Breakfast pagi ni, lemang segera dan kari ayam

8:30 am

Hai semua,

Breakfast nak cepat je pagi ni... lemang segera yang direbus siap siap dari semalam dan lebihan kari ayam, perangat balik sampai pekat kuahnya. Kena pula ada kopi o pekat... Ya Allah sedap.. :)

Ini sebenarnya salah satu tips ye untuk para ibu yang bekerja atau suri rumah. Bagi yang tak ada idea apa nak breakfast tu, atau kadangkala ada lebihan kari, sambal tumis, rendang dan sebagainya, boleh la rebus lemang segera ni. Boleh beli buat stok beli banyak-banyak kat rumah untuk time ada lebihan lauk pauk, jadi tak lah membazir lauk pauk kita.

P8164199ed

P8164198ed

You Might Also Like

8 comments

  1. Sedapnyaaaa lemang.. Lepas rye ni bru terhegeh2 teringin nak makan..hihi

    ReplyDelete
  2. wah2..sedap ni...walau segera..walau perangat je..

    ReplyDelete
  3. sodapnya..ummul selalu gak buatcmni..

    ReplyDelete
  4. Salam sis! :D lama tak singgah sini :Dwahh, dah habis raya pun ada lemang lagi :D

    ReplyDelete
  5. sedapnya..tetiba lapa.... ;)

    www.azlindaalin.com

    ReplyDelete
  6. alamak eeeh.. memang dok make lagi rini..
    sedak tengok =P

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com