Merancang Percutian Ke Phuket

/
6 Comments
11:13 am
Puket  terkenal dengan jajaran pantainya yang cantik, dengan pasir halus dan putih dan air lautnya yang ibarat kilauan kristal biru. Haaa sapa tak nak kan melancong ke sana, dapat pijak pasir halus, snorkeling dalam air laut yang jernih dan bersih. Ibarat syurga sementara di dunia ni. Bila ke Phuket pula selalunya pelancong akan singgah ke Phi Phi Island,  Phang Nga Bay, Patong beach dan banyak lagi pantai berdekatan yang sangat cantik.

Gambar sumber dari SINI


Ke Phi Phi Island ni selalunya ialah a day trip melalui bot yang selalunya disediakan pihak hotel. Di Phi Phi Island, aktiviti utama ialah menyelam, snorkeling, atau sekadar berjemur dan relax diatas pasir yang putih sambil menikmati pemandangan lautan Andaman.

Pantai di Phi Phi Island, ibarat hamparan permata zamrut airnya menghijau. Seronoknya kalau dapat berenang dalam tu.


Gambar sumber dari SINI



Wonderful Asia By Traveloka

Kalau nak ke Phuket ni lebih baik melalui Traveloka. Ini kerana Traveloka adalah pakar dalam pelancongan di Asia, dalam memberi tawaran pakej travel yang lebih hebat dari Matta Fair. 

Tahu tak, Traveloka kini menawarkan Pakej Wonderful Asia by Traveloka dari 21 Julai (Jumaat) - 23 Julai (Ahad),  hanya 3 hari sahaja!  Dan anda akan dapat Potongan sebanyak RM188 untuk hotel dan penerbangan melalui Traveloka app

Tawaran yang sangat menarik, berbaloi dan rugi untuk ditolak. Dapat jimat banyak jugak kan. Boleh lah guna penjimatan untuk membeli-belah dan membeli cenderahati untuk orang tersayang. Jangan lepaskan peluang untuk diskaun menarik sebab ianya hanya 3 hari, promosi potongan harga (discount) sebanyak RM188 untuk hotel dan penerbangan hanya melalui Traveloka app


Antara syarat pakej ni ialah

  • Hanya penerbangan ke Phuket (Thailand) melalui Traveloka App sahaja
  • Buat tempahan penerbangan dahulu dan dapatkan potongan sebanyak RM50 (guna kupon SEAFLYPHU). Kemudian selepas pengesahan tiket, terima email untuk kupon potongan harga hotel sebanyak RM138. Minimum spend flight RM150 dan hotel RM300 untuk 2 malam.
  • Booking period (flight):  21 Julai (Jumaat) - 23 Julai (Ahad)
  • Booking period (hotel): selepas terima email selepas pembelian tiket penerbangan sah sehingga 31hb Julai.
  • Travel period: anytime
  • Harga terakhir yang ditunjukkan di Traveloka App adalah harga termasuk tax, tiada harga tersembunyi
  • Traveloka adalah app yang boleh dipercayai di Asia Tenggara dengan 15million muat turun (15million download)
  • Untuk destinasi lain, sila layari traveloka
  • Muat turun aplikasi traveloka sekarang untuk tawaran hebat ini https://www.traveloka.com/en-my/promotion/walao-eh)


Jom bercuti ke Phuket. Dengan Traveloka ni, korang dapat jimatkan perbelanjaan dan percutian pun lebih bermakna.



You may also like

6 comments:

  1. Wahh seronokk keknyy kalau dapat bercuti ke Phuket. Apa lagi kekny, honeymoonnn ahhhh keknyy.

    Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete
  2. Pantainya cantik... belum pernah sampai sana lagi.

    ReplyDelete
  3. Menarik tu...percutian ke phuket

    ReplyDelete
  4. Phuket memang idaman hati la..nak pergi jugak nanti..ok lets skodeng traveloka...

    ReplyDelete
  5. Waaaa cantiknya Phuket.. jgn lupa guna Traveloka boleh la kita berjimat sakan naaaa

    ReplyDelete
  6. Bestnya bercuti dekat Phuket.. tapi mya tak boleh pergi lagi..

    http://www.myarosli.com/2017/07/blog-berbaju-baru.html

    ReplyDelete