Breakfast this morning, Pulut Ikan Sepat Kering

/
39 Comments
10:22 am

Hi, breakfast apa pagi ni ye?

Sedap sangat dapat makan pulut dengan ikan kering, apa lagi kalau ikan kering dari kampung, macam ikan sepat kering, haruan kering dan paling best ikan sepat ronggeng kering. Wash down pula dengan kopi O panas dan pekat. Sekarang pula sejuk je pagi sebab hujan selalu.

Ada yang panggil sepat Kedah sebab ikan ni hidup di bendang sahaja. Tapi pandai pulak dia merantau ke Telok Intan Perak, sebab ikan kering ni saya dapat dari Telok Intan, rumah Tok (nenek) hehehe....

Susah nak dapat breakfast macam ni, sekali sekala je. Kalau dapat pulut ikan kering mesti ikan kering supermarket tapi tak berapa layan mcm yang kampung style ni kan?

Adoii drooling balik tengok gambar ni.... sorry kalau buat korang laparrrr heee

20140124_081756ed


You may also like

39 comments:

Nina Mirza said...

As'salamualaikum Eny,
Amboi ..... sedapnya! Pepagi dah menu pulut sama ikan sepat..... tinggalkan sikit tuk Nina yea..

Tekong Royal Belum said...

wow...sedapnya sis..slalunya menu nie pihak katering sy akan buat mss minum petang....hihihi..teringat pulak ada seorang pelancong warga asing puji menu nie...salam kenal sis....

e d r i n a . 피나 said...

sedapnyaa *-*

iamFyna^^

anamizu said...

hadoi sepat ronggeng dgn pulut atau nasik panas2 mmg dah cukup la kak eny oi. ok stop komen sat. nk kena p dapoq. lapaqq heheh

sha dhira said...

pagi2 kat kampung memang inilah yang best.. makan sambil duk menyembang anak beranak, tok wan, mak menakas semua.. :D

sha dhira said...

*mak menakan
typo sudaaa sebab terliur tengok pic ni haaa.. drooling.. drooling..

Putri Homestay said...

sedapnya makan musim2 hujan ni..tambah kopi o secawan

Umi Nazrah said...

kopi o kampung kaw. lagi haruuuuuuuuuuuu la. hahhaahaaa

azman Arsad said...

sedap.. sedap.. sedap

azman Arsad said...

menu masakan kampung memang terbaik

azman Arsad said...

pepagi layan pulut mata layu.. pedulilah janji perut kenyang.. hehehe

azman Arsad said...

layan makan dengan ubi rebus pun sedap jugak nih

anamizu said...

itu konfem hehe

anamizu said...

betol3! hehe

anamizu said...

layan pulut, mata pon jd mcm kena gam =D

anamizu said...

ubi rebus pon layaaann nyumm2

nor nazliana said...

nina tgk la ikan sepat dia garing2 tu aduhhhh sedapnya

nor nazliana said...

telongg kalau tempat ana menu mcm ni kalau kenduri waktu pagi marvelousss

nor nazliana said...

sedapkan edrina..yummyyummy

nor nazliana said...

hahhaha tudia ikan sepat dia marvelouss letak nyiur sikit perhhh terangkat tu anamizu

nor nazliana said...

semua ada noh sha hihiii

nor nazliana said...

umi dan putri kopi kampung perhh xingat dah org sebelahh..bertambah2

nor nazliana said...

yummyyummyyummyy marvelouss

nor nazliana said...

setuju sgt

nor nazliana said...

hahhhaa betui tu time pulak hujan n suram ja cuaca nya apa lg pekena pulut tarik selimut la

nor nazliana said...

dgn tamban kering yg bersisik tu aduhhhh lama xjumpa

nor nazliana said...

ikan sepat goreng garing-garing mkn mcm kerepek sedapnya...

azman Arsad said...

saya confirm memang dah habis.. takde mananya tinggal sikit lagi

azman Arsad said...

wahhhh.. menu nih dah naik taraf antarabangsa

azman Arsad said...

perghhh .. memang sedap

azman Arsad said...

masuk blog nih memang lapor.. kena standby makanan kat tepi

azman Arsad said...

makan sorang-sorang pun feeling nih.. hehehehe

azman Arsad said...

kopi o memang buat pelengkap.. perghhh

azman Arsad said...

memang confirm

azman Arsad said...

sangat setuju

azman Arsad said...

asalkan perut gembira ok aje...hehehe

azman Arsad said...

ubi sekarang dah mahal.. huhuhuhu

ahkak gojes said...

klu mkn ikan tu mesti bunyi..krup krap..krup krap...

Queen Contest said...

bestnyaaa.. makan waktu panas2 memang terangkat selera..