Biskut Biji Asam - Siapa pernah makan?

/
53 Comments
5:13 pm
Siapa pernah makan Biskut Biji Asam n? Tak sangka betul biskut ni masih ada dijual di kedai-kedai runcit. Kebanyakannya dijual timbang bukan didalam peket. Nostalgia betul biskut ni. Dulu masa kecik-kecik selalu beli di kedai cina dekat rumah. Beli timbang 5 kupang (50 sen) dan dapat satu plastik kecil (plastik ubat tu). Dan selalunya saya makan biskut tu saja ada antara kawan yang akan makan gula icing atas tu. hehehe...

Kebetulan terjumpa dekat kedai borong gula-gula. Belilah sikit buat modal nak bergambar je heehee tak da kerja betui la (bak kata orang tu kannn) ;)

biskut biji asam 3 wm

biskut biji asam wm

biskut biji asam 2 wm


You may also like

53 comments:

anajingga said...

eny panggil biskut biji asam ye, kak ana dulu2 panggil roti pusat hehe... pastu makan hat manis tu je yg biskut buang,memang nostalgia..btw kak ana following di IG ye .. :)

MNH SASTERA MELAYU said...

saya tak pernah tahu apa nama biskut ni. baru semalam mak saya beli nak jadi kudap kudapan sambil tengok tv. tak sangka nama biskut ni biskut asam jawa. tapi saya suka biskut ni sebab bukan sahaja rasa dia manis tapi warna dia pun menarik.

Eny Abdullah said...

Tq yee hehe

Eny Abdullah said...

Biskut biji asam la.. Asam jawa lak heehee

Fyna Ahmad said...

suka sangat biskut nih. makan yang kat manis dulu baru biskutnya.

Echa H. said...

haaa baru tau nama biskut ni. hihihihii. dulu bila makan biskut ni mesti sy makan half roti tu dulu. and then baru makan semua xD nak menikmati gula icing tu sebenarnya hihihihi

nurul hidayah said...

90-an .. Dulu2 makan gula ja .. Sekarang makan biskut ja .. Suka susun2 ikut warna .. Kanak2 kan suka colourful .. Commellll betul biskut tu .

zafairMAS_shakleeSITE said...

Me too.. sama ngan kak ana.. makan hak yang aising tu jer... biskut buang.. hehehee... kami panggil biskut butang kot.. cantekk cam butanggg.. hahahhaa

Papaglamz said...

Saya org jawa...

Putri Homestay said...

saya panggil biskut bunga

Putri Homestay said...

biskut nostalgia zaman kanak2...best sgt

anamizu said...

mak ana pon pggil biskut biji asam gak! haha sama la kita!

anamizu said...

ehh tapi tapi abg long ana dulu dia suka mkn icing tu saja.
biskut tu dia tinggai. chisss~ hehe

zafairMAS_shakleeSITE said...

yup betul.. hhheehe

Umi Nazrah said...

anak2 saya cuma makan krim kat atas tu ja. saya la kena habiskan biskut tu plak. tak sedap dah la.tawaqqqqqqqqq

Glory jane said...

saya panggil biskut aiskrim... :)

Glory jane said...

bos saya budha. so biskut ni memang dia beli tiap bulan 1 tin besar tu, buat sembahyang... tapi kami amik juga buat minum petang dengan air kopi. :P Dia tau, dan join sekaki. hahaha.

Glory jane said...

setengah org suka makan asing2, mkn aising dulu baru mkn biskut... tapi saya masuk terus sebiji dlm mulut sbb biskut dia tawar je

nor nazliana said...

susah nak jumpa dh biskut ni

nor nazliana said...

mengaku berani mati tu papaglamz..mcm2 panggilannya

nor nazliana said...

gula kat atas tu kalau dpt kat anak suka dia hahaaa

nor nazliana said...

echa hihii lawak la..

nor nazliana said...

tahun 90an famous la biskut ni murah pulak tue beli seringgit dpt bykkk

nor nazliana said...

hahhhaha hat manis2 ja noh dia makan

nor nazliana said...

ooo mcm tu nohh..putri mcm2 gelaran ada kat biskut ni..

nor nazliana said...

tumb up ibu jari lahh :)

nor nazliana said...

kan ana kan sama la kita pun

nor nazliana said...

hahha bukan abg long ana ja anak kita pun suka

nor nazliana said...

sama la umi anak ana pun suka juga

nor nazliana said...

oitt hihii jgn ambik yg dia buat smbhyang pulak

nor nazliana said...

biskut ni sekali ngap ja baru sedap dan nikmat rasanya huhuu

nor nazliana said...

hahah setuju lahh

azman Arsad said...

sedap biskut nih

azman Arsad said...

biskut nih memang nostalgia betul

azman Arsad said...

saya pun ingatkan biskut nih dah pupus

azman Arsad said...

hehehe.. gula atas tu memang biasanya hilang dulu

azman Arsad said...

biskut nostalgia

azman Arsad said...

tak kisahlah apa namanya.. asalkan sedap sudah

azman Arsad said...

hahaha.. yang manis kasi hilang dulu

azman Arsad said...

tak kisahlah apa namanya.. janji sedap.. ngap aje

azman Arsad said...

biskut sedap semua orang suka

azman Arsad said...

semua suka yang manis

azman Arsad said...

apapun namanya biskut yang sama juga

azman Arsad said...

memang biskut nostalgia

azman Arsad said...

saya panggil biskut aje... hehehe

azman Arsad said...

semua berebutkan yang manisnya aje

azman Arsad said...

wajibkan makan semua.. hehehe

azman Arsad said...

dalam tin belum bawak sembahyang ok lagi..

azman Arsad said...

memasing punya car tersendiri

azman Arsad said...

sangat nikmat rasanya.. hehehehehe

ahkak gojes said...
This comment has been removed by the author.
ahkak gojes said...

ooo..ini ker nama dia? hahaha..slama ni tak tau pun nama makann ni

Queen Contest said...

Oh panggil biskut biji asam ye.. kita pulak dulu2 panggil ICING WARNA WARNI KAT ATAS BISKUT KECIK DAN RANGUP.. panjang tak? Hahaha..
Nostalgia kan, tahun lepas kita makan kat goodies bag kenduri kahwin je.. dah jadi trend balik kot..