Bunga Sakura

11:32 am

Gambar ni diambil pada awal tahun ni, bukan di Jepun atau Korea, tetapi di tepi bendang di Jitra Kedah. hehehe....

Menunggu bunga sakura berkembang mekar lagi di Kedah........ bolehlah tembak lagi :D

DSC00032ed

DSC00031ed





You Might Also Like

60 comments

  1. cantik bunga sakura ^_^
    singgah pagi... jemput dtg blog saya http://zianaeunos.blogspot.com

    ReplyDelete
  2. haah la awai tahun aritu viral kat fb org pakat uplod bunga sakura dok bekembang mekar kat kedah hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama laah :D ramai tak sangka gambar tu diambil di malaysia (termasuklah saya) T_T

      hanisamanina.com

      Delete
    2. tu la dok ingtkan kat obersea hehe

      Delete
    3. waktu tu bukan kat kedah aje.. hampir semua negeri bunga nih berkembang mekar.. kesian kat tukang sapu waktu tu..

      Delete
    4. betul tu semua negeri yg ada tanam pokok bunga sakura seolah2 duduk di luar negara musim bunga best jer tgk kan..

      Delete
    5. boleh serentak pulak berbunganya tu

      Delete
  3. awat kat bendang sekinchan tak de lak bunye sakura nih..???

    ReplyDelete
    Replies
    1. zafair kena tanam la byk2 baru nak ada pokok ni xakan tumbuh sendiri

      Delete
  4. cntiknyerr..kuasa dan kejadian allahh

    ReplyDelete
  5. haah, betoi tu.. lawa sangattt...
    sempat la jugak snap- selfie-wefie 50 keping gamba bunga ni awal tahun haritu.. hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. waktu tu memang viral satu malaysia

      Delete
    2. wahhh shad nnt boleh buat kenangankan seolah duk di korea gitu hihii

      Delete
    3. kecantikkan panorama dalam negara

      Delete
  6. yaaaaaaaaaaaaa kedah menggegarkan negara dengan bunga sakura ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. dok buat tekejut hehe

      Delete
    2. kat serata negeri rasanya yg ada pokok sakura ni

      Delete
    3. viral seluruh malaysia waktu tu

      Delete
  7. tepi jalan yg pokok banyak2 kan?
    hari tu g ikut hantar pengantin jumpa area banyak pokok ni... Cantik sgt

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. terkedu jap dok tgk hehe

      Delete
    2. terlalu banyak bunganya.. hingga bersepah-sepah

      Delete
    3. buat outdoor wedding pun best kan..

      Delete
    4. panorama yang indah waktu itu

      Delete
  8. bunga-bunga sakura jatuh berguguran

    ReplyDelete
  9. kesian betul dengan tukang sapu yang terpaksa bersihkan

    ReplyDelete
    Replies
    1. berat mata memandang.. berat lagi bahu yang memikul

      Delete
    2. xpa kena pasrah tapi rasa wangi kot

      Delete
    3. pasrah tapi harus fikirkan juga masalah mereka.. huhuhuhu

      Delete
  10. cantikkan bunga ni kuasa allah swt yg jdkan ada wanginya tersendiri

    ReplyDelete
  11. selama ni selalu dengar orang cakap ada bunga sakura kat Malaysia tapi kita lupa kat area mana.. bestnya.. tak payah susah2 nak pergi jauh :D

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com