Jeruk Asam Boi with A Twist

/
79 Comments
2:23 pm
Cravingnyaaa nak makan jeruk viral ni, tapi cari pelam tak jumpa jumpa, mula-mula nak guna jambu lepas tu teringat apple, pakai apple hijau pun boleh lah kan... :D

Tapi lepas tu asam boi pulak takde kat kedai, ada asam yang dipotong potong tu.. jadi lah kan...

Tengok resepi dari blog masam manis, ada letak limau kasturi, so saya pun cuba letak jugak. Sedap bila makan limau tu dengan asam. Tapi cili padi burung tu agak pedas, next time kena pakai cili padi biasa je kot.

So jadilah namanya Jeruk Asam Boi with A twist :D






You may also like

79 comments:

noraziah ahmad said...

Yummmy....mcm sedap je...btw pas hbs pantang dh boleh mkn ni x??

http://noraziah-ahmad.blogspot.com/?m=1

anamizu said...

adehh masammmmmmm. hehe ana jenis xleh plak mkn masam2 eheee

zafairMAS_shakleeSITE said...

ahaaa.. jadik jugakk.. heheheheee... lagi power pelam gak laaa..

nor nazliana said...

buah epal i like

sha dhira said...

wooowww.. terliur lagi dakuu melihat gambar niihh..
buah limau kasturi masa kecik2 dulu mmg femes makan letak asam boi.. :D

zafairMAS_shakleeSITE said...

esok nak pi carik mempelam... tgu nanti tag kak eny kay... kasi terbako sikit

anamizu said...

takpa kita bg chance peminat2 pelam pulun hehe

Putri Homestay said...

kecur air liur..pedas,masam dan manis bergaul mesra..dah cuba buat..memang sedap

Umi Nazrah said...

kalau buat sendiri sebalang tu tiap-tiap hari boleh makan ^_^

Glory jane said...

saya hari tu buat dengan asam kulit limau tu pun sedap juga

Glory jane said...

haha betul tu

azman Arsad said...

sedap nih

azman Arsad said...

kecur dan terliur tengok gambar

azman Arsad said...

susah betul nak dapat pelam muda sekarang nih

azman Arsad said...

hari tu orang rumah buat cili apinya ditumbuk... huhuhu berasap bila makan

azman Arsad said...

nak suruh orang rumah cuba buat pakai epal pulak lepas nih

anamizu said...

huii tudia

anamizu said...

beruntungnye ada org rumah tlg buatkan huhu

anamizu said...

kat rumah ana ni ada gak 2-3 pokok pelam telur, tp tu la jnis x mkn pelam hehe

anamizu said...

fuhh boh cili api konfemla berasap hehehe

anamizu said...

jenuhla pakat cari stock pelam hehe

azman Arsad said...

kesian orang berpantang.. kecur air liurnya

azman Arsad said...

saya bedal semua

azman Arsad said...

sekarang susah betul nak cari pelam muda..

azman Arsad said...

saya suka juga

azman Arsad said...

memang legend makan asam boi dengan limau kasturi

azman Arsad said...

pelam masak banyak.. pelam muda susah betul nak cari

azman Arsad said...

kalau tak suka pelam masam boleh ganti jambu.. hehehe

azman Arsad said...

penuh air liur dalam mulut nih

azman Arsad said...

sebalang? satu hari aje dah abis.. hik hik hik

azman Arsad said...

dah macam-macam versi ada.. hehehehe

azman Arsad said...

aduh.. kasi pos pelam itu..

nor nazliana said...

boleh kot nraziah tp jgn la mkn byk hihii

nor nazliana said...

masam yg buat sedap tu anamizu

nor nazliana said...

a'a pelam muda susah nk dpt ikut musim sekarang nie

nor nazliana said...

suka juga ker mknan kegemaran ni..

nor nazliana said...

wahhh sha sedap tu asam boi dgn limau kasturi..

nor nazliana said...

pos mai sikit kak ana ya zafair nnt hhihii

nor nazliana said...

hahha tudia anamizu hihii bohh buah betik muda lahh..

nor nazliana said...

kecur aih air liur..

nor nazliana said...

nak membuat tu la mlas tp kalau nk mkn aduhh sehari leh habis

nor nazliana said...

innovasi sendiri hihiii sedap juga tu asam kulit limau mkn mcm tu pun dh power

nor nazliana said...

sedap sgt..try la buat tgk

nor nazliana said...

setuju sgt2 membuat kan hati ingin buat di rumah ja eny ni kan azman

nor nazliana said...

pelam ni ikut musim taw azman

nor nazliana said...

kesian anak tak boleh tumpng sekaki hihii

nor nazliana said...

beli epal hijau taw

nor nazliana said...

hahhaa ana senyum xperlu kata apa2 :)

nor nazliana said...

betul tu kan ana untung azman

nor nazliana said...

sedap tu pelam telorrr mai sikit

nor nazliana said...

hihiii jenuh lap air hingus mcm tu kena cili api..berapi..

nor nazliana said...

mula la kan peniaga naikan harga buah pelam ni ramai org mencarinya..

nor nazliana said...

mknan seperti sekejap ja popular lepas tu dh mcm biasa ja..

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Buat ari tu, berebut makan ...

Hani Fadhlina Abdul Rahman said...

Dah ler kits nie memang penggemar buah mangga ...

azman Arsad said...

bersederhanalah.. lebih afdal

azman Arsad said...

ngidam saya benda masam nih.. hehehe

azman Arsad said...

pelam muda banyak permintaan.. mahal pulak tu.. huhuhuhu

azman Arsad said...

tapi pelam muda lagi sedap

azman Arsad said...

kenangan waktu kecil tu

azman Arsad said...

kalau boleh pos.. saya nak juga

azman Arsad said...

buah-buah tempatan banyak sebagai ganti

azman Arsad said...

dah meleleh leleh dah nih

azman Arsad said...

kena buat berbalang-balang

azman Arsad said...

asalkan ada rasa masam masin.. jadi aje

azman Arsad said...

confirm memang sedap punya

azman Arsad said...

wajib buat nih

azman Arsad said...

hurmmm dulu senang nak cari.. sejak viral nih susah betul nak jumpa

azman Arsad said...

memang tak bagi pun.. masam tak elok untuk minda budak.. hehehehe

azman Arsad said...

hehehehe.. campur campur pun ok

azman Arsad said...

memang tulah dia tu

azman Arsad said...

hahahaha.. order aje dia tolong buatkan hehehehe

azman Arsad said...

saya taknak sikit.. saya nak banyak

azman Arsad said...

memang kebabommmm

azman Arsad said...

memang dah melambung pun harganya

azman Arsad said...

tak ada tanda nak reda nih.. masih popular lagi

azman Arsad said...

benda sedap memang berebut

azman Arsad said...

saya minat juga

Queen Contest said...

Kita tak suka jeruk.. kadang2 rasa malu sebab tak makan jeruk macam orang lain.. tapi bila tengok member2 terpaksa kena makan jeruk secara curi2 sebab takut parents diorang marah, kita rasa bersyukur sangat.. tapi tetap ada keinginan nak mencuba ^^