Kopi Hijau Alana Minum Kopi Pun Boleh Kurus!

December 29, 2017

Betul ke minum kopi pun boleh kurus? Haaa.. kalau nak tau memang ada kajian dibuat dan ternyata kopi hijau atau green coffee ni ialah agen semulajadi untuk mengurangkan berat badan. Ianya sangat membantu kalau korang dalam proses nak menyingkirkan lemak dan toksin dalam badan dan seterusnya mendapatkan berat badan idaman. Tapi jangan lupa, kena juga amalkan steps yang lain juga ya seperti bersenam, menjaga permakanan seimbang dan rehat dengan cukup. Kopi Hijau ni sebagai agen tambahan membantu mempercepatkan proses tu. 


Kopi Hijau Alana Minum Kopi Pun Boleh Kurus!

Kopi hijau ni sebenarnya dari biji kopi yang belum dipanggang, sebab itulah warnanya hijau dan bukan hitam seperti kopi biasa. Kita maklum kopi hitam biasa, biji kopinya dipanggang untuk mengeluarkan aroma kopi yang kuat dan juga untuk mendapatkan warnanya juga. Tetapi kopi hijau ni adalah kopi yang tidak diproses apa-apa dan terus dijadikan minuman. Rasanya juga seperti kopi biasa tetapi lebih enak dan berlemak disamping keharuman aromanya yang tersendiri. Dan kalau nak mudah menikmati kopi hijau ni senang je. Kopi Hijau Alana siap dalam paket 3 in 1 yang hanya perlu dibancuh dalam air panas sahaja. 

Inilah kopi hijau yang belum dipanggang.


Gambar kredit https://www.evolution-slimming.com/

Kopi Hijau Alana ni dah terjual lebih 400,000 kotak sehingga hari ini. Sudah berada di beberapa media seperti Radio Era, Rancangan TV Al Hijrah, surat khabar dan laris di social media. Kopi Hijau Alana ni telah memberi manfaat kepada ribuan pengguna. Kuatkan pengaruh Kopi Hijau Alana ni!

P1019555ed

Khasiat Kopi Hijau Alana

1. Membantu mengawal berat badan. Kopi hijau ni mengikut kajian tinggi kandungan asam klorongenik (Cholorgenic Acid) yang akan meningkatkan metabolisme dalam badan seterusnya membantu dalam menurunkan berat badan serta membakar lemak lebih cepat. Ada feedback dari pengguna yang berjaya turunkan berat badan sebanyak 2 kg dalam seminggu.

2. Gabungan kopi hijau dengan 3 bahan superfoods iaitu susu kambing asli, chia seed dan habbatus sauda.

3. Kopi Hijau ni secara semulajadi ialah anti oksida yang akan menyingkirkan toksin dari dalam badan. Toksin ni juga penyebab masalah berat badan berlebihan dan beberapa penyakit serius yang lain.

4. Kandungan protein susu dari susu kambing yang bagus untuk kesihatan badan terutama tulang yang kuat.

5. Kandungan Chia Seed yang memang dikenali sebagai antara superfoods yang membantu dalam menurunkan berat badan kerana ianya  membantu memberi rasa kenyang yang berpanjangan. Jadi tak lah rasa nak makan je kan. Chia Seed juga kaya dengan protein dan khasiat menyamai khasiat susu.

6. Habbatus sauda memang dikenali sebagai antara superfoods yang membantu badan supaya lebih sihat, mencegah kanser dan beberapa penyakit serius lain.

Kotak Baru Kopi Hijau Alana

Kopi Hijau Alana kini datang dengan packaging baru yang lebih ekslusif dan lebih cantik. Dalam setiap kotak hijau yang cantik ni korang akan dapat percuma tali pita pengukur khas untuk korang buat sukatan saiz badan sebelum dan selepas minum kopi Alana ni.  



Pengalaman Minum Kopi Hijau Alana

Cara pengambilan kopi ni pun mudah je, cuma bancuh dengan air panas dan kacau. Boleh diminum waktu pagi semasa sarapan untuk mendapatkan tenaga sepanjang hari. Kekny pun dah mencuba Kopi Hijau Alana ni. Memang sekarang dah kurang rasa letih dan bertenaga setiap hari. Kekny minum sebelah pagi semasa sarapan. Adakala waktu tengahari kalau lapar dan tak sempat nak lunch pun Kekny minum juga. Kenyang dan tahan la sikit rasa lapar.

P1019550ed

Satu yang Kekny suka, kopi ni tidak terlalu berat dan tidak mendatangkan sakit kepala apabila diminum. Selain memberi tenaga, ianya juga tidak membuat mata kita berjaga malam, tak seperti kopi yang biasa, jika minum mesti terus rasa tak boleh tidur. Jadi kalau nak minum waktu mana pun boleh je.

P1019599ed



Awas dengan produk kopi hijau ni yang tiruan dan dijual rendah dari harga pasaran. Bukan apa, benda tiruan ni bahan kandungan dalam tu mestilah tiruan dan tak selamat untuk badan. Jadi pastikan beli dari pengedar yang sah okay.

Kalau nak beli kena dapatkan produk yang asli dan original. Jadi Boleh beli dari agent berdaftar atau direct dari HQ Kopi Hijau Alana seperti dibawah. 

Harga
RM 42.90 (Semenanjung Malaysia)
RM52 (Sabah dan Sarawak)

Untuk Matlumat Lanjut
Website : http://alanamalaysia.com/
Facebook : https://www.facebook.com/KopiHijauAlanaHQ/
Alamat : Alana Beauty Marketing , No. C-9-1, Jalan Dataran Sentral 3,
70200 Seremban, Negeri Sembilan.
Tel: 017-390 9092

You Might Also Like

6 comments

  1. Saya memang suka minum kopi.. dalam sehari nak 2 3 kali saya minum.. Mungkin boleh try ni kopi kan, sambil2 tu boleh juga kuruskan badan saya !

    Terima kasih atas info ni :)

    ReplyDelete
  2. Bagus Alana Kopi Hijau ni. Ena nak amalkan minum lepas ni.

    ReplyDelete
  3. Dah ramai yang amalkan kopi hijau sekarang ni kan?

    ReplyDelete
  4. Wah.. Menarik.. Boleh cuba.. Tak pernah try lagi kopi hijau ni.

    ReplyDelete
  5. ala..nk suggest kat en.suami, dia tak tahan minum kopi..nanti bengkak2 naik especially area leher..kalau dia okey minum kopi, boleh suggest..

    ReplyDelete
  6. boleh kurus skali tu ceq suka dengar hehehe..

    ReplyDelete