Muffin Pisang Cheese

11:48 am

Hi, good morning. Sarapan apa pagi ni?

Bananamuffin2

Just nak share resepi muffin pisang. Tapi kali ni ada letak cheddar cheese yang yang dipotong kecil-kecil bentuk cube di dalam adunan muffin. Kemudian tabur sikit kat atas muffin tu

Rasanya? Sedap macam nak pengsan!

BananaMuffin1

Click sini untuk Resepi Muffin Pisang dan cuma tambah cheddar cheese je didalam adunan. kalau tak ada cheddar cheese tu, boleh ganti dengan cheese yang keping tu. Kalau nak tambah chocolate chips ke, atau apa-apa sahaja yang dirasakan sesuai pun boleh je. :D




You Might Also Like

53 comments

  1. untung sungguh saap2 yang tangan sakti pandai baking ni..SA x pandai langsung..tp masak lauk pauk boleh tahan dah...heheheh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ana ni pon semenjak dok usha entry2 kak eny ni baru rasa semangat nak ke dapur apa segala. sbb mostly resepi2 kak eny share mmg simple hehe

      Delete
    2. betul ana...resepi simple..bahan mudah ..tu yang semangat

      Delete
    3. rajinkan eny ni godek resepi hihiii

      Delete
    4. betul tu putri...
      saya dah tak tengok buku resepi dah...
      semua tengok resepi eny kat sini... resepi simple2 ni mudah nak ikut

      Delete
    5. saya pun sama ana... tengok blog eny ni, rasa bersemangat nak masak

      Delete
    6. Eny memang rajin dan berbakat

      Delete
  2. Tengok pun sedap macam nak pengsan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha ana yg tgk ni pon rasa nak pengsan. dah comey lotey je muffin tu smua. arghhhh!

      Delete
    2. uit korang jgn pengsan hahaahha sunyi blog nnt huhuu

      Delete
    3. tak boleh... nak kena rasa dulu baru boleh pengsan...
      eny, pas sebiji muffin boleh?

      Delete
    4. saya baru tersedar dari pengsan.. terus komen kat sini

      Delete
  3. Macam sedap jer.. tak pandai bust muffin nih.. boleh belajar skit2..

    ReplyDelete
  4. Muffin pisangggg! Akak ni hantu pisang! Pisang + keju...oh noooooo! Droolingggg

    ReplyDelete
    Replies
    1. owhh farrah pisang keju bg berat naik nampak hahha

      Delete
    2. di sini ada hantu... larikkkkkk

      Delete
  5. tengok aje pun rasa nak pengsan.. belum rasa lagi tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aduhh jgn PENGsan terliur sudah

      Delete
    2. muffin nampak sedap betul.. maunya tak pengsan

      Delete
  6. entah kenapa pisang dan chese begitu serasi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihii dah menular sekarang pisang cheese dulu pelam asam boi

      Delete
    2. macam cendawan tumbuh lepas hujan.. orang jual pisang goreng cheese

      Delete
  7. kini tumbuh macam cendawan orang jual pisang goreng chese

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pernah rasa lagi... sedap ke?

      Delete
    2. ada jual 1 stall kat taiping ni... tapi ramai org beratur... malas nak tunggu untuk cuba...

      Delete
    3. sedap.. cuma mahal..
      yang betulnya chese memang sedap.. tak makan dengan pisang pun sedap

      Delete
  8. Assalammulaikum...eny abdullah,

    tengok muffin cheese nie memang menyelerakan...

    mselim3

    ReplyDelete
    Replies
    1. mkn muffin dgn kopi pun best ptg2 kan

      Delete
    2. makan time hujan-hujan nih pun best

      Delete
  9. hujan hujan ni makan muffin. memang umphhh.

    ReplyDelete
  10. perhh kena blk try nnt sebelum tu kena beli oven dulu hahhhhhhaa

    ReplyDelete
  11. wah... baagus nya resepi ni...
    boleh la dibuat dengan pisang yang over ripe kat dapur tu...
    tak ada lah asyik cekodok pisang je... hihihi

    ReplyDelete
  12. penah buat kek pisang tapi anak tak minat...
    tak pernah terpikir nak letak cheese... ataupun choc rice ke...
    thanks for the idea

    ReplyDelete
    Replies
    1. eny memang selalu bagi idea yg bijak

      Delete
  13. hujan-hujan nih makan muffin.. fuh bestnya

    ReplyDelete
  14. pekena dengan kopi o kaw.. aduh laparlah pulak

    ReplyDelete
  15. comel aje muffinnya...ha..yg ni terseru nak buat...

    ReplyDelete
  16. Yang ni pun lebih kurang macam mak kita buat.. wah admire betul dengan masakan2 akak, buat kita teringat masakan mak kita :D

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com