Jeruk Asam Boi with A Twist

2:23 pm

Cravingnyaaa nak makan jeruk viral ni, tapi cari pelam tak jumpa jumpa, mula-mula nak guna jambu lepas tu teringat apple, pakai apple hijau pun boleh lah kan... :D

Tapi lepas tu asam boi pulak takde kat kedai, ada asam yang dipotong potong tu.. jadi lah kan...

Tengok resepi dari blog masam manis, ada letak limau kasturi, so saya pun cuba letak jugak. Sedap bila makan limau tu dengan asam. Tapi cili padi burung tu agak pedas, next time kena pakai cili padi biasa je kot.

So jadilah namanya Jeruk Asam Boi with A twist :D




You Might Also Like

79 comments

  1. Yummmy....mcm sedap je...btw pas hbs pantang dh boleh mkn ni x??

    http://noraziah-ahmad.blogspot.com/?m=1

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian orang berpantang.. kecur air liurnya

      Delete
    2. boleh kot nraziah tp jgn la mkn byk hihii

      Delete
    3. bersederhanalah.. lebih afdal

      Delete
  2. adehh masammmmmmm. hehe ana jenis xleh plak mkn masam2 eheee

    ReplyDelete
  3. ahaaa.. jadik jugakk.. heheheheee... lagi power pelam gak laaa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekarang susah betul nak cari pelam muda..

      Delete
    2. a'a pelam muda susah nk dpt ikut musim sekarang nie

      Delete
    3. pelam muda banyak permintaan.. mahal pulak tu.. huhuhuhu

      Delete
  4. wooowww.. terliur lagi dakuu melihat gambar niihh..
    buah limau kasturi masa kecik2 dulu mmg femes makan letak asam boi.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang legend makan asam boi dengan limau kasturi

      Delete
    2. wahhh sha sedap tu asam boi dgn limau kasturi..

      Delete
  5. esok nak pi carik mempelam... tgu nanti tag kak eny kay... kasi terbako sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelam masak banyak.. pelam muda susah betul nak cari

      Delete
    2. pos mai sikit kak ana ya zafair nnt hhihii

      Delete
    3. kalau boleh pos.. saya nak juga

      Delete
  6. takpa kita bg chance peminat2 pelam pulun hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau tak suka pelam masam boleh ganti jambu.. hehehe

      Delete
    2. hahha tudia anamizu hihii bohh buah betik muda lahh..

      Delete
    3. buah-buah tempatan banyak sebagai ganti

      Delete
  7. kecur air liur..pedas,masam dan manis bergaul mesra..dah cuba buat..memang sedap

    ReplyDelete
  8. kalau buat sendiri sebalang tu tiap-tiap hari boleh makan ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebalang? satu hari aje dah abis.. hik hik hik

      Delete
    2. nak membuat tu la mlas tp kalau nk mkn aduhh sehari leh habis

      Delete
  9. saya hari tu buat dengan asam kulit limau tu pun sedap juga

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah macam-macam versi ada.. hehehehe

      Delete
    2. innovasi sendiri hihiii sedap juga tu asam kulit limau mkn mcm tu pun dh power

      Delete
    3. asalkan ada rasa masam masin.. jadi aje

      Delete
  10. kecur dan terliur tengok gambar

    ReplyDelete
    Replies
    1. setuju sgt2 membuat kan hati ingin buat di rumah ja eny ni kan azman

      Delete
  11. susah betul nak dapat pelam muda sekarang nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelam ni ikut musim taw azman

      Delete
    2. hurmmm dulu senang nak cari.. sejak viral nih susah betul nak jumpa

      Delete
  12. hari tu orang rumah buat cili apinya ditumbuk... huhuhu berasap bila makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. kesian anak tak boleh tumpng sekaki hihii

      Delete
    2. memang tak bagi pun.. masam tak elok untuk minda budak.. hehehehe

      Delete
  13. nak suruh orang rumah cuba buat pakai epal pulak lepas nih

    ReplyDelete
  14. beruntungnye ada org rumah tlg buatkan huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu kan ana untung azman

      Delete
    2. hahahaha.. order aje dia tolong buatkan hehehehe

      Delete
  15. kat rumah ana ni ada gak 2-3 pokok pelam telur, tp tu la jnis x mkn pelam hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap tu pelam telorrr mai sikit

      Delete
    2. saya taknak sikit.. saya nak banyak

      Delete
  16. fuhh boh cili api konfemla berasap hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihiii jenuh lap air hingus mcm tu kena cili api..berapi..

      Delete
  17. jenuhla pakat cari stock pelam hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. mula la kan peniaga naikan harga buah pelam ni ramai org mencarinya..

      Delete
    2. memang dah melambung pun harganya

      Delete
  18. mknan seperti sekejap ja popular lepas tu dh mcm biasa ja..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada tanda nak reda nih.. masih popular lagi

      Delete
  19. Dah ler kits nie memang penggemar buah mangga ...

    ReplyDelete
  20. Kita tak suka jeruk.. kadang2 rasa malu sebab tak makan jeruk macam orang lain.. tapi bila tengok member2 terpaksa kena makan jeruk secara curi2 sebab takut parents diorang marah, kita rasa bersyukur sangat.. tapi tetap ada keinginan nak mencuba ^^

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com