1st Gathering Exchange Feed Group 2016

1:49 pm

Hai semua, salam sayang dari Kekny hahaha mengada je..

Nasi Beriani Kambing EFG pembuka bicara...


Dah seminggu lebih kan tak update blog. Busy sikit hal bisnes dan juga baru baru ni saya ke Shah Alam attend event gathering Exchang Feed Group (EFG) yang pertama dan julung kali diadakan. Macam korang semua tahu, atau maybe ada yang tak tahu, saya ialah salah sorang ahli EFG iaitu satu group blogger untuk exchange feed di blog masing-masing. Kami membantu sesama blogger untuk menaikkan traffic blog masing-masing. Disamping tu dalam EFG, ada kelas teknik SEO, Coding blog, layout blog, segala jenis tutorial dan banyak perkongsian yang kami berkongsi bersama. Most of all each of us motivate each other supaya seiring menjadi top blogger kat Malaysia ni.


Jadi tarikh keramat 19 Mac 2016 menjadi pilihan EFG untuk mengadakan our first blogger meet up. Pelan asal ialah sekadar gathering biasa untuk makan-makan. Actually I was planning to cook for them, konon nak masak lah, bincang dengan Mommy Irra dari  www.irrayyan.com nak buat di rumah dia. And things getting big and bigger…. And from a simple gathering jadi big event, dengan 26 sponsors!!! Yes all 26 sponsors!! 

Pagi di hari event, meja dan kerusi all set up!!! Sorry Mommy Irra dan Efgiers lain, kekny datang lambat, gara-gara bilik hotel kitaorang tak ada tingkap, tak sedar dah siang hahahahahhahaha... bangun bangun dah 8.30 pagi!!!! 

Cantik kan... ni kanopi dibahagian luar..

Mengambil keberkatan majlis dimulai dengan bacaan yassin dan doa selamat..

Emcee hari tu... Ewan dari  www.wayneharraz.com

Ucapan aluan pengetua EFG, Mommy Irra

Tiga Jejaka EFG, Faizal www.papaglamz.com yang pegang mic tu, emcee selepas Ewan.. di tengah Ewan dan kanan PCL www.nazlee.com

Ada sorang lagi jejaka EFG iaitu Along www.rahimaim.com tapi tak ada dalam gambar sebab dia tak register awal kata nak datang hahahahahhahaha

Ok letak jugak la gambar dia hahahahhahaha


Sesi bergambar... eh mana ada sessi... memang sentiasa bergambar hahahaha...

Happy sangat sehari tu, walau penat, panas membahang, yang ada anak anak kecil terpaksa melayan kerenah anak kepanasan dan ada yang anak demam, tapi bila suruh posing semua sehati sejiwa senyum meleret tunjuk gigi... Suka dengan semangat EFGiers ni.. 


Banyak aktiviti yang kitaorang buat, antaranya teka silang kata ni... masing-masing serius menjawab..

Paling best aktiviti bergambar di photo booth..

Dan masing-masing dengan selfie..



hahahahahha kesengalan masing-masing

DH dan saya pun tak nak ketinggalan juga layan sengal hahaha

How we get all the sponsors to commit with us? Itulah Exchange Feed Group EFG, BUKAN SEKADAR SEMBANG KOSONG – highlight our tagline hahahah… yes EFG isn’t social group yang bersembang kosong, setiap butiran ada ilmu yang dikongsi, walaupun dalam penuh jenaka hahaha.. Jadi we manage to get all the sponsors to commit and yes we did it successfully. We’ve got all sorts of sponsor, from cash, foods and drinks, cosmetic, photography, tent and canopy and even senaskah tafsir Al Quran.. alhamdulillah seronok balik penuh dengan goodies dan door gift


















Brownies sponsored Eny Abdullah - follow instagram CAKEENY

Testimoni hehehehhehe...



Diberi peluang berucap... i try to make it simple cakap pasai blog dan bagi motivasi sikit...





Lunch sedap sangat!!!!



Alhamdulillah program yang diadakan ini mendapat sponsor yang sangat mengujakan semua. Terima kasih kerana menaja dan memeriahkan gathering kami. Harap sangat tahun depan dapat buat lagi... 

1st EFGathering was sponsored by :

Biobax Cool Therapy
Biobax Cool Therapy 
#biobaxcooltherapy

Kelantan City Tour Xcelltravel
Kelantan City Tour Xcelltravel 
#xcelltravel

Alludra International (Jus Orlin)
#orlin

Kotak Lensa Instant Photo Booth
Kotak Lensa 
#kotaklensa #instantphotobooth
IG: kotaklensa 

The Violet Sofia
The Violet Sofia
#thevioletsofia
#almumayyazbyvioletsofia

Fennelle Beauty
#fennellebeauty 
#fennellerenewalserum

VCO NUTRASENSE
VCO NUTRASENSE
#VCO #Nutrasense
IG: nizam84

Nizar Faez Studio
Nizar Faez Studio
#nizarfaezstudio

VanLela Hiphoody
VanLela Hiphoody
#hiphoodyvanlela

Balloon Decoration
Majesticevents Sdn Bhd
Majesticevents Sdn Bhd
#khemahkahwin

Cafe Cerita Kambing
Cafe Cerita Kambing
#cafeceritakambing #kambingbakar

Produk Kesihatan Forever
#aloeveraklang0136283485
#aloeverashahalam0136283485

Qaseh Zamri Collection
Qaseh Zamri Collection 
 #qasehzamricollection

Yusmizee Naturopathic Center,  Alor Gajah Melaka

#yusmizeenaturopathic

Qesyamin
#qesyamin

RaisahRafhanah
#headchain #flowercrown

Hazirah
#muchochocolatechips

Sakura Sasuke
#sakurastyle

Acit Guest Book
#hantaranmurahsaya

LadyDaissy Pastry
#LadyDaissyDoorgift

Design&Printing 
#dexsignprinting

Aniq sya 
#aniqsyaquqiz

Homemade Cookies 
#myhomemadecookies

Jus kedondong asam boi 
#manjavakedondongasamboi
FB: Man Java 

Reqa Creative
#reqacreative
FB: reqacreative 

You Might Also Like

5 comments

  1. Best sangat2..thanks kak eny =) brownies kedut yang super sedap dan palin best bila mana 1st time jumpa dah macam bertahun dah kenal..hehe nanti raya datang rumah yer kak eny

    ReplyDelete
  2. Gaya mcam menyanyi jer... tapi bg motivasi ea? Hahaha

    ReplyDelete
  3. Tahniah First EFG Gathering berjaya!

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com