Putaran Ferris Wheel

10:42 pm

Kerana setiap yang bulat itu.... pasti.....
DSC04522ED



berputar......

DSC04519ED

Dan sedarlah... kita tinggal di bumi Allah yang luas, bulat dan berputar tanpa henti. Sedarlah bahawa ada masa kita berada dia atas, ada kala dibawah. Tak selamanya kita kekal di satu tempat.

Ok teknik gambar ke dua dipanggil slow shutter speed. Kena slow kan speed atau kelajuan shutter di kamera (fungsi Manual) supaya menghasilkan jalinan lampu yang cantik membentuk alunan jalur yang cantik dari cahaya lampu yang bergerak.

Makesure pakai tripod sebab sedikit gegaran akan merosakkan gambar.  

Versi berwarna...
  DSC04519ed2

You Might Also Like

9 comments

  1. wow, cantiknya gambar tu...
    Dulu ada minat jugak nak jadi photographer... tp rasa mcm xde seni plak nak ambik gambr cantik2.
    Jiwa seni tu kena ada... hehe

    #efg

    ReplyDelete
  2. di sini selain membuat KG lapar...kengkadang buat KG jeles juga sbb gambar d sini semua cantik2 belaka...
    nampak gambar frris wheel tu teringat janji dgn anak2 yang membawa ke fun fair...malangnya funfair dah berakhir...

    ReplyDelete
  3. nice shot . nmpak mcm laju je ferris wheel ni .

    ReplyDelete
  4. Cantik black N white. Lama tak praktik low shutter speed

    ReplyDelete
  5. Wah...dah ada peningkatan dalam seni photog dah ni...tahniah....

    ReplyDelete
  6. wah, lawa sangat! macam memerlukan kesabaran je..

    ReplyDelete
  7. sis! :D nanti share gambar slow shutter jalan raya pulak :D saya suka tengok line2 lampu kereta tu. hehe sorry kalau tak faham

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com