Majlis Perkahwinan Di Kampung Piandang Siputeh Perak.

/
17 Comments
11:19 am
Kenduri kahwin ni yang menarik bagi saya ialah lain tempat, lain adatnya, lain aturcaranya. Kalau di sebelah Mak Mentua di Kampung Piandang ni memang sangat meriah majlis yang berlangsung. Seronok juga sebab dari kecik tak pernah merasai pengalaman berkenduri kendara selama 3 hari 3 malam. hehehe.. maklumlah keluarga kecik je tak sebesar keluarga di sebelah husband. Alhamdulillah dah jadi sebahagian keluarga DH, dapat tumpang merasa hehehe..

Hari Ahad lepas, berlangsungnya kenduri meraikan perkahwinan adik ipar (adik DH yang bongsu). Memang meriah 3 hari 3 malam berkenduri hehehe…
Bagi saya agak strange.... lah pada mulanya sebab kalau di Kedah kenduri nya sesimple habis. Tapi tak tahu area di dalam kampung di Kedah masih ada lagi orang buat kenduri 3 hari 3 malam ni hehe…

Majlis Persandingan di pihak perempuan. Rombongan kami diiringi paluan rebana Perak.

DSC03928ed

DSC03934ed DSC03939ed

DSC03952ed

DSC03955ed

Sesi memotong pulut kuning...
DSC03978ed

Majlis Bertandang di Sebelah Pihak Lelaki - Rumah Mak Mentua. Warna tema adalah Turqouise dan Oren. Sekali lagi pengantin diarak dengan paluan Rebana Perak. DSC03991ed


Video semasa perarakan .....

 

Kecoh sekejap bila mak mak nak susun flower girls hehehehe... my biras kak Zura dan kak Azwa dan anak saudara, Mimi, Wani, dan Ameera


DSC03996ed

DSC03995ed

DSC04000ed

DSC04003ed

DSC04009ed

Gambar sekeluarga.
DSC04036ed

P/s : semua gambar diambil menggunakan Sony A290


You may also like

17 comments:

anamizu said...

huiii kenduri 3 hari 3 malam no? masih kekalkan adat jugakla hehe

Papaglamz said...

Nk tgk gambar photographer die..

zafairMAS_shakleeSITE said...

cantik pengantin pompuannn tu

nor nazliana said...

comelnyer pom pom girl

nor nazliana said...

meriahkan ana

azman Arsad said...

meriahnya

azman Arsad said...

3 hari 3 malam? perghh.. macam anak raja

azman Arsad said...

memang tak pernah jumpa pesta kahwin macam nih.. 3 hari 3 malam tu

azman Arsad said...

harap-harap tak membebankan pengantin adat macam nih

nor nazliana said...

meriahh baru gempak azman

nor nazliana said...

setahun sekali untuk meraikan bg perempuan..semoga jodoh mereka berkekalan kan azman

nor nazliana said...

ada sesetengah tempat azman meriah sekali berkumpul sedara mara sampai pukul 3 ,4 pagi duk berborakk..

nor nazliana said...

ishh normal jer bg ana

azman Arsad said...

hurmmm dengan kos sara hidup sekarang? 3 hari 3 malam itu agak berat untuk orang kebanyakkan

azman Arsad said...

hurmmmm maaflah.. berkumpul sedara mara tak perlulah tunggu kenduri kahwin sahaja.. jumpa dok borak 3, 4 pagi bila-bila pun boleh.. itu pendapat dan amalan saya

azman Arsad said...

hehehe.. bersederhana itu lebih afdal..

Queen Contest said...

Pendapat kita dengan bro Azman lebih kurang sama.. tapi lain orang lain pandangan kan.. kadang2 kita cuma ikut kehendak orang tua kita je.. asalkan tak melanggar batas Islam.. cantik baju pengantin, warna idaman tuan hamba, hehe.. moga mereka bahagia hingga ke syurga, Aamiin.. ^^