Nak Jadi Awet Muda Macam Aznil Nawawi

12:30 pm

kekny hari tu actually tengah fikir nak tukar skincare. Dah lama pakai skincare yang sama. Tapi kulit tu kadang ok, kadang naik juga jerawat yang menyakitkan hati hehehe.. Jadi kalau boleh nak skincare yang competent sikit result dia. Yang buat kita tak pening kepala. Yang bila pakai rasa selesa dan tak perlu rasa nak tukar-tukar skincare lagi dah.

Rahsia Awet Muda Aznil Nawawi

Terjumpa skincare ANELL ni di Instagram. ramai yang post pasai skincare yang hebat ni. Pengasasnya ialah Aznil Nawawi atau Pak Nil. Katanya Pak Nil sebelum launching skincare Anell ni, Pak Nill sendiri pakai skincare tu selama 4 tahun untuk menguji keberkesananya dan korang pun tau kan, betapa awet mudanya Pak Nil sekarang walau umur dah 54 tahun. Kulit dia mulus, gebu, licin, flawless. Kalah kulit anak dara atau anakl teruna belasan tahun kan. Apa lagi nak compare dengan kulit Kekny hehehe..


Ok set penjagaan kulit Anell ni ada 4 bekas dalam satu set. Ianya terdiri daripada Deep Cleanser, Balancing Toner, Day Cream Dan Night Cream. Setiap satu ada functionnya yang tersendiri. Sebab tu produk ni dijual secara set supaya kesan pengunnan secara menyeluruh akan lebih menjamin hasil terbaik. Haaaa dia tak jual asing-asing tau macam produk lain. Korang tu biasalah kalau benda boleh beli asing-asing mesti korang beli cleanser jenama lain, toner jenama lain.. dah tu macam mana kulit tu nak cantik main campur-campur.. Jadi sebab tu lah Anell ni didatangkan set macam ni... kekny memang prefer set macam ni.. senang!


Cara pakai, cuma guna deep cleanser setiap kali cuci muka, diikuti toner dan kemudian waktu siang pakai day cream sebelum pakai make up. . Fungsi Day Cream ialah untuk melindungi kulit dari sinaran UV dan kotoran serta debu yang melekat. Kotoran dan debu tu ada chemical yang kadangkala merosakkan kulit.



Manakala waktu malam pula lepas cuci menggunakan deep cleanser, dan pakai toner, pakai pula Night Cream. Fungsi Night Cream merangsang kulit untuk memperbaharui sel sel kulit. Jadi kombinasi set ni memang perlu jika nak betul berkesan.


Antara manfaat Anell Skincare ni :

🔹Mencegah jerawat dan inflamasi kulit
🔹Mengawal pengeluaran minyak berlebihan
🔹Mengecilkan pori-pori wajah
🔹Mencerahkan wajah
🔹Mencegah penuaan pra-matang
🔹Menanggalkan sel-sel kulit mati yg degil
🔹Meningkatkan proses metabolisma sel kulit agar lebih aktif
🔹Menambahkan keserian dan kemudaan wajah
🔹Meningkatkan warna cerah semulajadi pd wajah
🔹Kulit wajah lebih bercahaya, kemas dan bersih
🔹Formula anti kedutan, anti pigmentasi dan anti penuaan yang efektif
🔹Membantu mengurangkan parut pd wajah akibat bekas jerawat
🔹Melambatkan proses oksidasi kulit yg menyebabkan kulit menjadi kusam, gelap dan tua
🔹Menegangkan struktur kulit wajah menjadikan wajah lebih berkontur.
🔹Memperbaiki struktur kulit dr dalam melalui penyerapan nutrisi dr ramuan aktif

Kesan skincare ni memang boleh nampak dalam seawal 3 hari. Kalau pakai seminggu tu memang dah nampak muka lebih berseri, cerah, tegang dan halus je kulit. Deep cleanser tu bila pakai terasa bersih sangat kulit muka.



Ni gambar lepas sebelum dan selepas seminggu menggunakan Anell. Kulit Kekny ni memang tak berapa teruk keadanya. Tapi ada masalah kulit terlebih berminyak, dan pori-pori yang besar. Jadi lepas Kekny cuba Anell ni, kulit dah tak melekit. Pori-pori nampak rapat dan kulit tak nampak kasar lagi. Selain tu parut lama bekas jerawat yang hitam di tepi pipi dah pudar sikit.. rasanya kalau berterusan pakai parut tu akan hilang.. wahh tak sabarnyaaa nak tunggu parut hilang. Yang penting korang, kena konsisten dan guna cara yang betul, baru dapat rasai perubahan kulit yang cantik.

Ok lah korang kalau nak dapatkan produk ni boleh je ke :


Facebook  Anell Official
Instagram Anell Official

You Might Also Like

7 comments

  1. Wah pak nil pun ada jenama sendiri untuk kosmetik ya
    .
    First time dengar artis lelaki buat produk kometik 😀
    .
    Memang ramai yang nak awet muda luaran. Selain pakai produk kecantikan, penting juga untuk exercise dan makan makanan yang sihat untuk awet muda 😍
    .
    Barulah luar dan dalaman muda.
    .
    ⛔⛔ Jemput singgah blog mazni & komen. Komen terbaik akan memenangi RM50 setiap bulan ⛔⛔

    ReplyDelete
  2. Patutla cantik gebu gebas macam paknil...

    ReplyDelete
  3. ada terbaca jugak pasal produk pak nik nieyl..

    ReplyDelete
  4. tau produk pak nil ni..ada ternampak kat ig...

    ReplyDelete
  5. aina baru tahu paknil ada produk sendiri dah. lepasni kekeny nampak lebih muda dri aina la hehehe

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com