Sup Sayur Campur Telur Puyuh

9:46 pm

Telur puyuh ni beli sebab ada paid assignment dari kawan yang perlukan gambar telur puyuh. Lepas habis shoot taktau nak masak apa. Buat sup je la hehehe..

P2100273ed P2110317ed P2100270ed P2110327ed

Resepi Sup Campur Telur Puyuh

Bahan-bahan :
Telur puyuh secukupnya - direbus dan buang kulit.
Putik jagung manis
Kobis bunga
Cendawan tiram
2 batang celery
1 batang lobak merah - dipotong panjang
Sedikit suun - direndam sehingga lembut dahulu
4 ulas bawang putih diketuk
2 ulasbawnag merah dihiris nipis
2 kiub ayam
air secukupnya
Minyak untuk menumis

Cara-cara :
Panaskan minyak dan tumis bawang putih dan bawang merah sehingga wangi. Masukkan celery dan lobak merah. Kacau sebentar sehingga wangi. Masukkan air dan kiub ayam. Masukkan garam dan biar sehingga mendidih.

Masukkan semua sayuran dan masak sehingga lembut.

Akhir sekali, masukkan telur puyuh rebus dan suun dan siap!

You Might Also Like

8 comments

  1. kaknoor belum pernah buat sup sayur campur + telur puyuh ni boleh try jugak suatu hari

    ReplyDelete
  2. boleh try ni.. menarik idea u dear.. :)

    ReplyDelete
  3. saya biasa makan telur puyuh ni buat sambal. jarang masak sup. hehe

    ReplyDelete
  4. dah lama xmkn telur puyuh ni...comel jerrr...heheheh

    ReplyDelete
  5. ni resipi org diet ni..sis JM cuku suka kalau masakan camni leh cepat kurus :-)

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com