Egg Toast Breakfast Cups

10:40 am



Saya cilok idea ni dari Masterchef. Jom cuba buat breakfast senang dan sihat ni. Cuma pastikan telur tu tak overcooked barulah sedap. Saya makan dengan bawang besar yang digoreng kilas sekejap je.  Korang boleh juga try pukul telur tu dan campurkan kepingan sosej, sayur atau apa sahaja, kemudian curahkan je dalam roti dan bakar. Pun sedap.. ikut kreativiti masing-masing k.



Korang perlukan muffin pan untuk muffin  dan oven. Roti tadi seeloknya dibuang kulit, tapi saya sayang nak buang :D, Potong jangan putus disetiap penjuru roti untuk memudahkan roti dilipat masuk ke dalam muffin cup.


Bakar selama 10-20 minit, suhu oven lupa pulak nak catit berapa hehehe.....



You Might Also Like

49 comments

  1. Asalam wah hebat blog resipi yang sama mantap dengan dapur tanpa sempadan

    ReplyDelete
  2. bestnya... tetiba ase lapar..hhuhuhu

    ReplyDelete
  3. Eh! cutenya breakfast nii.. buat kat anak mesti suka..

    ReplyDelete
  4. salam
    dah follow..
    nnti follow kami semula ye

    http://iceboxrivet.blogspot.com/
    http://setotdanara.blogspot.com/
    http://lapassiondemacuisine.blogspot.com/

    ReplyDelete
  5. memang kreatif. resepi biasa shj. tapi bab presentation tu mmg terbaik dari ladang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haah betoi3! presentation tu pergh power! ditambah dgn fotografi skills fuhh

      Delete
    2. teknik fotografi tu yang buatkannya nampak bertambah sedap

      Delete
  6. haduiyai. simple & padu betoi la resepi2 kak eny share hehe

    ReplyDelete
  7. semalam bgk.. pagi tadi dah buat.. kekekekeee..

    ReplyDelete
  8. wahhh nk mkn kn belek dulu syg sebb cute sgt

    ReplyDelete
  9. pic lawaaaa... sedapnya alahai...

    ReplyDelete
  10. tengok gambar 1st tu dok pikiaq camna la rupa bentuk roti tu boleh jadi lagu tu. hahahhaaa

    ReplyDelete
  11. alamak... macam sedap je.... mudah pun iye...
    saya suka idea ni

    ReplyDelete
  12. saya tgk tajuk, cups... ingat baka dlm cawan... tak terpikir langsung muffin tray... hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. ana pon x terfikir lgsung =D

      Delete
    2. tengok tajuk memang tak terbayang cup dia macam tu

      Delete
  13. Replies
    1. hehehe.. roti dan telur sudah beli.. esok buat hehehe

      Delete
  14. Replies
    1. dah buat mula-mula jadi cup.. lepas tu dah jadi roti tampal aje kemudiannya.. hahahaha

      Delete
  15. Kak Enyyyy, kita tak tahan tengok entry ni sebab nampak sedap sangat.. hahaha..

    ReplyDelete
  16. chantek presentationnyer.,

    #cabarantopcommentator

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com