Bubur Nasi Daging Simple

8:56 pm

Dinner malam ni. Makan bubur nasi je hehehe

P2011942ed2
P2011955ed2

Resepi Bubur Nasi Daging Simple

Bahan-bahan :
Beras
Air secukupnya
Sedikit halia dicincang
Sedikit bawang putih dicincang

Bahan-bahan perapan :
Daging - dihiris nipis
Serbuk cili
Sos tiram
Sedikit minyak
Sedikit lada sulah
Minyak bijan
Sedikit minyak untuk tumis

Cara-cara :

Perap seketika daging bersama semua bahan diatas.

Rebus beras bersama halia dan bawang putih sehingga jadi bubur nasi.

Tumis atau goreng daging yang diperap dalam sedikit minyak sehingga daging agak masak.

Masukkan daging goreng tadi kedalam bubur nasi dan rebus seketika sehingga daging masak dan lembut.

Hidangkan dengan daun bawang

You Might Also Like

11 comments

  1. Makanan simple tapi nak buat dia agak complicated juga kan. Apa pun, i'm sure sedap sebab daging tu dah kena perap dengan bahan bahan sampingan.

    ReplyDelete
  2. sesekali makan bubur sedap kan.....

    ReplyDelete
  3. Samalah kite... Mamam bubur...

    ReplyDelete
  4. Sekali sekala makan bubur ni memang menyelerakan..lahi2 ada lobak asin..pehhh!!! hihi

    ReplyDelete
  5. Salam. Hee kalau demam saja saya mamam bubur nasi.

    ReplyDelete
  6. sedap gak Eny, sesekali tukar selera kan :)

    ReplyDelete
  7. saya makan bubur mesti nak ada sambal kicap.. hehehe

    ReplyDelete
  8. assalamualaikum eny...sejuk2 sedap makan bubur ni...

    ReplyDelete
  9. bubur bgus untk diet so mlm2 blh la mkn bubur je sdp laaa..nk2 ade sup sesuai

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com