Nasi Kukus Bandar Seri Iskandar

2:28 pm

Bila balik Ipoh, rumah Husband, ni lah tempat kami selalu makan. Rumah mak mentua di Pekan Siputeh, Batu Gajah. nak ke bandar Seri Iskandar memang dekat je. Harga makanan disini murah dan sedap. Ada dan lauk pauk simple sesuai digandingkan dengan ikan bakar. Senang sikit sebab tak payah nak rambang mata nak makan semua. Tetapi yang kick ialah ikan bakar, sotong bakar, dan ayam goreng berempah dan air asam yang sangat sedap!!


  20140504_130711

Setiap kali datang sini, mesti ambil sayur goreng campur tempe dan tauhu lembut goreng ni. Sedap betul!!
20140504_130736


Setiap ikan bakar, sotong bakar dibakar panas-panas dan siap sekali dengan air asam dan sambal cili kicap.

20140504_130751




You Might Also Like

45 comments

  1. terliurnya..kebetulan tengah lapar ni.. memang la kan bila tgk sedap2 gini rasa cepat ja nak masuk mulut.. Malaysia memang syurga makanan betul, banyak tempat makanan sedap2..Rasa nak makan semua, tapi takut berat naik..huhu

    AKU DAN KAMU

    ReplyDelete
    Replies
    1. makan selagi boleh.. rasa semuanya.. jamah-jamah aje kalau takut berat naik.. hehehe

      Delete
    2. ambik sikit2 jer kan bnyakkan lauk kurangkan nasi hihii

      Delete
  2. sedapnye...kecur liur tgok...nak2 time lunch dah ni...huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. buat perut menyanyi lagu dondang sayang jer kan..

      Delete
  3. sedap nya sotong tuuu.. sedapp nye ikan bakarrr tuuu.. alahai.. perut da bunyiiikk ni..

    ReplyDelete
  4. fuhhh ikan bakar + ayaq asam + dpt pulak tempe adehh semuanya feveret ana tu kak!

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedapkan anamizu tgk menu eny ni perhh jom kita p kat kedai tue tgk..

      Delete
  5. peeerrgghh, terangkat giler tengok ayaq asam dia... shad mmg suka makan pedas..
    sedapnya alahai... :D

    ReplyDelete
  6. saya tergoda kat ikan tu. sekali makan besaq tu, gamaknya kenyang seharian terus pa ^_^

    ReplyDelete
  7. nampak sedap...teringin nak merasanya

    ReplyDelete
  8. terliur betul la...
    lebih2 lagi sotong bakar tu...
    ikan pun sedap... waaa T_T

    ReplyDelete
  9. rasa tergoda dan terliur tengok gambar.. ikan bakar memang terbaikk

    ReplyDelete
    Replies
    1. tergoda habeh dah ana ni. naya ayaq lioq meleleh =D~

      Delete
    2. cepat kesat air liur tu. hehehe

      Delete
    3. kan u alll yg tengok pun terasa nk mkn ja hihii

      Delete
  10. nnt nak ajak en suami pergi lah test tgk kat kedai ni eny hihii dekat dh dgn kak ana nie..aduhhh

    ReplyDelete
  11. kedai yg mna satu ni eny.... d area rumah akk je...

    ReplyDelete
  12. tolong la....apasal semua membangkitkan selera ni?mcm time peknen la pulak

    ReplyDelete
  13. Ya Allah kenapa nampak sedap sangat ni kak Eny.. kita yang baru lepas makan ni pun rasa macam dah lapar balik tau, haha..

    ReplyDelete
  14. Nice..... lauk sotong bakar tu buat orang terliur jee.....siap complete dengan ikan bakar tu... biasa orang makan dengan ayam goreng berempah je kan...

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com