Restoren New Hollywood Canning Garden, Ipoh

5:28 pm

Saya beruntung dapat kahwin orang Perak sebenarnya.  Saya yang sememangnya peminat Chinese Food, Ipoh bagi saya adalah Syurga makanan chinese yang halal!

Berbeza dengan Kedah, susah nak cari Halal chinese food. Kebanyakannya di hotel mewah dan agak pricey. Tetapi di Ipoh, Halal Chinese food senang nak cari walaupun di kedai biasa dan pastinya tarikan utama ialah kesedapan dan harganya yang murah.

Hollywood Cafe ni terletak di Canning Garden. Banyak blogger yang buat review food sini. First time mencuba makanan disini memang saya tak boleh lupakan Char Kuey Teow nya ialah yang paling sedap pernah saya makan. 

Untuk info lain tentang restoren ni, worth reading this article
Kaya dengan udang dan kerang, serta taugeh yang gemuk-gemuk ;D. Kena tuang sambal yang dihidangkan sekali kalau nak lebih pedas!

mmexport1416115352560ed

Ipoh memang terkenal dengan kopinya yang classic. Saya tak pasti pemilik restoren guna kopi apa, tapi memang sedap dan wangi serta lemak berkrim. Dihidangkan dalam signature cup yang selalu kita nampak di kebanyakan kopitiam ;D

mmexport1416117390170ed

Chee Cheong Fun juga sangan sedap. Yang ni share dengan husband. Berebut kitaorang makan hehehe.... Ada 2 jenis udang dan ayam. Kami pilih udang. Mana udangnya? ada didalam lapisan chee cheong fun yang digulung!! Drooling balik tengok gambar ni.....

mmexport1416117416676ed

Kalau ke Ipoh boleh la try K. Boleh google kat Google Maps New Hollywoood Cafe Canning Garden. Gps pun ada ;)

You Might Also Like

23 comments

  1. asal masuk blog nie je mesti nampak makanan ahahahaa dah la tengah lapar malam-malam buta nie

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog ni memang mengundang lapor kepada semua

      Delete
  2. saya tak tahu pula kat Ipoh banyak makanan Cina yang halal. nak kena gi Ipoh ni. Tak pernah sampai Ipoh lagi.

    ReplyDelete
  3. pandai yer guna sudu cina tu hihii ajaq kita boleh

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy ni pon fail sesaja kalo guna chopstick tu kikiki

      Delete
    2. pakai sudu garfu ajelah senang.. hehehe

      Delete
  4. Betol sangat tu cik imm...! lapa sokmo laa kalo terjah blok kak eny ni... sodap2 belaka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. semua yang terjah kat sini jadi lapor

      Delete
  5. ana yg org Perak ni pon blm habeh pusing lg nk merasa Chinese Food kt Ipoh ni kak eny hehe. mmg kena try nti ni hehe

    ReplyDelete
  6. kat kedah ni telan air liur ja la tengok gambar. mana ada tempat nak cari +_+

    ReplyDelete
    Replies
    1. tunggu Eny bagi resepi.. kita cuba masak sendiri

      Delete
  7. saya masih was-was nak makan makanan cina

    ReplyDelete
  8. walaupun halal rasanya masih was was

    ReplyDelete
  9. pernah terkena dulu tiap-tiap pagi mengeteh kat kopi stesen kluang.. tup tup ada pulak dna babi dalam kopi.. aduh dah berpuluh tahun teguk kopi tu..

    ReplyDelete
  10. sampai sekarang tak minum lagi.. walaupun sudah diperakui halal katanya.. huhuhuhu

    ReplyDelete
  11. mmmmm..mcm terhidu wangi kopi tu...mesti sedap kopi tu kan...

    ReplyDelete
  12. sedapnyaaa,, ni kalau sikit mesti rasa macam tak cukup kan :D

    ReplyDelete
  13. Perghhh.... kuetiow goreng atau char kue tiow ala chinese memang sedap sebab tak berminyak sangat... just nice dan sedap kan...

    ReplyDelete
  14. Salam Eny and hi juga. :)

    So sorry, nak tanya chee cheong fun udang tu, yang buat tu muslim ke. Feel like to go to this place tetapi suami saya agak strict when it comes to food. Saya dah baca archive The Star tu and dia claimed halal. Saya nak double check. Looking forward to hear from awak! :)

    Thank you.

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam hi, thanks for dropping by..

      Ada yang kata chinese muslim... tapi mmg chinese yang sediakan makanan tu...

      Delete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com