Teluk Intan

11:45 pm


Telok Intan, tempat kelahiran emak saya. Asalnya Tok dan Tokwan dari Perlis. Tetapi berpindah ke sana dan menjadi peneroka bendang.

Menara condong. Shoot dari jauh sebab DH malas nak parking kereta panas-panas hehe.. sabar je lah kan.

20140117_120310ed

20140119_133736ed

Kelurga emak (yang tudung biru) di Telok Intan. Yang tudung Merah tu Emak Mentua saya hehe...


DSC09934
Durian belakang rumah Tok.

DSC09931
My cousin. Yup sepupu kat Telok Intan semuanya muda muda dan kecik keci lagi hehehe... sebab mak saya anak yang sulung kan.. Saya adalah cucu sulung kepada Tok.

DSC09940

Singgah makan di sebuah gerai tepi sungai di Bandar Telok Intan. Harga makanan masih murah kat sana.. Sepinggan nasi berlauk gulai ikan patin ni baru RM7.

20140117_113634


20140119_145747

You Might Also Like

15 comments

  1. Aida x pernah lg jejak teluk intan hu hu...
    Lauk ikan patin tu memang feveret aida anak beranak...

    ReplyDelete
  2. kat teluk intan makan masih blh dpt murah2 even makan ikan patin hehe. huiii gebunya arnab tu!

    ReplyDelete
  3. Kat teluk intan pn ade ikan patin uer? Ingat kat pahang jer.

    ReplyDelete
  4. 2tahun dok t.intan buhsan plak ngk menara condong tu.. tapi now rupe orang jakun dok ngk menara condong tu.. kenangan makan kat bumbung biru tiap minggu..!

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada sejarahnya tersendiri taw menara tue

      Delete
    2. katenye bawah menara tu air.. tol ker..???

      Delete
    3. rasa macam ye, dalam wikipedia pun dia tulis, tmpt simpan air utk utk kalau2 ada kebakaran musim kemarau

      hanisamanina.com

      Delete
  5. tak pernah sampai teluk intan lagi

    ReplyDelete
  6. menara condong tu memang trademark

    ReplyDelete
  7. diperkatakan ada usaha untuk menegakkan menara nih.. tak tahu betul ke tak

    ReplyDelete
  8. ayah sy baru balik dari teluk intan ni, ada dia whatsapp gambar2 menara condong jugak :D

    ReplyDelete
  9. kak ana baru perasan ada entry tentang Teluk Intan ni Eny, inilah kampung halaman kebanggaan kak ana selamanya..walau jauh di mata Teluk Intan tetap di hati :)

    ReplyDelete
  10. Abah kita pun asal Perak.. keturunan mandailing.. jadi percakapan kita masa mula2 dulu tak pure perak sebab dia ada loghat tersendiri ^_^

    ReplyDelete

Kongsi Resepi

Networkedblog

backlinks

babap

SEO

SEO Reports for enyabdullah.com