Teh O Ais Laici!!!!!!

2:00 pm

Musim-musim panas ni mula lah teringin nak yang sejuk dan manis je.

Nah Teh O Ais Laici satu.

Cara buat senang je, bancuh teh dengan sirap manis dari dalam tin laici tu. Ikut lah nak manis macam mana. Masukkan ais dan tuang dalam gelas. Masukkan buah laici sebanyak mana korang mahu dalam gelas tu. Nak letak satu tin buah laici tu pun boleh tak dak sapa nak marah. Kos baru RM 3.

Note : Kat restoren Teh O Ais Laici harga RM 3 jugak... laici 3 biji. Sebijik seringgit!!!!

DSC00032

You Might Also Like

47 comments

  1. boleh bayangkan kombinasi yang menarik, nanti kak ana cuba Eny :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eny, kak ana dah cuba teh o ais laici ni, memang best :) tq for sharing my dear :)

      Delete
    2. laici ni memang sepadan betul kombinasinya bersama teh o

      Delete
  2. huishh minum time panas2 mmg kebabom nih kak eny! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. minum panas2 best ni kan..menu hari raya

      Delete
    2. time hujan minum pun ok jugak.. hehehe

      Delete
  3. menu baru ye kat kedai? sy baru tahu bila baca entry ni :) hehe tapi memang jimat sangat kalau buat sendiri

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasanya dah lama ja ada di kedai cuma kita ja tak minta or oder

      Delete
    2. ohh, hehe sy la tu yg tak pernah order (ehe, baru taw ada), biasa order horlick ais ja. :D

      hanisamanina.com

      Delete
    3. kan ana dah kata hihii horlick ais tu minuman kegemaran hanis ker

      Delete
    4. sirap laici.. bandung laici.. lai chi kong.. laici cincau.. macam-macam padanan laici ada jual kat kedai.. order aje

      Delete
  4. wah... syok nya...
    penah tengok org minum ni, tapi tak pernah try la pula...

    ReplyDelete
    Replies
    1. try oder tgk kalau nk byk boleh buat kat umah..pasti anak GJ godek laici ja hihii

      Delete
    2. sedap nih.. laici memang sedap

      Delete
  5. selalu minum tembikai laici saja

    ReplyDelete
    Replies
    1. benda yg ada laici yg sy order, lai ci kang je ;D

      hanisamanina.com

      Delete
    2. sy pulak x pandai minum tembikai laici hehe

      Delete
    3. kenapa anamizu takut racun ker sebab pelik ek campur2

      Delete
    4. laici nih makan macam tu aje pun sedap

      Delete
  6. wahh hilang dahaga tgk jer pun hahah

    ReplyDelete
  7. sedappp minum time cuaca panas... freshh je rase..!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa sejuk pun boleh minum.. hehehhe..

      Delete
  8. Replies
    1. sedap try la buat kat umah eny dh bg tunjuk ajar tu..

      Delete
    2. hahahaha.. teh o laici satu..

      Delete
  9. Replies
    1. hurmm terasa di tekak di kala musim panas sahaja..

      Delete
    2. time sejuk pun boleh minum juga hehehe

      Delete
  10. Replies
    1. jimat sangat2 azman..tp tu la kena beli laici yg lecehnya

      Delete
    2. hahahaha.. nak minum kena beli

      Delete
  11. buat sendiri boleh minum banyak-banyak

    ReplyDelete
  12. laici ni memang sedap di padankan dengan bermacam jenis minuman

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju air laici pun best juga

      Delete
    2. ni kalau ada laici fresh sedapkan eny..wahh boleh kak ana bnyakkan..

      Delete
    3. makan macam tu aje laici nih pun sedap

      Delete
  13. Kita tak suka makan buah, tapi kita suka air yang berasaskan buah-buahan.. rasa segar gitu :D

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com