Bihun Goreng Di Pagi Yang Hujan

/
34 Comments
10:39 am
Hai...

Hujan lebat jugak pagi ni di Kedah. Nak bangun pun malas je hehehehe..

Bihun Goreng 1

Bihun goreng for breakfast. Resepi tak payah masuk kot sebab semua orang tahu kan mcm mana nak buat hehehe...Kalau di Kedah, memang dipanggil Bihun Goreng atau Meehoon Goreng. Tapi ada sesetengah negeri mereka panggil Meehoon Siam atau Mee Siam. ada juga yang panggil Meehoon Singapore.

Bihun goreng hari ni tak berapa nak lengkap sebab tak ada taugeh. Tapi rasa tetap sedap hehehe..

Hujan dan mendung, gambar pun tak berapa cantik :D

Bihun Goreng 2

Saya ada buat Give Away Blog yang pertama.. Kalau ada yang nak join, KLIK SINI UNTUK JOIN.

Yang mana yang dah join tu terima kasih banyak banyak!!!


You may also like

34 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

nyum2 sedap ni kak..

nadialadzim said...

wahhhh...banyaknya piskek!

Meeya Techik said...

kita follow :)

Eimma FM said...

rasa lapar plak... huhu...

Hanis Amanina said...

haaaa, sedapnyaaa :D tapi stok bihun dari malaysia dah nak habis T_T

hanisamanina.com

Nor Aslinda Alias said...

cantiknya gambar bihun ni...nak buat lah jugek

anajingga said...

nampak pun sedap Eny :)

Glory jane said...

makan bihun masa ujan memang best, lebih2 lagi mkn panas2... terangkat

yoorin melacolea said...

yan panggil mee kecik..yang mee kuning tu mee besar.. hahaha

zafairMAS_shakleeSITE said...

kak eny.. tak de togeh lagi sedapp.. hihiiii

nurul hidayah said...

Mihun Singapore bg dayah yg kaler kuning tu .. Hehehe

Papaglamz said...

Saya dah join GA akak tu..

Putri Homestay said...

Perlis panggil bihun goreng

anamizu said...

pagi2 mai sini mmg mengundang lapaq la hehe

nor nazliana said...

hihii sedap ja tengok aduhh

Hanis Amanina said...

ohh :D version yg sy pernah lain pulak bihun singapore ni. dia takde warna oren sangat

hanisamanina.com

Hanis Amanina said...

perak pun :D

hanisamanina.com

azman Arsad said...

sedapnya

azman Arsad said...

mee hoon goreng yang sedap ialah yang pedas dan tak benyek

azman Arsad said...

sooo yummmmy.. yes

azman Arsad said...

hahaha tu memang sarat dengan isi

azman Arsad said...

saya pun lapor jugak nih

azman Arsad said...

gantikan beehoon dengan mee segera.. hehehe

azman Arsad said...

buat bihun goreng ke buat gambar? hehehe

azman Arsad said...

nampak sungguh menyelerakan

azman Arsad said...

hari ni cuaca cerah.. tapi makan bihun pun sedap juga

azman Arsad said...

mee sederhana kecik

azman Arsad said...

ada orang dia sukakan bau taugeh tu

azman Arsad said...

macam-macam versi..
versi saya pulak putih...

azman Arsad said...

saya dah join juga

azman Arsad said...

hurmmm sedikit confius nih.. kat belah sini panggil fried bihun.. hehehe

azman Arsad said...

tengahari mai sini pun lapor jugak.. huhuhuhu

azman Arsad said...

betul tu.. sedap nih

Queen Contest said...

Sedap kan dapat makan bihun waktu pagi + hujan.. memang selera :D