Review Nota Purba | Si Blogger Kacak Pasaran Eropah FR

/
26 Comments
8:00 am

Review Blog Nota Purba 

Okey kali pertama nak review blogger ni heheh... anyway jom berkenalan dengan Si Blogger Kacak yang katanya Kacak di Pasaran Eropah... hehehe. Fendi Rocka atau FR yang merupakan ahli Exhange Feed Group #EFG #ExchangeFeedGroup

Anda mungkin sudah tahu apa itu EFG. EFG merupakan salah satu cara untuk mempromosikan blog melalui perkongsian feed link di blog yang terlibat. Setiap blog yang join secara langsung pautan feed blognya akan terpapar di blog lain mengikut jadual yang dipersetujui , ini dimaksudkan pertukaran yang membantu meningkatkan trafik blog secara sihat melalui ukhuwah blog/ blogwalking dan belajar teknik untuk meningkatkan prestasi blog ahli.

Bermula hari ini, setiap seorang ahli EFG ada direview. Dan insan pertama yang bertuah di review adalah blogger yang menetap di Selangor.

IMG_20150513_092251

Di kenali dengan nama pena FR atau Fendi Rocka, pemilik blog yang misteri ini menggarapkan hasil tulisan yang berseni lantaran dari sifatnya yang menyerupai seorang anak seni yang mengacarakan rancangan Melodi di TV3 iaitu Awal Ashari. 

Blog beliau "Nota Purba" pasti akan menjadi salah satu blog yang anda tidak lupa untuk singgah. Sebab apa? Yang tu anda kena pergi sendiri ke blog Fr. Satu entry sahaja sudah cukup untuk menjawab persoalan di atas.

Blog yang jauh dari gosip-gosip liar Nota Purba berkisar tentang apa yang terjadi kepada penulis itu sendiri di dalam kehidupan seharian

Jika di lihat dari mata kasarnya dan di baca dari nalurinya, pasti pembaca di luar dapat merasakan aura di sebalik pemilik blog Nota Purba yang penuh misteri.

IMG_20150513_092224

Fr merupakan ahli EFG yang ke 24 daripada 41 orang ahli EFG. Walaupon EFG mempunyai ramai adik-beradik, Fr sangat disayangi dan disenangi oleh semua adik beradik EFG. Fr yang kuat mengusik itu mengeratkan hubungan kami semua bagaikan sebuah keluarga besar yang bahagia di alam maya.

Kata-kata kekuatan FR dalam hidup adalah "Move on!"

Fr seorang yang kelakar. Pasti semua terhibur bila ada fr. EFG dah menemuramah Fr secara maya dan jawapan bagi soalan di bawah ini dah boleh memberi clue siapakah Fr sebenarnya. Haha

What is chemistry in academic words (not less than 200 words) 

"Chemistry adalah bila mata kita saling berpandangan, timbul buih-buih cinta, dan common sense mula keluar dari kepala, kat situ kimia jahat memainkan peranan. ulang 50 kali utk cukupkan 200words.", Fr.

Okey awak memang kelakar FR!!


You may also like

26 comments:

YieN said...

kahkah! mmg lawak part last tu :P

Eny Abdullah said...

kan.. dia mmg kelakar gila!

ewento marcello said...

cubaan sel2 puitis mula masuk ke dalam ruang kosong di pojok minda saya

Aku Penghibur said...

wajib terjah

memang misteri orangnya.. jom kita bongkar ^_^

Cikk Mimin said...

hanya berkisah tentang dunianya sendiri. x jemu baca entry FR

Amanda Suria said...

Fr yang di selubungi misteri..anda baca..anda rumuskan...

RahimAim BudakPrihatin said...

Kegelapan BLOG FR mencerminkan kepurbaan nota yang ditulisnya.., Namun, kepurbaan notanya membawa 1001 nilai yang berharga..

Salmiah Mz said...

Penulisan di Nota Purba yang bersahaja, suspens, penuh lawak jenaka, dan diselitkan juga kisah2 yang memberi pengajaran sangat sesuai dibaca oleh semua golongan. Semoga Fr diberikan lebih banyak idea untuk mewarnai dunia penulisan menggunakan medium blog....

Mohamad Khairil said...

Seorang FR yang misteri :D #EFG Awesome

aRz MoHa said...

owh blogger kacak pasaran eropah rupanya kreatif dan kelakar

Inani Hazwani said...

FR Awesome :)

Hayati Sakaria said...

FR yang berseni.. jawapan pun penuh dengan seni.

muhammad nizam said...

Bertuah efg mempunyai seorang ahli bernama fr

Nik Ainaa said...

pergh. si kacak eropah tu. haha

Fendi Rocka said...

mana yang kelakarnya?saya tengok tak kelakar pun FR ni, setakat harapkan kacak je lah lebih.pui!

Akif Imtiyaz said...

Fuhhh kelakar ke Fr ni hahaha .,, kelakar sangat

Anizz Annisa said...

anis bace hmpir 200 kali taw.. take note abg fr..hahah.. :P

DRAMATIC UNIQ said...

tengok tu....!! tengok tu....!! hahahahhaaa.... :p

DRAMATIC UNIQ said...

Pasaan Eropah ekk....? adakah pasaran Asia sudah terlalu mudah buat beliau....?
kahhh... kahh... kahhhh.... FR...FR... :)

DRAMATIC UNIQ said...

*abaikan typo di atas*

shamiera osment said...

jangan biarkan diri anda diselebungi misteri...hihi

Cikgu Norazimah said...

Blog nota purba memang misteri tapi terbaikk ! ;)

Efa Othman said...

Segala persoalan akan terjawab di nota purba

anajingga said...

Eny, tajuk mesra SEO sungguh haha :)

khaty aiman said...

terbaikk EFG..tajuk eny paling tak menahan..tak cukup kat malaysia,eropah terus..betul2 misteri si FR nie

tiga lalat said...

layanns ;p