Breakfast pagi ni, lemang segera dan kari ayam

/
8 Comments
8:30 am
Hai semua,

Breakfast nak cepat je pagi ni... lemang segera yang direbus siap siap dari semalam dan lebihan kari ayam, perangat balik sampai pekat kuahnya. Kena pula ada kopi o pekat... Ya Allah sedap.. :)

Ini sebenarnya salah satu tips ye untuk para ibu yang bekerja atau suri rumah. Bagi yang tak ada idea apa nak breakfast tu, atau kadangkala ada lebihan kari, sambal tumis, rendang dan sebagainya, boleh la rebus lemang segera ni. Boleh beli buat stok beli banyak-banyak kat rumah untuk time ada lebihan lauk pauk, jadi tak lah membazir lauk pauk kita.

P8164199ed

P8164198ed


You may also like

8 comments:

Puan Wawa said...

Sedapnyaaaa lemang.. Lepas rye ni bru terhegeh2 teringin nak makan..hihi

yanie yusuf said...

amboiii sedap tu

Inani Hazwani said...

Sedapnyaaa :D

Amanda Suria said...

wah2..sedap ni...walau segera..walau perangat je..

Ummul Azkee said...

sodapnya..ummul selalu gak buatcmni..

Hanis Amanina said...

Salam sis! :D lama tak singgah sini :Dwahh, dah habis raya pun ada lemang lagi :D

Azlinda Azman said...

sedapnya..tetiba lapa.... ;)

www.azlindaalin.com

Siti Yang Menaip said...

alamak eeeh.. memang dok make lagi rini..
sedak tengok =P