Kacang Rebus Pusing

4:15 pm

Kacang Rebus ni selalu beli di Pekan Pusing, Siputeh Perak. Dekat dengan rumah mak mentua di Kg Piandang Lama. Kacang rebus di jual oleh nyonya di depan stesen minyak BP. Sedap dan fresh kacang rebusnya.  Berbanding dengan yang selalu beli di RnR bukit gantang heheh... Harga pula murah, RM16 sekilo. Kalau di Kedah, tak sampai setengah kilo sudah RM10.

Kacang rebus

You Might Also Like

27 comments

  1. Assalamualaikum Eny, kacang rebus ni kalau yang hat gemuks2 tu memang sedap, kat kg kak ana di Teluk Intan ada jual menang the best punya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. masa p t.intan haritu Anamizu ada gak beli kacang rebus kat sana.
      ada sorang aunty tu jual. gemoks2 betoi kacang2 dia hehe

      Delete
    2. kacang dibaja dengan baik tu yang gemuk tu

      Delete
  2. sambil layan bola ni sekilo boleh habis

    ReplyDelete
  3. kacang rebus pusing..unik nama..rupa2nya dijual di Pekan Pusing

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la mula2 ingtkan dijual secara pusing ke camne ke. rupanya di pekan pusing hehe

      Delete
    2. mula-mula ingatkan kacang tu dipusingkan

      Delete
  4. ahah! yg ni feveret abah ana. pantang jumpa mesti beli hehe

    ReplyDelete
  5. ehh unik nama Pekan Pusing hehe. ana x pnh sampai lagi area2 sana hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. nama tempat memang banyak yang pelik-pelik

      Delete
  6. kacang rebus ni kalau beli hat orang tanam, fresh, lagi sodap. balik rebus, makan dengan kopi. perghhhhhhhhhhh terbaik

    ReplyDelete
  7. tengok tajuk ingatkan macam karipap pusing.. rupanya beli kat pekan pusing.. hahaha

    ReplyDelete
  8. pernah cuba rebus sendiri.. tak menjadi

    ReplyDelete
  9. orang kata lepas rebus kena dikukus.. baru lembut.. entahlah.. saya belum cuba lagi

    ReplyDelete
  10. beli yang dah siap rebus ajelah.. senang

    ReplyDelete
  11. layan makan tengok movie hujan-hujan nih

    ReplyDelete
  12. err, kita jarang makan kacang rebus, makan kacang goreng je :D

    ReplyDelete
  13. Sekarang nie dah tak banyak orang jual kacang rebus even kat pasar malam - merujuk pada area kl / selangor

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com