Teh O Ais Laici!!!!!!

/
47 Comments
2:00 pm
Musim-musim panas ni mula lah teringin nak yang sejuk dan manis je.

Nah Teh O Ais Laici satu.

Cara buat senang je, bancuh teh dengan sirap manis dari dalam tin laici tu. Ikut lah nak manis macam mana. Masukkan ais dan tuang dalam gelas. Masukkan buah laici sebanyak mana korang mahu dalam gelas tu. Nak letak satu tin buah laici tu pun boleh tak dak sapa nak marah. Kos baru RM 3.

Note : Kat restoren Teh O Ais Laici harga RM 3 jugak... laici 3 biji. Sebijik seringgit!!!!

DSC00032


You may also like

47 comments:

anajingga said...

boleh bayangkan kombinasi yang menarik, nanti kak ana cuba Eny :)

anamizu said...

huishh minum time panas2 mmg kebabom nih kak eny! :)

Hanis Amanina said...

menu baru ye kat kedai? sy baru tahu bila baca entry ni :) hehe tapi memang jimat sangat kalau buat sendiri

hanisamanina.com

Glory jane said...

wah... syok nya...
penah tengok org minum ni, tapi tak pernah try la pula...

Glory jane said...

selalu minum tembikai laici saja

nor nazliana said...

wahh hilang dahaga tgk jer pun hahah

nor nazliana said...

jom kita cuba

nor nazliana said...

minum panas2 best ni kan..menu hari raya

nor nazliana said...

rasanya dah lama ja ada di kedai cuma kita ja tak minta or oder

zafairMAS_shakleeSITE said...

sedappp minum time cuaca panas... freshh je rase..!!!

Hanis Amanina said...

ohh, hehe sy la tu yg tak pernah order (ehe, baru taw ada), biasa order horlick ais ja. :D

hanisamanina.com

Hanis Amanina said...

benda yg ada laici yg sy order, lai ci kang je ;D

hanisamanina.com

anamizu said...

sy pulak x pandai minum tembikai laici hehe

azman Arsad said...

sedapnya

azman Arsad said...

minuman yang menyegarkan

azman Arsad said...

buat sendiri memang menjimatkan

azman Arsad said...

buat sendiri boleh minum banyak-banyak

azman Arsad said...

order kat kedai memang mahal

azman Arsad said...

laici ni memang sedap di padankan dengan bermacam jenis minuman

nor nazliana said...

kan ana dah kata hihii horlick ais tu minuman kegemaran hanis ker

nor nazliana said...

try oder tgk kalau nk byk boleh buat kat umah..pasti anak GJ godek laici ja hihii

nor nazliana said...

kenapa anamizu takut racun ker sebab pelik ek campur2

nor nazliana said...

tu la zafair..kan fresh jer

nor nazliana said...

sedap try la buat kat umah eny dh bg tunjuk ajar tu..

nor nazliana said...

hurmm terasa di tekak di kala musim panas sahaja..

nor nazliana said...

jimat sangat2 azman..tp tu la kena beli laici yg lecehnya

nor nazliana said...

betul tu azman boleh ulang2

nor nazliana said...

harga standart kot azman 2.50 rasanya

nor nazliana said...

setuju air laici pun best juga

nor nazliana said...

ni kalau ada laici fresh sedapkan eny..wahh boleh kak ana bnyakkan..

Hanis Amanina said...

iyeeppp :D suka horlick ais

Hanis Amanina said...

telan air liur :D

anajingga said...

Eny, kak ana dah cuba teh o ais laici ni, memang best :) tq for sharing my dear :)

azman Arsad said...

laici ni memang sepadan betul kombinasinya bersama teh o

azman Arsad said...

time hujan minum pun ok jugak.. hehehe

azman Arsad said...

sirap laici.. bandung laici.. lai chi kong.. laici cincau.. macam-macam padanan laici ada jual kat kedai.. order aje

azman Arsad said...

sedap nih.. laici memang sedap

azman Arsad said...

laici nih makan macam tu aje pun sedap

azman Arsad said...

terasa-rasa di tekak hehehehe

azman Arsad said...

masa sejuk pun boleh minum.. hehehhe..

azman Arsad said...

hahahaha.. teh o laici satu..

azman Arsad said...

time sejuk pun boleh minum juga hehehe

azman Arsad said...

hahahaha.. nak minum kena beli

azman Arsad said...

minum sampai kembung.. hehehehe

azman Arsad said...

biasalah nak untung lebih

azman Arsad said...

makan macam tu aje laici nih pun sedap

Queen Contest said...

Kita tak suka makan buah, tapi kita suka air yang berasaskan buah-buahan.. rasa segar gitu :D