Hujan Rintik Rintik

/
27 Comments
11:16 pm
Nampak rintik rintik hujan tu???? Sapa tak nampak...... alamatnya hehehe...

Dulu ada satu lagu..

Hujan Rintik Rintik..... (krik krik bunyi cengkerik)

hmmmm lupa lagu tu macam mana dah... Sapa tahu tolong sambungkan hehehhe

Lokasi : Rumah Sendiri
Gear : Sony A290  18-50mm Kit Lens
  DSC09591

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Saya ada buat Give Away Blog yang pertama.. Kalau ada yang nak join, KLIK SINI UNTUK JOIN.
Yang mana yang dah join tu terima kasih banyak banyak!!!




You may also like

27 comments:

anamizu said...

"hujan rintik rintik.. air bergelora.. emak bagi duit.. adik pergi sekolah.."
errr pastu ana lupa dah la apa dia lagi hehe. siap nyanyi sambil lukih kan kak eny kan? hehe

nor nazliana said...

segar bunga tu di simbah air rahmat dari allah

zafairMAS_shakleeSITE said...

tu diaaa.. kak ana da sambung.. seriess memg lupee.. hahaa

Ahmad Zu Mal Md Rayi said...

Alamak lupa lirik laa... hehe ^-^

Hanis Amanina said...

sy nampak ada siput kat situ :D

hanisamanina.com

anajingga said...

kak ana nampak rintik-rintik hujan membasahi bunga Japanese Rose kuning, lagu tu lupa dah lah Eny..:)

anamizu said...

lupa pulak dah apa dia lagi pastu hahaha

anamizu said...

saya kunci lirik itu! hehe

Amanda Suria said...

hujan rintik2...banjir sudah jadi...emak bagi seposen..ayah bagi seposen..3 campur 3 jawabnya 6,cikgu tanda betul adik terus pulang...yeayyyyyyy

zafairMAS_shakleeSITE said...

da lame pon tak dgr lagu tu.. lau cikgu tadika expert r ni.. hihiii

azman Arsad said...

alamak.. saya tak nampak hujan tu...

Glory jane said...

versi saya kecik2 dulu
hujan rintik rintik... air bergelora...
mak bg 10sen, ayah bg 10sen...
terus pergi sekolah.
3 campur 3, sama dengan 6,
cikgu kara right, terus balik sekolah...
ha... lagu ni sampai siap bab muka dan rambut je.

bab badan lagu sambungnya ada lagi :)

Glory jane said...

masih ingat lagi lagu ni sbb asik nyanyi kat anak sekarang :)

Glory jane said...

hari ini, seharian hujan di tempat saya ni....
pg tadi nak bangun pun kemalasan

azman Arsad said...

sekarang nih musim hujan.. harap-harap tak banjir

nor nazliana said...

ada laguu pulak hiii pndai anamizu..Hujan rintik rintik
Turun rintik rintik
Di halaman di jalan
Hujan rintik rintik

Ambilkan payung
Untuk berlindung
Hujan turun
Hujan rintik rintik

Hujan rintik rintik
Turun tak berhenti
Ditengah rintik hujan
Payung warna warni
Seperti Jamur
Yang tubuh subur
Disirami hujan rintik rintik

Hujan hujan
Dimana mana
Di jalan di halaman
semua basah

Hujan hujan
Tak henti henti
Hujan hujan
lebat sekali

Hujan hujan
BUkan kepalang
Di sana dan di sini
Air tergenang

Hujan Hujan
Belum berhenti
hujan hujan
sepanjang hari

Hujan hujan
BUkan kepalang
Di sana dan di sini
Air tergenang

Hujan Hujan
Belum berhenti
hujan hujan
sepanjang hari

Hujan hujan
tak henti-henti
hujan hujan
lebat sekali

Hujan Hujan
Belum berhenti
hujan hujan
sepanjang har

nor nazliana said...

bestkan kalau terkenang zaman sekolah

nor nazliana said...

hahha mcm main kuiz pulakk yg aznil jd pengacara tue apa ya

nor nazliana said...

rama2 tu hanis..betul tak eny

nor nazliana said...

amanda wahh ingat zaman anak2 la u bg lirik tu hihii

nor nazliana said...

kalau azman tak nampak ana rasa kena p tambah power..

nor nazliana said...

hahha terus jadi teady bear kan GJ

nor nazliana said...

anak kalau nyanyi lirik sendiri janji kena hihii anak pun selalu ingat bila nmpak hujan ja dia pun nyanyi balk dkt ibunya..budak sekarang cepat tangkap..

nor nazliana said...

betul tu GJ tgk cuaca syok ja nk ja tarikselimut sampai kepala haha..

nor nazliana said...

tu la tapi tgk kelantan dah teruk jom kita berdoa semoga mereka selamat dari bencana seperti ini..allahuakhbar

Queen Contest said...

Kena bukak pakcik google kalau nak ingat balik lagu tu.. hihi..

kak gojes said...

nampak la eny...