Fettucini Sos Putih

10:59 am

Resepi paling senang! Sebab pakai sos carbonara instant je. :D

DSC01845

Resepi Fettucini Sos Putih

Bahan-bahan :
Fettucini secukupnya direbus sehingga lembut - simpan air rebusannya
1 botol kecil sos carbonara instant
5-6 batang sosej ayam secukupnya
Parmesan cheese - diparut
Minyak zaitun
3-4 ulas bawang putih dicincang
2 sudu kecil kicap 1
1 sudu kecil lada hitam

Cara-cara :

Panaskan minyak, dan tumis bawang putih sehingga layu. Masukkan sosej ayam yang dan goreng seketika.

Masukkan sos spaghetti putih dan masukkan sedikit demi sedikit air rebusan. Jumlah air ikut kepekatan yang dikehendaki.

Biar mendidih dan masak pekat. Masukkan kicap, lada dan garam secukup rasa. Siap!

Tuang kuah atas spaghetti dan taburkan parutan cheese.

You Might Also Like

10 comments

  1. wahh! senang.. nanti nak cuba lah.. sebab saya tak suka masak bende yang susah2 .. hehe

    ReplyDelete
  2. Hat ni memang feveret anak kak ana :)

    ReplyDelete
  3. wahhh macam sama kita hari ni Eny resepi mata biru hehehehe

    ReplyDelete
  4. sedapnya... kalau instant memang senang nak masak... skrg ni pun dah ada nasi berlauk yg instant dan murah...

    ReplyDelete
  5. You Fettucini... I Liurbasi... Leleh dah air liur nih...

    ReplyDelete
  6. haihhh, awat sis masak semua nak simple tapi nampak sedap jugakkk T_T sis taknak try buat video resepi? hehe

    ReplyDelete
  7. pagi td bersarapan ala2 cenggini cuma bkn fetucini tp spageti....tp tgk yg eny tunjuk ni lapar balik hahahahah

    ReplyDelete
  8. Fettucini? biasa beli spagetti je..oh air rebusan jgn di buang eh...boleh try :-)

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com