Jom Jaga Kulit Wajah dengan Tienna Skincare

11:57 am

Kalau yang mencari rangkaian produk skincare baru boleh lah cuba produk dari Tienna skincare ni. Rangkaian kosmetik Tenna ni sesuai untuk korang yang nak dapatkan kulit gebu, cerah dan nampak berseri. 

P1017020ed

Kalau nak tahu, produk Tienna menggunakan bahan semulajadi seperti buah betik (papaya extract) yang sangat berkhasiat untuk mencantikkan kulit. Ianya juga mempunyai vitamin A, C dan E yang membantu tekstur kulit menjadi lebih halus dan mulus. 

Antara kebaikan produk Tienna ni ialah
  1.  Mengatasi masalah jerawat.
  2.  Mencerahkan kulit yang kusam dan lebih berseri.
  3.  Memutihkan dan mencerahkan kulit.
  4.  Meratakan warna kulit yang tidak rata.
  5.  Meratakan kulit yang tidak rata kerana bekas jerawat.
  6.  Menyamarkan dan menghilangkan flek dan noda pada wajah.
  7.  Menyamarkan dan menghilangkan kedutan.
  8.  Meremajakan dan menyinarkan kulit.

Betik ni sangat berkhasiat dalam merawat masalah kulit dan jadikan kulit lebih berseri dan dan nampak lebih bermaya. Selain tu ianya juga buat kulit kita kurang berminyak dan tak juga kering sangat. Jadi kulit stabil dari segi kelembapannya. Kekny prefer bahan natural macam ni especially dari buah-buahan, something yang kita boleh makan.. jadi rasa terjamin nak guna tu kan sebab tak rasa was was tentang bahan kimia.

Satu set ada Facial Wash, Toner, Day Cream dan Night Cream
P1017025ed

Setiap satu ada functionnya yang tersendiri tau. Sebab tu produk ni dijual secara set supaya kesan pengunnan secara menyeluruh akan lebih menjamin hasil terbaik.  Haaaa dia tak jual asing-asing tau macam produk lain. Kalau produk lain kita selalu beli pencuci muka jenama lain, toner jenama lain, dah caca merba memang tak bagus guna macam tu. Sebab tu Tienna ni datang khas dalam pakej satu set. 

Cara pakai, cuma guna Tienna facial wash setiap kali cuci muka, diikuti toner dan kemudian waktu siang pakai day cream sebelum pakai make up. . Fungsi Day Cream ialah untuk melindungi kulit dari sinaran UV (SPF 30) dan kotoran serta debu yang melekat. Kotoran dan debu tu ada chemical yang kadangkala merosakkan kulit.

Manakala waktu malam pula lepas cuci menggunakan facial wash, dan pakai toner, pakai pula Night Cream. Fungsi Night Cream merangsang kulit untuk memperbaharui sel sel kulit, menghilangkan kedutan dan mencerah kulit. Jadi kombinasi set ni memang perlu jika nak betul berkesan.

Toner selain berfungsi sebagai pencuci deep cleanser, ianya juga berfungsi mengcutkan jerawat yang tumbuh dengan cepat. Yang ni Kekny suka. Sebab kadang jerawat ni tumbuh tak tentu masa. 

Tienna Night Cream pula untuk repair kulit, menghilangkan kedutan, dan mencerahkan kulit. Kena sapu setiap malam ye untuk nampak perubahan pada wajah. Kita pakai produk apa pun kena istiqamah untuk rajin guna.

Ada dua set korang boleh pilih. Kalau nak try dulu boleh ambil

Trial Set
RM 99 Postage : RM 8 / RM 11 (SS)z
Cleanser 30ml
Toner 20ml
Krim siang 5g
Krim malam 5g
- Tahan sehingga 1 bulan penggunaan

Dah rasa sesuai tu boleh je ambik large set

Large set
 RM189 Postage : RM 8 / RM 11 (SS)
Cleanser 100ml
Toner 50ml
Krim siang 20g
Krim malam 20g
- tahan sehingga 2 bulan penggunaan






Kesan setelah memakai dapat dirasakan sewal 3 hari bergantung kepada jenis kulit dan masalah kulit yang korang hadapi. Kalau kronik tu janganlah jangka 3 hari boleh selesai masalah kan. Produk ni juga akan mengelupas jika ada sel kulit mati lama di muka sahaja. Jika kulit ok maka tiada pengelupasan. Tapi jangan risau pengelupasan adalah minima dan tidak bahaya sebab nanti keluar lapisan kulit baru yang bersih cantik

Oklah kalau korang rasa nak cuba boleh lah cuba untuk dapatkan wajah yang lebih berseri.

Trial set : RM 99 Postage : RM 8 / RM 11 (SS)z
Large set : RM189 Postage : RM 8 / RM 11 (SS)

Untuk pembelian boleh hubungi : 
Instagram : Tiennaempire
 Facebook : Tiennaempireofficial
 Whatsapp : 017 6663592

You Might Also Like

1 comments

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com