Kek Dragon

May 05, 2018

Sekadar berkongsi idea kepada semua yang mencari kek bertema atau kepada homemade bakers lain. Kek Tema Dragon comel untuk kanak-kanak yang Kekny terima tempahan dari pelanggan CAKEENY.  Tak susah mana nak buat dragon tu cuma nak bagi licin dan kemas bahagian badan mukanya tu agak mencabar.


Kalau dragon ni selalunya penjaga castle. Jadi base kek dibawah tu jadikanlah sebagai old castle style eropah.

DSC02283ed

Nak bagi dragon stay atas kek tanpa tergolek, bahagian bawah perut dan kepala cucuk kan dengan lidi satay dan kemudian cucukan ke atas kek.

DSC02329ed  
Ok harapnya dapat bagi idea sikit kepada korang tentang idea kek untuk anak ke atau sebagainya.

Tempahan Kek Jitra, Alor Setar, Changlun

Kalau nak tempah kek pelbagai design boleh Whatsapp 0125360877 atau ke 
Instagram CAKEENY 
Facebook Pages Cakeeny Cakes & Brownies  

#KekJitra

P/s  Nombor telefon ialah untuk tempahan kek sahaja. Saya harap jangan ada yang ambil kesempatan untuk tanya pelbagai resepi kat Whatsapp.

You Might Also Like

3 comments