Sedapnya Mentarang Bakar!!

12:00 am

Merasai keenakan mentarang bakar di Resoren Tok Chik Jitra Kedah. First time rasa mentarang ni. Sedap juga! Lembut je sebab fresh dan dibakar tak terlalu lama...

 P1271622 
Susah nak cari mentarang ni kan.. Nak cari yang freh lagi lah tak jumpa. Ke kuala Kedah pun tak pernah jumpa. Harga sepinggan RM10.

P1271627ed

You Might Also Like

24 comments

  1. tak pernah makan pun. Ni spesis tiram, kerang juga ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kulit mcm kerang, menggerutu, tapi isi dalam putih dan lembut mcm kepah. lebih sedap dr kepah :)

      Delete
    2. saya juga tak pernah makan..

      Delete
  2. first time dengar mentarang :D sama soalan mcm hajar... hmm beza dia dgn kupang, kepah semua tu?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa macam mussel yg Hanis makan hari tu lah hehehe.. cuma bentuk je lain dan isi putih je.

      Delete
    2. saya juga first time dengar nih

      Delete
    3. haha sekeluarga rupanyaaa. :D sis try makan mentarang rebus / kukus. then perahkan air lemon atas dia :D

      Delete
  3. Replies
    1. saya tak pernah rasa.. nampak macam sedap

      Delete
  4. mentarang ni rumah tepi laut barulah mudah bertemu.Kat k.l ni susah nak dapat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat tempat saya nih pun tak penah jumpa. huhuhu kerang banyaklah

      Delete
  5. nampak sedap pencicah dia tu..yummy...

    ReplyDelete
  6. Mentarang mentadu... macamana mentarang tido... Eh! Silap... Tu mentadak...

    ReplyDelete
    Replies
    1. belum sempat tanya dah kena bakar mentarangnya

      Delete
  7. Nampak sedap. Tapi, tak pernah cuba makan ni. Hahaha!

    ReplyDelete
  8. mentarang kot kuala selangor byk la..kuala perlis pun bnykk juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat kluang nih belum pernah jumpa lagi

      Delete
  9. tak pernah kak ana makan lagi mentarang ni, kalau di kuala selangor ke sabak bernam tu banyak juga org jual tepi jalan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya juga tak pernah makan.. dan tak pernah jumpa huhuhuhuhu

      Delete
  10. x pernah mkn...jauh nya perlu ke Jitra lah ye kalau nk mkn nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya lagilah jauh nak pergi.. huhuhuhuhu

      Delete
  11. Tak pernah makan, tapi kita suka kepah.. kalau lagi sedap dari kepah maksudnya mesti kita pun suka ni jugak..
    p/s: sekali baca ingatkan MEMERANG tadi, ampun!

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com