Sedapnya Mentarang Bakar!!

/
24 Comments
12:00 am
Merasai keenakan mentarang bakar di Resoren Tok Chik Jitra Kedah. First time rasa mentarang ni. Sedap juga! Lembut je sebab fresh dan dibakar tak terlalu lama...
 P1271622 
Susah nak cari mentarang ni kan.. Nak cari yang freh lagi lah tak jumpa. Ke kuala Kedah pun tak pernah jumpa. Harga sepinggan RM10.

P1271627ed


You may also like

24 comments:

Hajar Rash said...

tak pernah makan pun. Ni spesis tiram, kerang juga ke?

Hanis Amanina said...

first time dengar mentarang :D sama soalan mcm hajar... hmm beza dia dgn kupang, kepah semua tu?

Auntie Kemai said...

mengiurkannn nyummm

salmiah awang said...

mentarang ni rumah tepi laut barulah mudah bertemu.Kat k.l ni susah nak dapat.

ahkak gojes said...

nampak sedap pencicah dia tu..yummy...

Eny Abdullah said...

Kulit mcm kerang, menggerutu, tapi isi dalam putih dan lembut mcm kepah. lebih sedap dr kepah :)

Eny Abdullah said...

Rasa macam mussel yg Hanis makan hari tu lah hehehe.. cuma bentuk je lain dan isi putih je.

Scdha Sein said...

Mentarang mentadu... macamana mentarang tido... Eh! Silap... Tu mentadak...

POJIEGRAPHY BLOG said...

Nampak sedap. Tapi, tak pernah cuba makan ni. Hahaha!

nor nazliana said...

mentarang kot kuala selangor byk la..kuala perlis pun bnykk juga

anajingga said...

tak pernah kak ana makan lagi mentarang ni, kalau di kuala selangor ke sabak bernam tu banyak juga org jual tepi jalan :)

Jari Manis said...

x pernah mkn...jauh nya perlu ke Jitra lah ye kalau nk mkn nih

azman Arsad said...

saya juga tak pernah makan..

azman Arsad said...

saya juga first time dengar nih

azman Arsad said...

saya tak pernah rasa.. nampak macam sedap

azman Arsad said...

kat tempat saya nih pun tak penah jumpa. huhuhu kerang banyaklah

azman Arsad said...

betul tu.. nampak sungguh sedap

azman Arsad said...

belum sempat tanya dah kena bakar mentarangnya

azman Arsad said...

saya juga belum pernah cuba makan

azman Arsad said...

kat kluang nih belum pernah jumpa lagi

azman Arsad said...

saya juga tak pernah makan.. dan tak pernah jumpa huhuhuhuhu

azman Arsad said...

saya lagilah jauh nak pergi.. huhuhuhuhu

Hanis Amanina said...

haha sekeluarga rupanyaaa. :D sis try makan mentarang rebus / kukus. then perahkan air lemon atas dia :D

Queen Contest said...

Tak pernah makan, tapi kita suka kepah.. kalau lagi sedap dari kepah maksudnya mesti kita pun suka ni jugak..
p/s: sekali baca ingatkan MEMERANG tadi, ampun!