Fettucini Sos Putih

/
10 Comments
10:59 am
Resepi paling senang! Sebab pakai sos carbonara instant je. :D

DSC01845

Resepi Fettucini Sos Putih

Bahan-bahan :
Fettucini secukupnya direbus sehingga lembut - simpan air rebusannya
1 botol kecil sos carbonara instant
5-6 batang sosej ayam secukupnya
Parmesan cheese - diparut
Minyak zaitun
3-4 ulas bawang putih dicincang
2 sudu kecil kicap 1
1 sudu kecil lada hitam

Cara-cara :

Panaskan minyak, dan tumis bawang putih sehingga layu. Masukkan sosej ayam yang dan goreng seketika.

Masukkan sos spaghetti putih dan masukkan sedikit demi sedikit air rebusan. Jumlah air ikut kepekatan yang dikehendaki.

Biar mendidih dan masak pekat. Masukkan kicap, lada dan garam secukup rasa. Siap!

Tuang kuah atas spaghetti dan taburkan parutan cheese.


You may also like

10 comments:

Nur Inani said...

sedapnyaaa ^^

dorsett pink said...

wahh! senang.. nanti nak cuba lah.. sebab saya tak suka masak bende yang susah2 .. hehe

anajingga said...

Hat ni memang feveret anak kak ana :)

Nooriah Abdullah said...

wahhh macam sama kita hari ni Eny resepi mata biru hehehehe

Najib Ariyan said...

sedapnya... kalau instant memang senang nak masak... skrg ni pun dah ada nasi berlauk yg instant dan murah...

Scdha Sein said...

You Fettucini... I Liurbasi... Leleh dah air liur nih...

Hanis Amanina said...

haihhh, awat sis masak semua nak simple tapi nampak sedap jugakkk T_T sis taknak try buat video resepi? hehe

azman Arsad said...

wahhh sangat mudah

Deanna Morni said...

pagi td bersarapan ala2 cenggini cuma bkn fetucini tp spageti....tp tgk yg eny tunjuk ni lapar balik hahahahah

Jari Manis said...

Fettucini? biasa beli spagetti je..oh air rebusan jgn di buang eh...boleh try :-)