Nasi Kukus Bandar Seri Iskandar

/
45 Comments
2:28 pm
Bila balik Ipoh, rumah Husband, ni lah tempat kami selalu makan. Rumah mak mentua di Pekan Siputeh, Batu Gajah. nak ke bandar Seri Iskandar memang dekat je. Harga makanan disini murah dan sedap. Ada dan lauk pauk simple sesuai digandingkan dengan ikan bakar. Senang sikit sebab tak payah nak rambang mata nak makan semua. Tetapi yang kick ialah ikan bakar, sotong bakar, dan ayam goreng berempah dan air asam yang sangat sedap!!


  20140504_130711

Setiap kali datang sini, mesti ambil sayur goreng campur tempe dan tauhu lembut goreng ni. Sedap betul!!
20140504_130736


Setiap ikan bakar, sotong bakar dibakar panas-panas dan siap sekali dengan air asam dan sambal cili kicap.

20140504_130751






You may also like

45 comments:

Qaseh Abadi said...

terliurnya..kebetulan tengah lapar ni.. memang la kan bila tgk sedap2 gini rasa cepat ja nak masuk mulut.. Malaysia memang syurga makanan betul, banyak tempat makanan sedap2..Rasa nak makan semua, tapi takut berat naik..huhu

AKU DAN KAMU

Sara Liyana said...

Sedap sedap sedap

Siti Asiah said...

sedapnye...kecur liur tgok...nak2 time lunch dah ni...huhu

zafairMAS_shakleeSITE said...

sedap nya sotong tuuu.. sedapp nye ikan bakarrr tuuu.. alahai.. perut da bunyiiikk ni..

anamizu said...

fuhhh ikan bakar + ayaq asam + dpt pulak tempe adehh semuanya feveret ana tu kak!

sha dhira said...

peeerrgghh, terangkat giler tengok ayaq asam dia... shad mmg suka makan pedas..
sedapnya alahai... :D

Umi Nazrah said...

saya tergoda kat ikan tu. sekali makan besaq tu, gamaknya kenyang seharian terus pa ^_^

zafairMAS_shakleeSITE said...

yumyummmm

Putri Homestay said...

nampak sedap...teringin nak merasanya

Glory jane said...

terliur betul la...
lebih2 lagi sotong bakar tu...
ikan pun sedap... waaa T_T

azman Arsad said...

sedap.. sedap.. sedap

azman Arsad said...

tengok pun dah tahu sedap

azman Arsad said...

rasa tergoda dan terliur tengok gambar.. ikan bakar memang terbaikk

anamizu said...

xtau nak kata tahap sedap dia tu eheeee

anamizu said...

tu la. betoi3 hehe

anamizu said...

tergoda habeh dah ana ni. naya ayaq lioq meleleh =D~

azman Arsad said...

makan selagi boleh.. rasa semuanya.. jamah-jamah aje kalau takut berat naik.. hehehe

azman Arsad said...

yummmy

azman Arsad said...

memang buat terliur

azman Arsad said...

lapoor.......

azman Arsad said...

antara feveret saya juga

azman Arsad said...

memang terangkat nih

azman Arsad said...

memang mengoda-goda

azman Arsad said...

saya pun teringin

azman Arsad said...

semuanya nampak sedap belaka

azman Arsad said...

sedap giler.. hahaha

azman Arsad said...

sangat betul

azman Arsad said...

cepat kesat air liur tu. hehehe

nor nazliana said...

ambik sikit2 jer kan bnyakkan lauk kurangkan nasi hihii

nor nazliana said...

sedapkannn

nor nazliana said...

buat perut menyanyi lagu dondang sayang jer kan..

nor nazliana said...

tergolek2 sotong tu besar pulak tu puas hati aih

nor nazliana said...

sedapkan anamizu tgk menu eny ni perhh jom kita p kat kedai tue tgk..

nor nazliana said...

hurmm tak toleh dahh sapa duk tepi hihii

nor nazliana said...

hihiii tergoda juga besar puas hati

nor nazliana said...

jom kita tyerjah kedai ni jomm putri

nor nazliana said...

eii jomm kita try sedap2 semuanya

nor nazliana said...

sedap juga

nor nazliana said...

setuju lahh

nor nazliana said...

kan u alll yg tengok pun terasa nk mkn ja hihii

nor nazliana said...

nnt nak ajak en suami pergi lah test tgk kat kedai ni eny hihii dekat dh dgn kak ana nie..aduhhh

Norlie Norlieharumaini said...

kedai yg mna satu ni eny.... d area rumah akk je...

ahkak gojes said...

tolong la....apasal semua membangkitkan selera ni?mcm time peknen la pulak

Queen Contest said...

Ya Allah kenapa nampak sedap sangat ni kak Eny.. kita yang baru lepas makan ni pun rasa macam dah lapar balik tau, haha..

hazman fadzil said...

Nice..... lauk sotong bakar tu buat orang terliur jee.....siap complete dengan ikan bakar tu... biasa orang makan dengan ayam goreng berempah je kan...