Egg Toast Breakfast Cups

/
49 Comments
10:40 am


Saya cilok idea ni dari Masterchef. Jom cuba buat breakfast senang dan sihat ni. Cuma pastikan telur tu tak overcooked barulah sedap. Saya makan dengan bawang besar yang digoreng kilas sekejap je.  Korang boleh juga try pukul telur tu dan campurkan kepingan sosej, sayur atau apa sahaja, kemudian curahkan je dalam roti dan bakar. Pun sedap.. ikut kreativiti masing-masing k.



Korang perlukan muffin pan untuk muffin  dan oven. Roti tadi seeloknya dibuang kulit, tapi saya sayang nak buang :D, Potong jangan putus disetiap penjuru roti untuk memudahkan roti dilipat masuk ke dalam muffin cup.


Bakar selama 10-20 minit, suhu oven lupa pulak nak catit berapa hehehe.....





You may also like

49 comments:

Etuza Etuza said...

Asalam wah hebat blog resipi yang sama mantap dengan dapur tanpa sempadan

Etuza Etuza said...

datang ke blog Etuza ya

Eimma Esmail said...

bestnya... tetiba ase lapar..hhuhuhu

Hayani Nor said...

Eh! cutenya breakfast nii.. buat kat anak mesti suka..

Sidratul Muntaha said...

salam
dah follow..
nnti follow kami semula ye

http://iceboxrivet.blogspot.com/
http://setotdanara.blogspot.com/
http://lapassiondemacuisine.blogspot.com/

Mister Zarif said...

memang kreatif. resepi biasa shj. tapi bab presentation tu mmg terbaik dari ladang.

zafairMAS_shakleeSITE said...

boleh cuba ni.. simple

anamizu said...

haduiyai. simple & padu betoi la resepi2 kak eny share hehe

zafairMAS_shakleeSITE said...

semalam bgk.. pagi tadi dah buat.. kekekekeee..

nor nazliana said...

wahhh nk mkn kn belek dulu syg sebb cute sgt

sha dhira said...

pic lawaaaa... sedapnya alahai...

anamizu said...

haah betoi3! presentation tu pergh power! ditambah dgn fotografi skills fuhh

Umi Nazrah said...

tengok gambar 1st tu dok pikiaq camna la rupa bentuk roti tu boleh jadi lagu tu. hahahhaaa

Glory jane said...

alamak... macam sedap je.... mudah pun iye...
saya suka idea ni

Glory jane said...

saya tgk tajuk, cups... ingat baka dlm cawan... tak terpikir langsung muffin tray... hihi

azman Arsad said...

wah sedap nih

azman Arsad said...

hidangan mudah dan ringkas

azman Arsad said...

rugi kalau tak cuba nih

azman Arsad said...

senang betul nak buat ni

anamizu said...

tu la kan.

anamizu said...

ana pon x terfikir lgsung =D

anamizu said...

konfem sedap hehe

anamizu said...

simple yet yummyy hehe

anamizu said...

mari mencuba hehe

anamizu said...

nti azman pulak buat hehe

azman Arsad said...

memang mantap betul blog nih

azman Arsad said...

semua orang tiba kat sini lapor

azman Arsad said...

bapak budak pun suka nih.. hehehe

azman Arsad said...

teknik fotografi tu yang buatkannya nampak bertambah sedap

azman Arsad said...

jom kita mencuba

azman Arsad said...

simple dah mudah betul resepi nih

azman Arsad said...

nak buat jugak esok

azman Arsad said...

ngap masuk mulut.. settle

azman Arsad said...

Eny memang pro

azman Arsad said...

rahsia terbongkar

azman Arsad said...

sedap dan mudah kan? jom cuba buat

azman Arsad said...

tengok tajuk memang tak terbayang cup dia macam tu

azman Arsad said...

memang confirm nih

azman Arsad said...

yesss .. so yummy

azman Arsad said...

jom kita mencuba

azman Arsad said...

hehehe.. roti dan telur sudah beli.. esok buat hehehe

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Masuk sini kompem lapar ...

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Dah buat blom ?

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Buat jangan tak buat ...

azman Arsad said...

semua orang kat sini tiba-tiba menjadi lapor

azman Arsad said...

dah habis dah pun.. hehehehe

azman Arsad said...

dah buat mula-mula jadi cup.. lepas tu dah jadi roti tampal aje kemudiannya.. hahahaha

Queen Contest said...

Kak Enyyyy, kita tak tahan tengok entry ni sebab nampak sedap sangat.. hahaha..

tiga lalat said...

chantek presentationnyer.,

#cabarantopcommentator