Just Saying 6 : When Life Gets Blurry Adjust Your Focus

/
31 Comments
9:19 pm
"When Life Gets Blurry Adjust Your Focus". - unknown

DSC06844

Tapi kalau dapat gambar blur, pasrah je lah. Gambar ni sebenarnya gambar tak menjadi. Out of focus. Saya nak focus bunga bahagian paling depan sekali, tapi entah kenapa tak dapat shot yang betul-betul focus. Bila tengok di screen kamera ok je, tapi bila tengok di skrin, kecewanya gambar ni tak menjadi. Ada satu shot ni je yg ok sikit. Kecewa bukan apa, sebab saya suka bunga  kecil ni. Susah nak jumpa. kena masuk semak baru jumpa hehehehe..

Tapi tu lah bukan semua yang kita nak akan menjadi. Sometimes kita kena belajar dari kegagalan. Eh bukan sometimes.. everytime!

Life is like camera, focus on what important.Capture the good times and if things don't workout, take another shot!!    

Take another shot!! yeappp masuk semak lagi! (T__T)

Yang bertanya  :

Kepada Hanisamanina, kak Eny guna Photoshop Ligthroom dan Photoscape untuk editing. Kalau nak beli DSLR Sony, Sony punya mmg bagus dan lens nya mmg cantik. Tapi lens dan parts agak mahal. .Kalau di Malaysia lah hehehe. Kak eny terbeli Sony sebab dulu tak research betui2 heheh.. Canon dan Nikon agak popular dan lens range nya masih harga mampu milik.

Kepada Glory Jane yang tanya minyak bijan tu apa rasanya dan baunya. Bukan semua orang suka minyak bijan ni, macam mak saya tak suka bau minyak tu. Kalau ada pernah makan bubur sarapan di KFC, ada sikit bau itulah bau minyak bijan. Kalau bagi saya, saya boleh terima bau tu dan sedap jugak lah hehehe.. lain orang tak sama tastenya kan..


------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Saya ada buat Give Away Blog yang pertama.. Kalau ada yang nak join, KLIK SINI UNTUK JOIN.
Yang mana yang dah join tu terima kasih banyak banyak!!!


You may also like

31 comments:

Hanis Amanina said...

sy suka sharing ayat tuuu :D haah betul lah, hidup ni memang kena fokus selalu. bila tak fokus, tu yg merewang terpengaruh dgn benda yg tak sepatutnya. ouch T_T tapi nak fokus tu payah kannn.

aha, sy biasa guna photoscape jugak. photoshop dulu penah belajar masa sekolah, tapi rasa complicated sgt :(

hanisamanina.com

anajingga said...

pada kak ana ia tetap indah dipandangan mata,ialah dari bunga jalanan di gambarkan dengan lensa menjadi suatu objek yang sangat menawan.. :)

Farrah MF said...

Salam kenal, Eny. Akak datang berkunjung, tengok gambar cantik-cantik di sini.
Done follow #105.
From FAMF Tower

anamizu said...

tudia kena masuk semak hehe.

anamizu said...

sy pon reti guna photoscape je compared to photoshop eheee

anamizu said...

setakat ni ada 3 org 'Ana' dalam pengomen tegar blog kak eny :

1)anajingga
2)nor nazliana
3)anamizu

tiga2 org ni guna panggilan 'Ana' hehehe

Amanda Suria said...

bestnya...SA suka bidang photography tp belum mampu nak beli DSLR dan segala mak nenek kelengkapan...insyaallah 1 day nanti...sedang berusaha ke arah tu...

Putri Homestay said...

suka ayat tu...Life is like camera, focus on what important.Capture the good times and if things don't workout, take another shot!!

zafairMAS_shakleeSITE said...

da lmae xnmpk bunge rumput ni...

azman Arsad said...

pada saya gambar ini cukup cantik

nor nazliana said...

photoscape senang mudah nk explore

nor nazliana said...

menarik tertarikkk kau menawan

nor nazliana said...

cantikkan

nor nazliana said...

hahha semak yg boleh nampak org lg

nor nazliana said...

hahhaha nak wat mcm mn kan ana lg mudahh

nor nazliana said...

hihii kita pun suka berselfie

nor nazliana said...

kan putri ayat tersirat sebagai motivasi

nor nazliana said...

hbs dikerjakan mesin rumput hihi nak nmpak mcm mn awak kat mana zaifar

nor nazliana said...

kalau bunga tu kembang lg cantikkann

nor nazliana said...

cunnyerr warna purple

Glory jane said...

ana, ana, dan ana... hahaha

Glory jane said...

saya suka juga...

Glory jane said...

thanks eny... sbb menjawab soalan saya...

Glory jane said...

saya dah beli minyak bijan... tapi tak try lagi :)

Hanis Amanina said...

haah, setuju2. tabik spring la orang yg hebat guna photoshop :)

hanisamanina.com

Hanis Amanina said...

kadang2 rumput tu menggoda taw :D

hanisamanina.com

Hanis Amanina said...

hai triple ana! :D

hanisamanina.com

Hanis Amanina said...

boleh start dgn kamera phone dulu :) sy pun dulu macam tu, pastu baru masuk compact camera. dslr tak mampu nak beli jugak T_T

hanisamanina.com

azman Arsad said...

bukan bunga tu dah kembang ke? hehehe.. saya tak tahu sebenarnya

azman Arsad said...

gambar tak menjadi pun cantik

Queen Contest said...

Cantik gambar.. bagusnya akak tak kedekut ilmu, semoga akak terus dimurahkan rezeki, Aamiin :D
P/s: I like this title :)