Hujan Rintik Rintik

11:16 pm

Nampak rintik rintik hujan tu???? Sapa tak nampak...... alamatnya hehehe...

Dulu ada satu lagu..

Hujan Rintik Rintik..... (krik krik bunyi cengkerik)

hmmmm lupa lagu tu macam mana dah... Sapa tahu tolong sambungkan hehehhe

Lokasi : Rumah Sendiri
Gear : Sony A290  18-50mm Kit Lens
  DSC09591

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Saya ada buat Give Away Blog yang pertama.. Kalau ada yang nak join, KLIK SINI UNTUK JOIN.
Yang mana yang dah join tu terima kasih banyak banyak!!!


You Might Also Like

27 comments

  1. "hujan rintik rintik.. air bergelora.. emak bagi duit.. adik pergi sekolah.."
    errr pastu ana lupa dah la apa dia lagi hehe. siap nyanyi sambil lukih kan kak eny kan? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada laguu pulak hiii pndai anamizu..Hujan rintik rintik
      Turun rintik rintik
      Di halaman di jalan
      Hujan rintik rintik

      Ambilkan payung
      Untuk berlindung
      Hujan turun
      Hujan rintik rintik

      Hujan rintik rintik
      Turun tak berhenti
      Ditengah rintik hujan
      Payung warna warni
      Seperti Jamur
      Yang tubuh subur
      Disirami hujan rintik rintik

      Hujan hujan
      Dimana mana
      Di jalan di halaman
      semua basah

      Hujan hujan
      Tak henti henti
      Hujan hujan
      lebat sekali

      Hujan hujan
      BUkan kepalang
      Di sana dan di sini
      Air tergenang

      Hujan Hujan
      Belum berhenti
      hujan hujan
      sepanjang hari

      Hujan hujan
      BUkan kepalang
      Di sana dan di sini
      Air tergenang

      Hujan Hujan
      Belum berhenti
      hujan hujan
      sepanjang hari

      Hujan hujan
      tak henti-henti
      hujan hujan
      lebat sekali

      Hujan Hujan
      Belum berhenti
      hujan hujan
      sepanjang har

      Delete
  2. segar bunga tu di simbah air rahmat dari allah

    ReplyDelete
  3. tu diaaa.. kak ana da sambung.. seriess memg lupee.. hahaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. lupa pulak dah apa dia lagi pastu hahaha

      Delete
    2. da lame pon tak dgr lagu tu.. lau cikgu tadika expert r ni.. hihiii

      Delete
    3. bestkan kalau terkenang zaman sekolah

      Delete
  4. Replies
    1. saya kunci lirik itu! hehe

      Delete
    2. hahha mcm main kuiz pulakk yg aznil jd pengacara tue apa ya

      Delete
  5. kak ana nampak rintik-rintik hujan membasahi bunga Japanese Rose kuning, lagu tu lupa dah lah Eny..:)

    ReplyDelete
  6. hujan rintik2...banjir sudah jadi...emak bagi seposen..ayah bagi seposen..3 campur 3 jawabnya 6,cikgu tanda betul adik terus pulang...yeayyyyyyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. amanda wahh ingat zaman anak2 la u bg lirik tu hihii

      Delete
  7. alamak.. saya tak nampak hujan tu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau azman tak nampak ana rasa kena p tambah power..

      Delete
  8. versi saya kecik2 dulu
    hujan rintik rintik... air bergelora...
    mak bg 10sen, ayah bg 10sen...
    terus pergi sekolah.
    3 campur 3, sama dengan 6,
    cikgu kara right, terus balik sekolah...
    ha... lagu ni sampai siap bab muka dan rambut je.

    bab badan lagu sambungnya ada lagi :)

    ReplyDelete
  9. masih ingat lagi lagu ni sbb asik nyanyi kat anak sekarang :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. anak kalau nyanyi lirik sendiri janji kena hihii anak pun selalu ingat bila nmpak hujan ja dia pun nyanyi balk dkt ibunya..budak sekarang cepat tangkap..

      Delete
  10. hari ini, seharian hujan di tempat saya ni....
    pg tadi nak bangun pun kemalasan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu GJ tgk cuaca syok ja nk ja tarikselimut sampai kepala haha..

      Delete
  11. sekarang nih musim hujan.. harap-harap tak banjir

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la tapi tgk kelantan dah teruk jom kita berdoa semoga mereka selamat dari bencana seperti ini..allahuakhbar

      Delete
  12. Kena bukak pakcik google kalau nak ingat balik lagu tu.. hihi..

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com