Bihun Goreng Di Pagi Yang Hujan

10:39 am

Hai...

Hujan lebat jugak pagi ni di Kedah. Nak bangun pun malas je hehehehe..

Bihun Goreng 1

Bihun goreng for breakfast. Resepi tak payah masuk kot sebab semua orang tahu kan mcm mana nak buat hehehe...Kalau di Kedah, memang dipanggil Bihun Goreng atau Meehoon Goreng. Tapi ada sesetengah negeri mereka panggil Meehoon Siam atau Mee Siam. ada juga yang panggil Meehoon Singapore.

Bihun goreng hari ni tak berapa nak lengkap sebab tak ada taugeh. Tapi rasa tetap sedap hehehe..

Hujan dan mendung, gambar pun tak berapa cantik :D

Bihun Goreng 2

Saya ada buat Give Away Blog yang pertama.. Kalau ada yang nak join, KLIK SINI UNTUK JOIN.

Yang mana yang dah join tu terima kasih banyak banyak!!!

You Might Also Like

34 comments

  1. haaaa, sedapnyaaa :D tapi stok bihun dari malaysia dah nak habis T_T

    hanisamanina.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. gantikan beehoon dengan mee segera.. hehehe

      Delete
  2. cantiknya gambar bihun ni...nak buat lah jugek

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat bihun goreng ke buat gambar? hehehe

      Delete
  3. makan bihun masa ujan memang best, lebih2 lagi mkn panas2... terangkat

    ReplyDelete
    Replies
    1. hari ni cuaca cerah.. tapi makan bihun pun sedap juga

      Delete
  4. yan panggil mee kecik..yang mee kuning tu mee besar.. hahaha

    ReplyDelete
  5. kak eny.. tak de togeh lagi sedapp.. hihiiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada orang dia sukakan bau taugeh tu

      Delete
  6. Mihun Singapore bg dayah yg kaler kuning tu .. Hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ohh :D version yg sy pernah lain pulak bihun singapore ni. dia takde warna oren sangat

      hanisamanina.com

      Delete
    2. macam-macam versi..
      versi saya pulak putih...

      Delete
  7. Replies
    1. hurmmm sedikit confius nih.. kat belah sini panggil fried bihun.. hehehe

      Delete
  8. pagi2 mai sini mmg mengundang lapaq la hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tengahari mai sini pun lapor jugak.. huhuhuhu

      Delete
  9. mee hoon goreng yang sedap ialah yang pedas dan tak benyek

    ReplyDelete
  10. Sedap kan dapat makan bihun waktu pagi + hujan.. memang selera :D

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com