Kacang Kuda Pedas

8:30 pm

Korang pernah makan ke? kalau di Kedah ni benda ni bukanlah sesuatu yang luar biasa. Tetapi nak mencari tu jenuh jugak la. Selalu dijual di gerai kuih muih. Sedap sangat yang Kekny beli ni, pedas pedas manis rasa dia dan suka gigit daun kari tu sekali.

P_20161017_182545ed

Dulu masa sekolah, kacang ni dijual 20 sen sepeket. Sekarang ni dah 1.50. Caara nak makan dia, buka sikit plastik atas tu atau gigit ja bahagian atas, terus tarik kacang dengan gigi terus masuk mulut hahahha.. dah tak kuasa nak makan pakai tangan habislah kotor. Takpun korang pakai sudu je pun boleh hehehe..

P_20161019_142442ed

Insyallah nanti ada kelapangan Kekny share resepi Kacang Kuda Pedas ni.... teringin juga nak buat sendiri ]

You Might Also Like

3 comments

  1. Hoisss sedapnye nampak... Tak sabar nk tunggu resepi kekny ni...

    ReplyDelete
  2. Blog saya tak best.
    Tak payah tengoklah.

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum Eny
    dah lama tak kesini
    pernah makan tapi dah lama dah
    mmg sedap kacangkuda pedas macam ni kan
    kejab ja habih ni

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com