Laksam

/
27 Comments
12:21 pm
Laksam ni bukan masak sendiri.. beli je he he he he.... Terliur tengok laksam kat blog Hanis di SINI. Orang kat Czech masak laksam uolls hehe. 

Laksam2

Laksam

Bila orang Alor Setar nak masak laksam nih hehehe...


You may also like

27 comments:

Umi Nazrah said...

saya belum pernah buat laksam. yg tau, makan ja. hahahahahaaha

azman Arsad said...

samalah.. saya tau makan aje.. hehehe

azman Arsad said...

kenapa kuahnya macam tu? bukan sepatutnya kuahnya sedikit bersantan?

Eny Abdullah said...

biasalah kalau beli.. semua tak cukup hehehe.. buat sendiri lagi sedap

ajim (kerusiburok) said...

Ohhh biasa laksam kuah ikan yg warna putih susu tu. 1st time tgk laksam macam kuah laksa penang.

Nooriah Abdullah said...

sedapnya tengok laksam ceq ni, teringin lah pulak nak buat

Hanis Amanina said...

try buat sis, tangan orang terer masak, insyAllah sedap punyaaa :D

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Eeee, sedap nyer .... Nak beli lah jugak ...

anajingga said...

kak ana pernah buat sendiri laksam ni Eny, prosesnya agak susah untuk menyediakan laksamnya lapisan demi lapisan yang dikukus, kemudian penyediaan kuahnya pula..makan memang sedap :)

Papaglamz said...

Kenapa Kak Eny klu snap picture cantik n mengiurkan? Arghhh...!!!!

sufia mukhriz said...

Peeghh, sedapnya, lama dah tak makan laksam. Sangat menggiurkan

azman Arsad said...

saya tunggu eny agi resepinya..

azman Arsad said...

itulah.. sikit pelik kuahnya.. kita nantikan versi yang eny masak pulak nanti

azman Arsad said...

kalau pandai buat sendiri memang best,, kalau tak.. tunggu eny bagi resepi

azman Arsad said...

betul tu.. tak sabar nih nak tenguk hasil masakan eny

azman Arsad said...

selamat membeli.. hehehe

azman Arsad said...

yang susah tulah yang buat sedap

azman Arsad said...

eny memang seorang jurugambar berbakat

azman Arsad said...

saya pun.. dah lama tak makan nih

Nina Mirza said...

Sedapnya laksam! Nina suka makan laksam tapi so far belum pernah try masak sendiri.
Bila laaaa tu agaknya Nina nak cuba masak sendiri...,
Heheee

Putri Homestay said...

Laksam kelantan kuah putih makan dengan sambal garam

Putri Homestay said...

terliurnya...kena pergi cari kat pasar malam la esok

azman Arsad said...

saya makan dengan belacan

azman Arsad said...

selamat mencuba

azman Arsad said...

selamat mencari

Queen Contest said...

kita pun suka laksam :D

azman Arsad said...

saya pun suka juga