Kadar Kelayakan Pinjaman Perumahan Kerajaan Tahun 2015

December 31, 2014

Share sebab saya terlibat dalam real estate dan property industry ni.
Untuk yang berkerja di sektor kerajaan yang nak beli rumah.... Sumber dari website BPP


You Might Also Like

28 comments

  1. Replies
    1. info yang bagus.. tapi sayangnya untuk kakitangan kerajaan sahaja

      Delete
    2. iye lah Azman...
      yg keja swasta mcm kita ni mcm mana pula? :(

      Delete
    3. pekerja swasta sering dipinggirkan

      Delete
  2. saya kerja swasta.. huhuhu.. nak buat pinjaman rumah ada sikit susah

    ReplyDelete
    Replies
    1. redha je la.. papaglamz pn sama..

      Delete
    2. huhuhu.. nasib baik boleh buat pinjaman perumahan staff loan.. huhuhu kalau tak susah betul

      Delete
    3. Saya tak keje ... Lagi ler susah ...

      Delete
    4. sekarang nih semua orang susah nak beli rumah

      Delete
    5. Insha Allah...ada rezeki tu nanti

      Delete
    6. terpaksa cari rezeki sendiri.. nak harap kerajaan turunkan harga rumah.. hurmmm.. persoalan besar

      Delete
  3. oo...dh tuka dah ehh...yeayyy...leh beli umah...mcm laa mampu kan...pape berangan laa dulu...hahahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. kejayaan bermla dengan berangan.. huhuhu

      Delete
    2. sayangnya harga rumah melambung lagi tinggi.. rumah yang dahulunya berharga 80000-120000 kini berharga 190000-210000.. itu Kluang bandar kecik.. kalau bandar besar? huhuhuhu

      Delete
    3. Semoga angan2 kits semua menjadi kenyataan ...

      Delete
    4. tak putus berharap.. turunkan harga rumah

      Delete
    5. Ape lah nasib anak2 kita nanti ...

      Delete
  4. tahniah.. jom terjah..

    http://www.papaglamz.com/2015/01/tinta-papaglamz-happy2-month.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah untuk kakitangan kerajaan

      Delete
  5. wah..bru tau psl update ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. dengar masa kerajaan umum dalam bajet.. tapi tak ambik kisah sangat sebab saya tak kerja kerajaan

      Delete
  6. hurm ana private sektor. hurmm hurmm :"(

    ReplyDelete
  7. itu untuk yang kerja kerajaan eh....alahai SA kerja Swasta...nasib baik dah beli rumah dah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kerja kerajaan memang istimewa.. macam-macam insentif dan kemudahan yang ada

      Delete
  8. Thanks for the sharing kak.. mungkin tahun ni kita kena fokus hal2 macam ni..

    ReplyDelete