Muffin Pisang Cheese

/
53 Comments
11:48 am
Hi, good morning. Sarapan apa pagi ni?

Bananamuffin2

Just nak share resepi muffin pisang. Tapi kali ni ada letak cheddar cheese yang yang dipotong kecil-kecil bentuk cube di dalam adunan muffin. Kemudian tabur sikit kat atas muffin tu

Rasanya? Sedap macam nak pengsan!

BananaMuffin1

Click sini untuk Resepi Muffin Pisang dan cuma tambah cheddar cheese je didalam adunan. kalau tak ada cheddar cheese tu, boleh ganti dengan cheese yang keping tu. Kalau nak tambah chocolate chips ke, atau apa-apa sahaja yang dirasakan sesuai pun boleh je. :D






You may also like

53 comments:

Amanda Suria said...

untung sungguh saap2 yang tangan sakti pandai baking ni..SA x pandai langsung..tp masak lauk pauk boleh tahan dah...heheheh...

Putri Homestay said...

Tengok pun sedap macam nak pengsan

zafairMAS_shakleeSITE said...

tgk pon tau sedapppp... hihiii

zafairMAS_shakleeSITE said...

tau xpe.. huhuuu

izzeyda said...

Macam sedap jer.. tak pandai bust muffin nih.. boleh belajar skit2..

Farrah MF said...

Muffin pisangggg! Akak ni hantu pisang! Pisang + keju...oh noooooo! Droolingggg

azman Arsad said...

tengok aje pun rasa nak pengsan.. belum rasa lagi tu

anamizu said...

Ana ni pon semenjak dok usha entry2 kak eny ni baru rasa semangat nak ke dapur apa segala. sbb mostly resepi2 kak eny share mmg simple hehe

anamizu said...

hahaha ana yg tgk ni pon rasa nak pengsan. dah comey lotey je muffin tu smua. arghhhh!

Putri Homestay said...

betul ana...resepi simple..bahan mudah ..tu yang semangat

azman Arsad said...

entah kenapa pisang dan chese begitu serasi

azman Arsad said...

kini tumbuh macam cendawan orang jual pisang goreng chese

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Sedapnyer...

Mohd Selim Zainal said...

Assalammulaikum...eny abdullah,

tengok muffin cheese nie memang menyelerakan...

mselim3

Nur Inani said...

hujan hujan ni makan muffin. memang umphhh.

nor nazliana said...

rajinkan eny ni godek resepi hihiii

nor nazliana said...

uit korang jgn pengsan hahaahha sunyi blog nnt huhuu

nor nazliana said...

kan sedappp

nor nazliana said...

jom try izzeyda

nor nazliana said...

owhh farrah pisang keju bg berat naik nampak hahha

nor nazliana said...

aduhh jgn PENGsan terliur sudah

nor nazliana said...

hihii dah menular sekarang pisang cheese dulu pelam asam boi

nor nazliana said...

setuju lahhh

nor nazliana said...

mkn muffin dgn kopi pun best ptg2 kan

nor nazliana said...

perhh kena blk try nnt sebelum tu kena beli oven dulu hahhhhhhaa

Glory jane said...

betul tu putri...
saya dah tak tengok buku resepi dah...
semua tengok resepi eny kat sini... resepi simple2 ni mudah nak ikut

Glory jane said...

saya pun sama ana... tengok blog eny ni, rasa bersemangat nak masak

Glory jane said...

tak boleh... nak kena rasa dulu baru boleh pengsan...
eny, pas sebiji muffin boleh?

Glory jane said...

tak pernah rasa lagi... sedap ke?

Glory jane said...

ada jual 1 stall kat taiping ni... tapi ramai org beratur... malas nak tunggu untuk cuba...

Glory jane said...

wah... baagus nya resepi ni...
boleh la dibuat dengan pisang yang over ripe kat dapur tu...
tak ada lah asyik cekodok pisang je... hihihi

Glory jane said...

penah buat kek pisang tapi anak tak minat...
tak pernah terpikir nak letak cheese... ataupun choc rice ke...
thanks for the idea

zafairMAS_shakleeSITE said...

betol2...

azman Arsad said...

muffin nampak sedap betul.. maunya tak pengsan

azman Arsad said...

sedap.. cuma mahal..
yang betulnya chese memang sedap.. tak makan dengan pisang pun sedap

azman Arsad said...

hujan-hujan nih makan muffin.. fuh bestnya

azman Arsad said...

pekena dengan kopi o kaw.. aduh laparlah pulak

azman Arsad said...

Eny memang rajin dan berbakat

azman Arsad said...

saya baru tersedar dari pengsan.. terus komen kat sini

azman Arsad said...

saya setuju.. pasti sedap nih

azman Arsad said...

selamat mencuba

azman Arsad said...

di sini ada hantu... larikkkkkk

azman Arsad said...

macam cendawan tumbuh lepas hujan.. orang jual pisang goreng cheese

azman Arsad said...

yumm yumm yumm sedap

azman Arsad said...

makan time hujan-hujan nih pun best

azman Arsad said...

memang sangat umphhhh

azman Arsad said...

pegi beli cepat.. boleh cuba cepat

azman Arsad said...

selamat mencuba resepi

azman Arsad said...

eny memang selalu bagi idea yg bijak

Norlie Norlieharumaini said...

gebunya..

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Cantik naik nyer ...

ahkak gojes said...

comel aje muffinnya...ha..yg ni terseru nak buat...

Queen Contest said...

Yang ni pun lebih kurang macam mak kita buat.. wah admire betul dengan masakan2 akak, buat kita teringat masakan mak kita :D