5 Best Lipstick Tips For Women

10:34 am

Antara tips kecantikan yang selalu saya praktikkan adalah untuk pilih my own best feature then play it up. Ya, contohnya jika anda sering mendapat pujian tentang bibir anda maka anda perlu rasa bertuah kerana memiliki bibir yang menawan. Then tiba masanya untuk anda membuatkannya kelihan lebih seksi agar menjadi tarikan ke atas penampilan anda! Di sini saya senaraikan 5 best lipstick tips for women di luar sana yang pasti anda akan dapati ianya sangat berguna.



1. Jangan overdo solekan pada bahagian bibir dan mata. Wanita yang mengenakan terlalu banyak solekan pada kedua-dua bahagian ini tend to look clownish. Ini adalah hakikat dan wajar dielakkan. Jika anda kenakan gincu berwarna merah, keep the rest of your makeup light. Jika anda memilih untuk serlahkan bahagian mata, pilih warna yang lebih ringan untuk bibir anda.


2. Cara untuk membuatkan bibir kelihatan lebih mungil adalah dengan mengenakan liner pada bahagian luar garisan bibir dan dab a bit of gloss pada bahagian tengah bibir bawah then smack lips together. Mudah sahaja!

3. Cara memilih warna gincu ataupun lip gloss yang betul adalah dengan mendapatkan lipstick shade yang satu atau dua kali lebih gelap daripada warna natural bibir anda. Jurumekap terkenal Bobbi Brown sendiri bersetuju tentang tips ini.


4. Cara terbaik memakai lipstick bergantung kepada anda sendiri. Ini kerana saya sendiri percaya tiada panduan yang tetap cara menggunakan gincu bibir. Ada wanita yang menggunakan berus gincu khas, menggunakan jari tengah untuk meratakan gincu dan kebanyakannya sekadar apply right from the tube. Pilih apa sahaja cara yang anda selesa asalkan warnanya gets on your lips and you are good.


5. Gunakan liner pada bibir sebagai asas akan dapat membuatkan gincu lebih tahan lama.

You Might Also Like

5 comments

  1. Ada tips pakai lipstick untuk bibir kering tak

    ReplyDelete
  2. cara yang terbaik beli lipstick palette.. hehehe..semua warna ada.... yan pakai giffarine.. dulu pakai juga lipstik satu tube satu tube tu..kadang mcm x kena je.. nak kena beli banyak.. mak mertua yg bagi.. senang sgt..

    ReplyDelete
  3. SA suka lipstik yang natural...tp sekarang dah x suka sgt guna lipstik...x tau kenapa..faktor umur maybe...

    ReplyDelete
  4. hehe, terasa kerdilnya bila baca post ni. :) sy tahu pakai pelembap bibir je. tu pun malas. adoi

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com