Review Sayidah Napisah | Cikgu Typo Yang Suka Makan!

11:06 am



Review Seterusnya adalah KC a.k.a kakcik.





Menggelarkan dirinya sebagai Kak Cik, Sayidah Napisah seorang yang bercita-cita besar dan berselera besar :p walau tubuhnya agak comel. Bercita-cita untuk  menjadi seorang cikgu typo tenaga pengajar di sekolah ataupun Universiti.

Kc yang ramah dan mudah mesra, menjadi mangsa usikan dan dia juga  terlebih apa kurangnya  suka mengusik juga.


Kc dan makanan tiada berpisah. Bertuahnya badan disumbat-sumbat makanan pon tiada gemuknya. 


Kc yang tua dari usianya daripada ramalan how-old.net  HAHAHAHAAA


Kc dan trademark senyum manis colgatenya tiada berpisah juga. Senyuman penambat hati abang-abang dan kakak-kakak efg. 


Rupanya model colgate sejak dari sekolah. :D


Bercita-cita menjadi cikgu/pensyarah/ngajar tuisyen atau sewaktu dengannya. 



Berblogging seawal umur 17 tahun, motto utama Kak Cik di dalam dunia blog ialah untuk menyampaikan maklumat yang berguna dan bermanfaat kepada pembacanya.

Bagi yang tidak tahu, Kak Cik sedang melanjutkan pelajarannya di dalam bidang Matematik dan dia memang cintakan Matematik!

Kc yang aktif berbelog, aktif mengomen di blog dan aktif chitchat di group whatsapp merupakan pelajar yang cemerlang dalam akademik. 


Selepas bertahun Kak Cik menggunakan url blog memburucintamu, akhirnya Kak Cik menukar kepada satu nama yang feminin sesuai dengan penampilannya iaitu Sayidahnapisah.com.



Trademark blognya ialah burung terbang membawa daun dan sehingga ke hari ini, burung itu tidak pernah berhenti terbang....kasihan burung tu. 

Ucapan untuk KC:
Bila nak bagi burung tu untuk kak eny buat gulai? :p

Semoga KC berjaya mencapai cita-cita KC, nanti dah berjaya jaga Abi dan Umi baik baik, dan semoga dapat jodoh yang handsome kacak bergaya macam PCL! hahahaha

jom Terjah blog KC yang comel dan ceria ni 




You Might Also Like

34 comments

  1. trauma tengok gambar KC banyak2

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau trauma boleh pergi tanjung rambutan kihkihkihh

      Delete
    2. kalau trauma,boleh delete gambar kc banyak2 ;p

      Delete
  2. salam. hee cik kak eny bila nak mengreview blog lalat saya pula ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. inshaaAllah bila2 free nanti. eh saya pulak jwb hehehehe

      Delete
  3. Kak Eny..sedap ke gulai burung? Rasanya..burung yang dekat blog KC tu..berhantu..ahha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hahahhaha.Adoii sakit perut baca komen along ni :D

      Delete
    2. hahaha..along, burung tu nak bawak along jalan2..heheh

      Delete
    3. perghhhhhh ingat kc takut along dengan burung tu? hahahaha

      Delete
    4. kak eny buat gulai burung blog kc mesti sedap kan??..hihi

      Delete
    5. Kak Inani.... dah makan strepsile blom..strepsile bagus untuk prut... (TETIBE)
      Kak Mas... nak bawak along gi jalan2?? Ahha..burung tu sndri terbangnya setempat je..ekeke
      KC... Burung tu menyeramkan..ahha

      Delete
    6. tak terkejar along nanti kalau jalan2 dengan burung kat blog kc..ngee

      Delete
  4. mmg cikgu typo cik kc kita tu eny

    ReplyDelete
    Replies
    1. kann ish ishhh mmg cik kc tuuu :p

      Delete
    2. belajar matematk..tapi terselit juga cikgu tatabahasa..dasyatt kc

      Delete
  5. hairan kenapa dengan burung tu...nak kena ke blog sayidahnapisah juga ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hairann..kenapa burung tu kak eny tak ambik lagi untuk jadikan gulai?..hahah

      Delete
  6. erm nak tanya satu je kak eny...


    ermmmm


    ermmmm

    nak tanya nii


    pcl kacak ke? muahahaha *moga2 pcl tak nmpk komen ni amin * kihkihhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. soalan apakah itu kc?? *kihkih

      Delete
    2. kalau nampak pun pcl senyum dan redha ja kc..ngee

      Delete
  7. suka main burung kat blog kc

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak mimin,lepas main burung tu jgn lupa tangkap bagi dekat kak eny..boleh dia buat gulai burung..kan kak eny??hahah

      Delete
  8. Ya ampun budak KC, sini pun dia buat macam kopitiam EFG hehe.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ya ampun KC ni laaa ;p ;p

      Delete
    2. Tula pasal Kak Ana.. dia tu suka sangat2la tu..ahha

      Delete
  9. by the way,KC ni orang yang happy dan ramah!!..comel pun ya jugak.harap dia tak baca komen ni..hahaha

    sorry kak eny terspam plak..hahah

    ReplyDelete
  10. KC oo KC. Jangan di kurung burung tu kat blog ... sian dia. Kak Eny, burung tu buat masak kicap pun sedap gak.

    ReplyDelete
  11. hahahahahah buat gulai. adoi, kesian burung kc. x pasal2 je jadi makanan kak eny

    ReplyDelete
  12. wak singgah lg ni., wak pon ade baca blog kc nih ;)

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com