Cara Remove LABEL di semua entry blog

2:59 pm

Haaa masalah label ni bukan masalah kecik. Baru-baru ni saya tukar template blog. Template rensponsive dan ada top navigation kat atas tu. Jadi bila ada navigation, entry semua kena lah label seragam dan organized. Jadi masalah saya ada label yang tak seragam. Contoh Kedah Foods ada yang Kedah Food (tanpa s) dah jadi 2 label. Ada juga label nama yang spesifik, contoh Banana Muffin. Patut label lebih general seperti dilabelkan sebagai Muffin atau Baking je lah kan...

Ok jadi saya telah buat reasearch sikit. Rupanya memang ada cara nak remove Label yang kita tak mahu. Simple sangat. Tengok tutorial di bawah ye.

Tutorial Cara Remove Label Di Entry Blog


Mula-mula pergi ke bahagian paparan semua post blog kita.

Then click kat All Labels. Pilih label yang kita nak buang.

Disini saya bagi contoh, saya nak remove label Banana Muffin. Jadi bila dah all post yang label Banana Muffin naik, click kat kotak atas, semua post akan highlight...  ada post tertentu yang kita tak nak remove tu pilih la klik satu persatu ye...
Lepas tu click button label diatas tu dan cari label yang kita nak buang. Bila kita click dia akan naik "Add or Remove Label Banana Muffin" Click situ dan dia akan remove label tu dari entry yang kita pilih tadi. 


Dah tak ada lagi entry dengan label Banana Muffin, so thats mean label telah dihapuskan.

Note : same thing jika kita nak add label sedia ada pada entry tertentu.. cuma pergi select kat entry yang nak di add label tu dan click la add or remove label. Jika label tu tak ada lagi di entry tu dia akan auto masuk label yang kita pilih tu.

You Might Also Like

16 comments

  1. Kak Eny, kalau buat mcm ni, entry tu x terhilang skali ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. entry tak hilang.. label di entry je hilang

      Delete
  2. assalamualaikum eny...perkongsian yg baik...:)

    ReplyDelete
  3. thanks kak eny
    saya baru nak edit post satu per satu utk add label!
    nasib baik..fuuh.

    ReplyDelete
  4. salam. hee kita bole remove atau add label, tp kita xleh edit label kanns

    ReplyDelete
  5. wahh bgus,,,ada label yang tak wujud dah dalam entry..thanks!

    ReplyDelete
  6. Good info. Sebelum nih duk la cari 1 1 then edit kat label. Rupanya ada cara mudah. Tq sharing.

    ReplyDelete
  7. thanks kak eny for this tutorial...

    ReplyDelete
  8. oh yang ni ke. kalau nak delete label boleh x? sebab banyak sangat dah labels.. hehehe

    ReplyDelete
  9. keh blog kak eny bertukar wajah la. makin boom! hehe

    ReplyDelete
  10. ohhh entry tak hilang kannn? hehe

    ReplyDelete
  11. Okey dah buat ikut tutorial Eny... senang sangat... hehehehee..
    tQ Eny... muaaaahhhh... :)

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com