Tortilla Gulung Epal Simple!

11:09 pm

Hai semua,

Pasti ramai yang dah bersiap sedia dengan persiapan raya haji nanti kan. Saya pun dah prepare bahan masak awal-awal. Rabu ni akan bertolak ke Ipoh. Jadi hanya mak dan adik-adik akan beraya di Kedah.

Resepi Tortila Gulung Epal

Anyway just quick update je hari ni. Resepi Tortila Gulung Epal ni saya buat bila teringin nak makan epal pai tapi malas nak membuatnya. Jadi saya masak epal hijau yang dikupas dengan sedikit butter dan gula perang, letak cinnamon sikit. Dan masak sehingga epal lembut. Kemudian bolehlah gulung dalam kepingan tortilla. Kalau nak lagi sedap, boleh cuba gulung dalam kulit popia dan goreng sehingga garing. Mesti sedap kan!

P8184986ed

P8185022ed

Jangan lupa cuba resepi tortilla gulung epal yang sedap ni ye!

You Might Also Like

11 comments

  1. Euwww...macam sedap je...nk rase ciket keknyyy...hihi

    ReplyDelete
  2. bagus resipi ni disediakan bersama lidi pencungkil gigi... boleh guna terus selepas makan kot2 terlekat epal celah gigi tu... erkkkj

    ReplyDelete
  3. PCL nak gulung dgn kulit popia spt yg disarankan .. tq Eny.

    ReplyDelete
  4. sedap tortilla gulung epal tuu ., ;p

    gmbr pon chantek mcm biasa

    ReplyDelete
  5. erm...ummul tak berapa suka yang manis2 cm epal pie..hehehe.tukar ayam sedap gak kan..bih sallad n mayonis..

    ReplyDelete
  6. asal masuk sini jer SA terliur...alahai...menggugat iman tul la...

    ReplyDelete
  7. Menarik... Saya memang suka makanan berbentuk popiah ni

    Recent post: Kerana air, tandas meletup!!!

    ReplyDelete
  8. seriusss dengan epal? apa rasanya eh hahaha

    ReplyDelete
  9. haduiyai tortila epal pulak. terus teringat epal pai nyum3

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com