Char Kuey Teow Gurney Drive Penang

11:00 pm

Char Kuey Teow paling sedap di dunia ialah Char Kuey Teow Gurney Drive di Penang. Dah makan kat gerai, tapau bawa balik hotel lagi. hehehe

DSC00864ed

You Might Also Like

28 comments

  1. Adusss! Char Kuey Teow Gurney tu memang sodap giler! Perghhhh!

    ReplyDelete
  2. Suka sangat CKT.
    Yang kat Pekan Port Dickson pun sodap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat kluang CKT penangnya sedikit berkuah(basah)

      Delete
  3. betul betul betul... saya pernah makan kat situ tapi takder lah tapau bawak balik... saya terus order dua pinggan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap betul tu sampai order 2 pinggan

      Delete
    2. kalau sedap.. berpinggan-pinggan pun boleh habis

      Delete
  4. Dushhh . lapar pagi ni tak sarapan lagi. sobsss :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. di blog nih berkumpul orang yang lapar-lapar

      Delete
  5. Kak Eny still kat penang ka.. kak eny punya post ni wat saya nak p Gurney la mlm ni.. Char kuey Teow mu tunggu ku datang.. Haha

    ReplyDelete
  6. tengok pun memang nampak tempting....bungkus 10 eh....

    ReplyDelete
  7. kak ana pernah makan ni Eny, semasa ke Penang dahulu, lagi satu kat situ yang sedap nasi lemak ayam tu..:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya belum pernah cuba... huhuhuhuhu

      Delete
  8. mcm yg yan tau, char kuey teow sebenar kat penang..chinese style sebab dia kering..tp kat kl ni, memang basah berkuahhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat kluang pun sama CKT nya semua berkuah.. huhuhuhu

      Delete
  9. dah lama x ke penang..nnt blh jalan2 cari char kuey teow kat gurney

    ReplyDelete
  10. xpernah makn char kuey teow kat penang..hihi
    dgn kerang n udang..perghh xterkata..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya pun tak pernah makan CKT kat penang.. CKT penang jual kat Kluang saya pernah makan hik hik hik

      Delete
  11. nasib baik char kuey teow yang paling sedap kat dunia ada kat Penang, kalau kat obersi memang tak la nak merasa :P

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com