiah. Tapi itulah ibu bapa juga ada had dan kekangan masa juga. Kita memang tak boleh lakukan semuanya. Tapi ada pilihan terbaik boleh kita ambil. Ok nak senang, ada pilihan iaitu belajar dari rumah lebih mudah iaitu HOME TUITION. Mesti pernah dengar kan dan sebenarnya ianya adalah satu keperluan anak-anak masa kini.

Home Tuition, Mengaji Al-Quran di Rumah, tutor kuala lumpur, tutor putrajaya, tutor cyberjaya, tutor selangor, tutor johor, penang, tuisyen dari rumah, Hcube review, hcube tuition, tuisyen hcube

Kenapa Perlu Home Tuition?

Senang sahaja, Home Tuition lebih fleksible dari segi masa dan tidak terikat masa ibu bapa sewaktu bekerja. Boleh dilakukan selepas waktu kerja atau pada hari cuti minggu.

Paling penting, ibu bapa tak perlu hantar anak-anak ke tempat tuisyen. Semuanya hanya di rumah. Lebih selesa kan.

Keselamatan juga faktor utama. Sekarang ni anak-anak lebih selamat berada di rumah dari berada di luar rumah. Home Tuition ialah satu-satunya cara yang sesuai untuk menjaga keselamatan anak-anak. Dari rumah kita sendiri boleh pantau.

Anak lebih fokus bila berada dalam keadaan selesa, di rumah sendiri bersama ibu-bapa. Adakalanya anak-anak ni tak suka pergi tempat asing tanpa ibu bapa. Selain faktor rakan sebaya yang mungkin mengalih sedikit perhatian mereka semasa belajar. Kalau dah kat rumah, jauh sikit dari kawan tu dapat lah fokus lebih kan?

Home tuition juga sangat sesuai untuk kanak-kanak yang mempunya masalah malu dan kurang keyakinan diri. Di sekolah malu nak bertanya dan rasa kurang yakin apatah lagi bersaing dengan rakan kelas yang lebih bijak. Bila belajar sendiri di rumah dengan pantauan guru khas peribadi, sesi bertanya adalah lebih selesa.

Home Tuition, Mengaji Al-Quran di Rumah, tutor kuala lumpur, tutor putrajaya, tutor cyberjaya, tutor selangor, tutor johor, penang, tuisyen dari rumah, Hcube review, hcube tuition, tuisyen hcube

HCUBE Home Tuition Dan Mengaji Al Quran Dari Rumah

HCUBE EDUCATION RESOURCES (SSM 002563767-D) telah ditubuhkan pada 2016 dan setelah itu menjadi pilihan ibubapa untuk mendapatkan tutor-tutor yang berkualiti bagi membantu anak-anak mereka di dalam pelajaran. HCUBE Home Tuition  menyediakan perkhidmatan home tuition, mengaji Al- Quran di rumah, program cuti sekolah, asas membaca, asas mengira bagi subjek-subjek utama bermula dari Pra-Sekolah, UPSR, PT3, dan SPM.

HCUBE Home Tuition menyediakan penyelesaian bagi masalah ibubapa yang tidak mempunyai masa untuk menghantar anak ke pusat tuition, risau anak mereka malu bertanya di dalam kelas dan kurang keyakinan diri.
Home Tuition, Mengaji Al-Quran di Rumah, tutor kuala lumpur, tutor putrajaya, tutor cyberjaya, tutor selangor, tutor johor, penang, tuisyen dari rumah, Hcube review, hcube tuition, tuisyen hcube

Ramai ibu bapa dah pilih HCUBE Home Tuition untuk anak mereka

Ini kerana HCUBE Home Tuition memilih hanya tutor berkualiti yang dapat membantu pelajar yang memerlukan bantuan di dalam pelajaran

Set-set soalan peperiksaan terkini akan diberikan kepada pelajar dan pihak tutor akan mengenalpasti kelemahannya untuk dipertingkatkan. 

Paling terbaik ialah setiap kali kelas, tutor akan membincangkan perkembangan anak-anak tuan/puan dan di penghujung setiap bulan tutor akan memberi report card disemak oleh pada ibubapa.

Home Tuition, Mengaji Al-Quran di Rumah, tutor kuala lumpur, tutor putrajaya, tutor cyberjaya, tutor selangor, tutor johor, penang, tuisyen dari rumah, Hcube review, hcube tuition, tuisyen hcube

Antara feedback yang diterima dari ibu bapa  yang telah menggunakan khidmat tutor dari HCube Home Tuition.

Home Tuition, Mengaji Al-Quran di Rumah, tutor kuala lumpur, tutor putrajaya, tutor cyberjaya, tutor selangor, tutor johor, penang, tuisyen dari rumah, Hcube review, hcube tuition, tuisyen hcube

Home Tuition, Mengaji Al-Quran di Rumah, tutor kuala lumpur, tutor putrajaya, tutor cyberjaya, tutor selangor, tutor johor, penang, tuisyen dari rumah, Hcube review, hcube tuition, tuisyen hcube

Home Tuition, Mengaji Al-Quran di Rumah, tutor kuala lumpur, tutor putrajaya, tutor cyberjaya, tutor selangor, tutor johor, penang, tuisyen dari rumah, Hcube review, hcube tuition, tuisyen hcube

Sebagai ibu bapa, kita memang tak berupaya buat semuanya kepada anak-anak. Tidak boleh mengharapkan guru sekolah sahaja, ibu bapa kena juga main peranan.  Jadi gunalah khidmat dari pakar yang terlatih untuk pendidikan anak anak lebih sempurna.

Untuk maklumat lanjut :

HCUBE EDUCATION RESOURCES

HOTLINE 018-3629842 
E-mail : hcubehometuition@gmail.com 

You Might Also Like

4 comments

  1. Terbaiklah servis HCube Education... Tak rugi memperuntukkan sedikit wang untuk untuk masa depan anak-anak.

    ReplyDelete
  2. For me, setuju home tuition ni. X perlu anak2 nak keluar. Skrg ni mcm2 kes.. Seriau.. So ada home tuition camni, mmg bagus sgt.. Ibu bapa boleh pantau anak2 belajar secara depan2 bersama cikgu yg dtg ke rumah utk mengajar...

    ReplyDelete
  3. Bagus ada perkhidmatan macam ni..

    ReplyDelete
  4. stuju.. bl de hoem tuition cikgu boleh concentrate.. murid2 pun lebih mudah dah belajar dari dalam kelas yg ramai

    ReplyDelete