Biskut Biji Asam - Siapa pernah makan?

5:13 pm

Siapa pernah makan Biskut Biji Asam n? Tak sangka betul biskut ni masih ada dijual di kedai-kedai runcit. Kebanyakannya dijual timbang bukan didalam peket. Nostalgia betul biskut ni. Dulu masa kecik-kecik selalu beli di kedai cina dekat rumah. Beli timbang 5 kupang (50 sen) dan dapat satu plastik kecil (plastik ubat tu). Dan selalunya saya makan biskut tu saja ada antara kawan yang akan makan gula icing atas tu. hehehe...

Kebetulan terjumpa dekat kedai borong gula-gula. Belilah sikit buat modal nak bergambar je heehee tak da kerja betui la (bak kata orang tu kannn) ;)

biskut biji asam 3 wm

biskut biji asam wm

biskut biji asam 2 wm

You Might Also Like

53 comments

  1. eny panggil biskut biji asam ye, kak ana dulu2 panggil roti pusat hehe... pastu makan hat manis tu je yg biskut buang,memang nostalgia..btw kak ana following di IG ye .. :)

    ReplyDelete
  2. saya tak pernah tahu apa nama biskut ni. baru semalam mak saya beli nak jadi kudap kudapan sambil tengok tv. tak sangka nama biskut ni biskut asam jawa. tapi saya suka biskut ni sebab bukan sahaja rasa dia manis tapi warna dia pun menarik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biskut biji asam la.. Asam jawa lak heehee

      Delete
    2. mengaku berani mati tu papaglamz..mcm2 panggilannya

      Delete
    3. tak kisahlah apa namanya.. asalkan sedap sudah

      Delete
  3. suka sangat biskut nih. makan yang kat manis dulu baru biskutnya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. gula kat atas tu kalau dpt kat anak suka dia hahaaa

      Delete
    2. hahaha.. yang manis kasi hilang dulu

      Delete
  4. haaa baru tau nama biskut ni. hihihihii. dulu bila makan biskut ni mesti sy makan half roti tu dulu. and then baru makan semua xD nak menikmati gula icing tu sebenarnya hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak kisahlah apa namanya.. janji sedap.. ngap aje

      Delete
  5. 90-an .. Dulu2 makan gula ja .. Sekarang makan biskut ja .. Suka susun2 ikut warna .. Kanak2 kan suka colourful .. Commellll betul biskut tu .

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahun 90an famous la biskut ni murah pulak tue beli seringgit dpt bykkk

      Delete
    2. biskut sedap semua orang suka

      Delete
  6. Me too.. sama ngan kak ana.. makan hak yang aising tu jer... biskut buang.. hehehee... kami panggil biskut butang kot.. cantekk cam butanggg.. hahahhaa

    ReplyDelete
  7. Replies
    1. ooo mcm tu nohh..putri mcm2 gelaran ada kat biskut ni..

      Delete
    2. apapun namanya biskut yang sama juga

      Delete
  8. biskut nostalgia zaman kanak2...best sgt

    ReplyDelete
  9. mak ana pon pggil biskut biji asam gak! haha sama la kita!

    ReplyDelete
  10. ehh tapi tapi abg long ana dulu dia suka mkn icing tu saja.
    biskut tu dia tinggai. chisss~ hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahha bukan abg long ana ja anak kita pun suka

      Delete
    2. semua berebutkan yang manisnya aje

      Delete
  11. anak2 saya cuma makan krim kat atas tu ja. saya la kena habiskan biskut tu plak. tak sedap dah la.tawaqqqqqqqqq

    ReplyDelete
  12. bos saya budha. so biskut ni memang dia beli tiap bulan 1 tin besar tu, buat sembahyang... tapi kami amik juga buat minum petang dengan air kopi. :P Dia tau, dan join sekaki. hahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. oitt hihii jgn ambik yg dia buat smbhyang pulak

      Delete
    2. dalam tin belum bawak sembahyang ok lagi..

      Delete
  13. setengah org suka makan asing2, mkn aising dulu baru mkn biskut... tapi saya masuk terus sebiji dlm mulut sbb biskut dia tawar je

    ReplyDelete
  14. biskut ni sekali ngap ja baru sedap dan nikmat rasanya huhuu

    ReplyDelete
  15. biskut nih memang nostalgia betul

    ReplyDelete
  16. saya pun ingatkan biskut nih dah pupus

    ReplyDelete
  17. hehehe.. gula atas tu memang biasanya hilang dulu

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. ooo..ini ker nama dia? hahaha..slama ni tak tau pun nama makann ni

    ReplyDelete
  20. Oh panggil biskut biji asam ye.. kita pulak dulu2 panggil ICING WARNA WARNI KAT ATAS BISKUT KECIK DAN RANGUP.. panjang tak? Hahaha..
    Nostalgia kan, tahun lepas kita makan kat goodies bag kenduri kahwin je.. dah jadi trend balik kot..

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com