Dinner Beef Macaroni

10:08 pm

Mengantuk sebenarnya ni, tapi update juga blog hehe.. sambil-sambil layan movie hindustan cerita apa ntah Aamir Khan dan Kajol pun ada.

Resepi ni simple dan sedap. Setengah jam pun boleh siap. hehehe


Resepi Beef Macaroni

Bahan-bahan :
1 cawan Macaroni - direbus aldente bersama sedikit garam
Daging cincang secukupya
1/2 cawan tomato puree
1 sudu kecil italian dried herbs
2 ulas bawang putih cincanng
Parmesan cheese 
Minyak zaitun

Cara-cara :
Tumis bawang putih, masukkan daging cincang, goreng sebentar.
Masukkan tomato puree dan dried herbs
Masukkan macaroni yang direbus bersama sedikit air rebusan nya
Masak sehingga macaroni lembut dan kuahnya kering
Akhir sekali masukkan parutan parmesan cheese dan gaul sebati.
Tambah garam jika kurang masin.
Hidang panas-panas.
 

You Might Also Like

9 comments

  1. malam-malam dah nak tidoq tnegok benda ni boleh termimpi2 ni Enyyyyy

    ReplyDelete
  2. malangnya daaah kenyang..hihi

    ReplyDelete
  3. saya kenyang.. jadi lapar semula

    ReplyDelete
  4. lebih kurang macam nak masak spaghetti bolognese jugak la ni..

    ReplyDelete
  5. Wahh bestnya. Suka sgt makan macaroni tp tak reti nak masak sendiri. Sis, alang2 suka share resepi ni, letak la sis punya resepi dekat let's masak..at least blh dapat income dari situ. http://letsmasak.com/?id=691 . register kat letsmasak tu then nanti tiap kali sis share resepi blh dpt point yg blh ditukar kepada wang :)

    ReplyDelete
  6. kat lam peti ada lagi macaroni tak abeh haritu neh ngeee

    ReplyDelete
  7. ngantuk2 pun sempat entri terbit tu... :)

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com