Laksam

12:21 pm

Laksam ni bukan masak sendiri.. beli je he he he he.... Terliur tengok laksam kat blog Hanis di SINI. Orang kat Czech masak laksam uolls hehe. 

Laksam2

Laksam

Bila orang Alor Setar nak masak laksam nih hehehe...

You Might Also Like

27 comments

  1. saya belum pernah buat laksam. yg tau, makan ja. hahahahahaaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah.. saya tau makan aje.. hehehe

      Delete
  2. kenapa kuahnya macam tu? bukan sepatutnya kuahnya sedikit bersantan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasalah kalau beli.. semua tak cukup hehehe.. buat sendiri lagi sedap

      Delete
    2. saya tunggu eny agi resepinya..

      Delete
  3. Ohhh biasa laksam kuah ikan yg warna putih susu tu. 1st time tgk laksam macam kuah laksa penang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. itulah.. sikit pelik kuahnya.. kita nantikan versi yang eny masak pulak nanti

      Delete
    2. Laksam kelantan kuah putih makan dengan sambal garam

      Delete
  4. sedapnya tengok laksam ceq ni, teringin lah pulak nak buat

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau pandai buat sendiri memang best,, kalau tak.. tunggu eny bagi resepi

      Delete
  5. try buat sis, tangan orang terer masak, insyAllah sedap punyaaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. tak sabar nih nak tenguk hasil masakan eny

      Delete
  6. Eeee, sedap nyer .... Nak beli lah jugak ...

    ReplyDelete
  7. kak ana pernah buat sendiri laksam ni Eny, prosesnya agak susah untuk menyediakan laksamnya lapisan demi lapisan yang dikukus, kemudian penyediaan kuahnya pula..makan memang sedap :)

    ReplyDelete
  8. Kenapa Kak Eny klu snap picture cantik n mengiurkan? Arghhh...!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. eny memang seorang jurugambar berbakat

      Delete
  9. Peeghh, sedapnya, lama dah tak makan laksam. Sangat menggiurkan

    ReplyDelete
  10. Sedapnya laksam! Nina suka makan laksam tapi so far belum pernah try masak sendiri.
    Bila laaaa tu agaknya Nina nak cuba masak sendiri...,
    Heheee

    ReplyDelete
  11. terliurnya...kena pergi cari kat pasar malam la esok

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com