Kue Teow Goreng Simple

11:59 am

Hi semua, dah breakfast ke belum?

Tak nampak macam kuey teow goreng pun kan hahahaha... Ni goreng simple dengan sedikit sos tiram, isi ayam dan kemudian masukkan sayur. Siap dalam masa kurang dari 15 minit!

DSC01220


Resepi Kuey Teow Goreng Simple

Bahan-bahan :
Kuey teow untuk sepinggan
2 ulas bawang putih diketuk
Isi ayam dipotong nipis
1 sudu besar sos tiram
Sedikit minyak untuk menumis (2-3 sudu besar)
sedikit minyak bijan
Sayur sawi
Sedikit lada sulah
Boleh tambah telur jika suka
Garam secukup rasa

Cara-cara :
Panaskan minyak, Tumis bawang putih yang diketuk. Masukkan isi ayam dan sos tiram. Masak sehingga isi ayam masak. masukkan sedikit minyak bijan jika suka diikuti kuey teow dan sawi. Goreng seketika dan angkat. Hidangkan panas-panas.

You Might Also Like

30 comments

  1. Terjah drpd fb...
    Simple.
    Menarik!
    Aida br jap goreng nasi utk dinner anak2...

    ReplyDelete
  2. cam resepi cine lak.. biase kalo malay buat.. hitam2 gittew,, heheheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. rajin eny ni kan masakan simple ja..kita yg malas hahha

      Delete
    2. cina buat pun ada hitam juga.. hehehehe

      Delete
  3. eny suka guna minyak bijan... buat saya tertanya2 rasanya mcm mana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nampaknya kena gi cari minyak bijan kat kedai lah esok.

      Delete
    2. jom kita try tgk kita beli minyak bijan pulak

      Delete
  4. jenuh selak sayuq baru nampak kueh teow hehe.

    ReplyDelete
  5. menu diet gak ni. sempoii~ nti buleh try hehe

    ReplyDelete
  6. saya gila kue teow. wajib buat resepi ni ^_^

    ReplyDelete
  7. layan koew teow sup hujan2 ni besttt

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com