5 Barang Kegemaran Dari Rakuten Malaysia

10:34 am

Rakuten Online Shopping Malaysia ni salah satu rangkaian website untuk para penggemar online shopping macam saya. Sebenarnya online shopping ni banyak kelebihan. Selain dapat membeli belah dengan selesa dari rumah, kita juga berpeluang mendapatkan info tentang sesuatu barang dengan lebih tepat. Kalau tak tahu fungsi dan cara, take your time, then google je terus kan hehehe..

Anyway, kalau dah browse website online shopping ni mesti ada barang yang kita kegemaran atau barang impian yang kita  nak beli satu hari nanti.

Bila check di Rakuten Malaysia, oh my memang ni lah syurga bagi pengemar online shopping macam saya. 

Haaa nak tau apa barang kegemaran saya di Rakuten Online Shopping Malaysia :


1. 8 in 1 Cook Bottle Kitchen Utensils
Hanya RM29.00 di Rakuten Malaysia. Boleh KLIK SINI UNTUK MEMBELI

Bagi blogger masak macam saya ni dan juga at the same time berkerja di office, saya perlukan gadget macam ni di dapur. Senang nak guna dan kemas dapur selepas diguna. Selain tu tengok lah warna yang colorful tu, rasa semangat je nak cipta resepi-resepi hebat di dapur kan !

Product Highlights:
Dimensions: 28cm (height) x 8.4cm (circumference)
Weight: 215g
Material: plastic
Package contain:
1 x  funnel , 1 x  lemon squeezer , 1 x  spice grater , 1 x  egg separator , 1 x  egg masher , 1 x  cheese grater , 1  x can opener , 1  x ​measuring cup 400ml








2. Kenwood Food Processer KNW-FP735
Harga RM 789.00  di Rakuten Malaysia. Boleh KLIK SINI UNTUK MEMBELI

Haaaa ni memang bukan impian, ni keperluan. Dah lama berhajat nak beli food processor. Food processor ni sangat berguna. Fungsinya bukan setakat untuk blend makanan dan bahan masak, tapi as chopper, slicer dan juga boleh digunakan untuk mengadun doh pastry, pasta, cookie dan sebagainya. Tak perlu susah uli pakai tangan! Awesome kan!

Product Highlights: 
900W,3L Plastic Bowl and 1.5L liquidiser Stainless Steel Blade,Variable PulseVariable accessories to perform 34 functions








3. Sony Cyber-shot RX100 II Digital Camera
Harga RM 1790.00  di Rakuten Malaysia. Boleh KLIK SINI UNTUK MEMBELI

Sebagai hobbyist photographer, kamera ialah minat utama saya. Dan rangkaian jenama Sony ialah pilihan saya kerana hasil dari kamera Sony ialah superb!! Saya sendiri adalah pengguna Sony Alpha dengan rangkaian lens Sony yang lain. Bagi beginner didalam photoragphy, saya cadangkan anda beli Sony Cyber-shot RX100 II kerana kamera ni mempunya sensor yang besar dan sangat sesuai untuk mengambil gambar di waktu malam atau dalam keadaan yang malap. Gambar terhasil akan lebih cantik!. Haa kalau nak nak ambil gambar makanan di dalam rumah dimana cahanyanya agak malap, maka kamera ini lah yang terbaik. Selain saiznya yang agak compact senang nak dibawa ke mana mana.

Product Highlights:
20.2MP 1" Exmor R BSI CMOS Sensor
BIONZ Image Processor
Carl Zeiss Vario-Sonnar T* f/1.8 Lens
35mm Equivalent Focal Length: 28-100mm
3.0" 1,229k-Dot Tilting Xtra Fine LCD
Full HD 1080i/p Video at 60 and 24 fps
Built-In Wireless and NFC Connectivity
Low-Light Sensitivity to ISO 12800
Multi Interface Shoe and Control Ring
High Speed AF & Manual Exposure Control





4. SKG Robotic Cleaner XC3821
Harga RM 850.00 di Rakuten Malaysia. Boleh KLIK SINI UNTUK MEMBELI

Robotic cleaner SKG ni memang satu keperluan kan nowadays. Senang nak hilangkan debu dan kotoran di lantai sambil berblogging atau masak hahaha... Rasa macam nak kena dapatkan satu lah kat Rakuten Malaysia!









5. Waterproof Men/Women Backpack Multifunctional Outdoor Travel Bag Large L1056 - Black
Harga RM 199.00 di Rakuten Malaysia. Boleh KLIK SINI UNTUK MEMBELI

Saya ialah weekend wife, jadi saya selalu travel Alor Setar - Ipoh untuk berjumpa suami. Jadi back pack adalah satu keperluan untuk travelling. senang nak handle kalau bawa backpack ni. Kalau nak bercuti kemana-mana pun senang je. Dengan size yang besar dan multifunction, backpack ni adalah barangan yang harus saya dapatkan dari Rakuten Malaysia

Item Type: Backpack
Gender: Unisex
Backpacks Type: External Frame
Pattern Type: Solid
Brand Name: Youmian
Carrying System: Air Cushion Belt
Main Material: Nylon
Rain Cover: No
Backpack Usage: Professional Climbing
Closure Type: Zipper
Capacity: 20-35 Litre




So apa lagi, jom terjahhh ke website Rakuten Malaysia untuk check barang keperluan dan gadget kegemaran anda.

Anda boleh mendapat produk-produk tersenarai di Rakuten Malaysia Post ini merupakan entry untuk Peraduan Blogger ShopCoupons X Rakuten. Anjuran ShopCoupons. Rakuten Voucher tajaan Rakuten Malaysia.

You Might Also Like

4 comments

  1. Singgah pagi..
    yg ini 8 in 1 Cook Bottle Kitchen Utensils menarik minat.. :)

    ReplyDelete
  2. 1. 8 in 1 Cook Bottle Kitchen Utensils perlu ada memudahkan kerja memasak :)

    ReplyDelete
  3. huiii yg nmbor 1 tu syok tu kalo bg hadiah hari ibu kat mak hehe

    ReplyDelete
  4. yeahhh!!!!!!!!!!!!!!!!kak eny menang!!!!!!!!!!!

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com